Ny frilla och lite andra bilder

Idag har jag varit hos frisören och klippt mig. Hade först tänkt att inte klippa lika kort som förra året, men när jag väl var där känndes det ändå lika bra att ta lite mer. Så det blev ganska likt förra årets frisyr, kanske  lite mer uppklippt bakom huvudet, minns inte riktigt. Men jag känner mig i alla fall helnöjd! Så nu ser min frisyr ut såhär:


Och här är en del av min skivsamling, tog bilden när jag städade. Det här är alla skivor jag har med "en artist" och utanför bilden ligger alla blandskivor, absolute music osv.Och här är mitt och Fridas slottparadis som vi byggde i stugan förra helgen. Se bara den gula poolen, där två barbiekillar badar, med en rutschbana av trä. Om man tittar noga kan man se den eminenta spindeln som vaktar mitt hotell, alldeles bredvid ångbastun i form av en kanna, på taket på mitt hotell.  Fantastiskt! Lägg även märke till hur fint Manne övervakar det hela.


hahaha! Mamma har igår köpt ett nytt bord som tv:n ska stå på. Hon bytte ut det mot det gamla, och kopplade in tv:n igen, men nu klagade hon just på att det inte gick att se på tv:n, för det är ingen bild! haha!! Ja, jag har en ganska oteknisk mor. =P


Ledig och cd-skivor!

Igår var min sista dag på Compodium, i alla fall för ett tag framöver. Så nu är jag ledig! Eller arbetslös. Eller arbetssökande, kanske det heter. Just nu känns det väldigt skönt, har ju faktiskt jobbat precis ända sen framnäs slutade, (förutom cellokursen), jag har i alla fall inte haft någon längre ledighet. Nu har man liksom tid att göra sånt man har tänkt göra men inte hunnit medans man jobbar heltid, till exempel öva cello inför Nus, uppdatera mitt cv och söka nya jobb, bli klar med distansmatterepetitionskursen osv. Okej, jag har inte gjort det än. Men nu har jag i alla fall tid! Sen gäller det bara att ta sig i kragen...

Idag har jag sovit tills jag vaknade av mig själv, ungefär till kl 11. najjjjjs! (med undantag att jag skjutsade pappa till flyget i morse kl halv6, men gick och la mig igen:) Sen har jag ätit, och städat/sorterat bland mina cdskivor. Även lyssnat på lite musik som det var länge sen jag lyssnade på. Det är roligt med cdskivor! Och jag har ganska många, om man lägger ut alla bredvid varandra, så tar dom upp ungefär en hel säng. Jag har funderat lite på det här med t.ex. cd-skivor, altså jag har många cdskivor, Henrik har lite färre, Linda har ännu färre och Frida har typ inga alls. Vilken skillnad ändå, när jag gick på mellanstadiet hade vi inte ens en dator hemma. Ville man lyssna på musik skaffade man sig en cdskiva, och lyssnade på sin cd-spelare, eller på radio. Nu för tiden har man musiken på datorn, laddar hem, eller lyssnar på låtar på youtube. Det är ju bra och praktiskt på många sätt, mp3 spelare är ju hur smarta som helst! Men jag tycker ändå på nåt sätt att det är roligare med en riktig skiva som har ett omslag, kanske ett texthäfte. Och det är på nåt sätt en annan känsla att spara ihop pengar för att köpa en skiva man verkligen vill ha, jämfört med att ladda ner 100 skivor gratis på internet.

Visst får jag tag på och lyssnar på mycket musik via datorn, men jag köper fortfarande cdskivor ibland. (i alla fall på rea =P) Och det känns som att folk i min ålder, eller äldre, också gör det ibland, eller? Men t.ex 12-13 åringar, köper dom cd-skivor över huvud taget? Kommer dom göra det när dom blir större? Kanske hela cd-industrin är på väg bort!??! jo det är den väl säkert egentligen, men det är lite synd att det är så och att "dagens ungdom" inte på samma sätt får uppleva det roliga med att ha riktiga cdskivor! Eller?

Annars har jag varit ute på en springpromenad tur med Manne. Det var skönt och känndes välbehövligt. Efter att ha jobbat lite mer än vecka enbart med att sitta still framför en dator, och med en "resväg" till jobbet på ca 150m, och dessutom inte tränat nåt efter jobbet, så känns det inte som man har rört på sig riktigt så mycket som man borde..=P

Spa och stugan

I torsdags fick jag en av mina födelsedagspresenter, nämligen en övernattning på hotell med spa! =) Jag och mamma for iväg till Arvidsjaur, där vi skulle bo på hotel Laponia. På eftermiddagen var vi på "duo spa", det inkluderade ansiktsrengöring, fotbad med fotscrub, och massage med nån slags vit choklad kräm, trevligt trevligt =D Sen åt vi middag, badade bastu och doppade oss i den kallaste pool (isvak?) jag nånsin har badat i. Nästa dag åt  vi hotelfrukost, mmm!, och gick en promenad innan vi begav oss hemåt igen. På eftermiddagen blev jag "inhyrd" till pappas jobb för att övervaka en videokonferens medans dom hade "kick off eftermiddag", och eftersom jag kan väldigt lite om videokonferens var det lite nervöst.. jag hoppades att inget skulle gå fel och att ingen skulle ringa, och jag hade tur, allt gick som smort och telefonen var tyst som graven. pju!

I lördags städade jag och Linda ur vårat förråd med en massa djurburar. Vi har visst hunnit samla på oss några stycken under årens lopp... men nu verkar det som att det inte kommer flytta in några fler smådjur hos oss inom den närmaste tiden. Så vi har fotat och mätt burarna, och snart kommer en annons upp på blocket. Välkommen att handla begagnade smådjursburar med tillbehör!

Sen for jag, Frida, Ma&Pa ut i stugan och sov till på söndag. Det har varit mysigt och trevligt. Vi har plockat lite blåbär, jag och Frida har ritat och byggt med klossar, haha. Så roligt kan man ha :)

Imorgon börjar skolan igen för många. till exempel Frida som börjar högstadiet, och Linda som börjar gymnasiet (estet). Men inte för mig! Första gången jag INTE börjar nån skola på hösten, sen jag började ettan på lågstadiet. Lite konstigt på ett sätt, men jag är ju ändå så inställd på det känns ändå bra. Jag ska fortsätta jobba ett tag till på pappas jobb nu i veckan.

bye!

Durslut

Angående att sluta en moll-låt i dur. Det tycker jag kan vara riktigt snyggt ibland! till exempel jullåt med flera verser och den sista slutar i dur (även fast tenorer ofta har en tendens att vilja sluta varje vers i dur =P). En annan låt som slutar i dur är "Hold On Be Strong" som vann Norges melodifestival. Själva låten tycker jag är bra, men ju mer jag hör den desto mer stör jag mig på slutet. Det känns oväntat och mest bara konstigt, som att det hör till en helt annan låt. Det kanske iof var det som var meningen. Men jag tycker det hade varit bättre om den hade fått sluta i moll!

Och varför orkar man bry sig om sånt här? Inte vet jag. Antingen har man inget bättre för sig, eller så kanske har dom musikinsnöade åren på framnäs satt sina spår =P Men känn nu musiknörden inom er vakna! Vad tycker ni om detta låtslut? =)

Nytt jobb

Måndag igen, och inte blev jag ledig inte. För jag har fått jobb, i alla fall några dagar, på pappas jobb! Man ska inte klaga när ett jobb liksom dyker upp av sig själv =D Jag jobbar nu som "marknadsassistent" (kan man kalla det), och ska försöka sammanställa alla intressanta event/konferenser jag kan hitta. Det kan väl inte vara så svårt, tänkte jag, men det var mycket mer krångligt än jag trodde... Ena stunden känns det som det inte finns nåt enda bra event, och sen hittar man plötsligt en sida med 150 träffar, men vilka är relevanta? Större delen idag har jag kännt mig ganska så lost in cyberspace, famlar runt och fattar inget. Sen har jag ju ägnat i princip hela sommaren åt trädgårdsarbete, och har med andra ord inte riktigt den sortens uthållighet som kan krävas för att sitta fokuserad framför en datorskärm 8 timmar samma dag och läsa, söka, tänka.. Men att ha ett jobb är jättebra, (även fast det bara är några dagar, mest troligt) och att tjäna pengar är bra! Om jag har tur har jag hunnit bli lite klokare och smartare tills imorgon =P

Och så har jag upptäckt en ny artist, Fiona Apple. Jag har inte lyssnat på så jättemånga låtar, men några, och dom är bra! En av dom bästa låtarna hittills är
den här.

070-383 32 10

Vilken härlig dag idag! Det är soligt och varmt, och idag var sista dagen på jobbet!! Det känns skönt =D Lite konstigt också på ett sätt, man har ju trots allt gjort ungefär samma sak i 10 veckor nu (och tiden har gått fort, som vanligt) och nu är det plötsligt nåt annat som väntar.. På ett sätt är det lite tråkigt att lämna jobbet för det har varit en trevlig sommar, men det känns bra! =) Nu är det bara att vänta på pengarna, hehe.

Och idag har jag fått min nya telefon! Den som jag blev övertalad att köpa av en tjej i phonehouse tältet  under lulekalaset.. En
SonyEricsson W660i. Så rolig det är med ny telefon! Här skall lyssnas på musik och radio, fotas, smsas m.m. =D Känner mig faktiskt väldigt nöjd med hela alltihop, trots att jag blev övertalad av en försäljare. Men telefonen verkar jättebra, och jag ska betala 18 x 99kr och får ringa för allt (69 öre för allt till alla), känns inte helt pjåkigt.
"tyvärr" har jag också nytt telefonnummer: 070-383 32 10.

I helgen ska vi ut i stugan, det ska bli mysigt. Och nu är det soligt och oblåsigt så nu kan man paddla kajak dit! om nu nån vill paddla med mig, men jag tror Frida kunde tänka sig det. '

Trevlig Helg!

Hetsig cello

"Julian Lloyd Weber som spelar nåt sorts hetsigt instrument under tiden, en sorts cello om det är nån undrar vad det är som låter när inte jag sjunger."

- Henrik Torehammar i Brunchrapporten i P3 idag.

haha, ja cellon kanske är ett hetsigt instrument... eller?

Abba är ju bäst!

Helgen har varit bra, jag fyllde 21 år i lördags och det firades med tacos och marängswisch i stugan. Annars hann vi med lite blåbärsplockning, promenad med manne längs stranden och lite skogsfotboll med en badboll, en intressant sport.


Linda och Manne som tokspringer på stranden

På kvällen bar det av till Western Farm där det var säsongsavslutning. Det var mycket folk (nästan lite för mycket) men trevligt ändå! På busstationen träffade jag
Frida som också skulle hänga med dit =) det var kul och tur för annars hade jag varit "ensam" på farmen och väntat på Linnéa som fick stå 50 minuter i kö när hon kom dit =P Drängarna var där och spelade, dom var kul att se =)

Nu i och med Mamma Mia filmen, börjar ju Abba bli poppis igen. Deras skivor hamnar på topplistorna, osv. Jag är en av dem som på sätt och vis har återupptäckt Abba, dom är ju faktiskt helt otroligt bra! Det finns en anledning till att deras musik funkade för 25 år sedan, och fungerar fortfarande än idag, för det är ju så braa! Den senaste cd-skivan jag köpte var Abba- The Visitors, och den har jag lyssnat på flera varv. På den finns flera låtar från Mamma Mia filmen, som jag inte hade hört förut. Så gott folk, om ni inte har återupptäckt Abba än, gör det! ;)

Ett annat hett tips från coachen, är den smarta sidan www.chilirec.com
Man registrerar sig där, och så ligger den och spelar in en massa låtar från alla olika webradiostationer som finns. Man får ett visst utrymme på deras server där låtarna sparas, sen kan man lyssna på låtarna därifrån, eller ladda hem dom till sin egen dator. Det bästa av allt är att det faktiskt är helt lagligt, eftersom det är tillåtet att spela in en kopia av det som sänds på radio och använda för personligt bruk. Enda "nackdelen" är väl att det ibland kan komma med lite radiosnack *tjohoo du lyssnar på rix fm* eller kanske en bit av en annan låt, eller en halv låt. Men det gör ju inte så mycket =) Altså, en mycket smart sida, och ett bra sätt att hitta nya bra låtar/artister om man nu vill det. Rekommenderas att testa!

Helg igeeeen

Nu är det helg igen, skönt skönt =) Och bara en vecka kvar på jobbet nu!
Aldeles strax far vi ut i stugan och sover en natt. Ska bli skönt! Jag hade velat paddla kajak dit, men det är ett stort mörkblått moln ovanför bergnäset, så jag tror det får bli paddling nån annan gång. Regn kan man ju klara, men hamnar man mitt i ett åskoväder är det kanske inte så kul att vara mitt ute på vattnet =/

Annars är planen att fara till western farm imorgon kväll, det är nån slags avslutning där, bland annat
drängarna kommer dit, hehe =) Ska bli kul, har ju typ inte varit ut nåt i sommar, jag har ju varit på lulekalas och lite pdol och boden alive, men ingen sån "vanlig" utgång med dansgolv och sånt. Så det ska bli skoj =)


Lat lördag och Lulekalaset

Idag är det lördag och jag har haft en trevlig sovmorgon. Sen har jag varit i köket nästan hela dagen och växla mellan att äta, städa diskbänken, och sitta vid datorn.. Jag har lyssnat på sommarpratare på radio (idag med Svante Axelsson, generalsekreterare på svenska naturskyddsföreningen, riktigt intressant var det! lyssna gärna), och så har jag bakat negerbollar (chokladbollar?), och surfat runt på nätet. Inspirerad av några andra sommarpratare på radio har jag även blivit medlem i BOS Sweden, en organisation som stödjer arbetet för att rädda regnskog och orangutanger i Borneo, där skogen skövlas bland annat för att odla oljepalm. Gå in och kika på http://www.orangutanger.se!

Här sitter jag altså och uppdaterar bloggen, m.m. Istället för att göra sånt jag "borde", till exempel fundera på eller bestämma vad jag ska göra med mitt liv, eller i alla fall till hösten.. Eller så är det just det jag gör. Egentligen tror jag man mer eller mindre medvetet går omkring och funderar hela tiden. Och att rulla negerbollar är kanske bra terapi, vem vet? =P

Men i alla fall, planen hittills är nog att jobba (om man får nåt jobb) under hösten. Och NÅN gång ska jag "ut i världen", fast jag vet inte vart eller vad jag ska göra, om jag ska fara med någon eller fara själv. Som sagt, lite för mycket jag inte har bestämt än för att fara redan nu i höst känns det som. Och mer pengar är ju aldrig fel. Kanske hinner jag också bli ännu mer taggad att fara iväg någonstans efter en tråkig jobbhöst.

Igår var jag på lulekalaset. Jag gick mest med syster Frida. Vi såg först EMD (som var bättre än jag hade förväntat mig, Danny är ju faktiskt ganska kul :), sen såg vi lite av Ludvig Svartholm, och sen gick vi mot Etype. Där stod vi ganska långt fram, E-type är ju bra och det är kul med låtar man kan (och alla andra kan) och med pyroteknik och såna grejer :) tyvärr känndes det som ungefär hälften av tiden gick åt till att försöka att inte ramla, eftersom vissa tror man kan bete sig hur som helst i en publik.. till exempel kompisgäng som får för sig att "ja, vi tränger oss långt fram!" och på så sätt nästan välter hela publiken som redan står där framme. Jag blir lite irriterad, eller ganska mycket ibland. Vill man stå långt fram, är man där i tid, tycker jag. Kanske är trängsel och fulla människor som dansar omkring på större plats än som finns sånt man får räkna med i en publik långt fram. Men det är ju också där det är roligast att stå, flest som sjunger med och hoppar. Lite synd att det ska vara så tycker jag. Så nu har jag fått klaga på det! =P

Annars åt vi nudlar, försökte dansa bugg på dansbanan till "the ragges" (det gick sådär, vi måste nog träna lite mer haha) och såg slutet på Veronica Maggio. Det var en trevlig kväll =) Och det här blev ett ganska långt blogginlägg.


Vi hittade återigen denna vackra karusellman


E-type

Dubbelgångaresyrror?

Nu börjar det vara på tiden med en uppdatering.

Förra helgen spenderades till stor del i Skellefteå, jag var på besök hos Ester =) Det var mycket trevligt! Vädret var alldeles underbart, vi var på stan, jammade lite med cello och piano, tog det lugnt i solen och var på bio och såg Mamma Mia (andra gången för mig, den var absolut värd att se en gång till!).

På hemvägen stannade bussen i Piteå där jättemycket folk ville kliva på, och i folkmassan där utanför såg jag plötsligt "men vad gör Linda och Frida där?!". När jag tittade lite nogare såg jag att det inte var Linda och Frida, men oj vad det var likt! Jag lekte lite paparazzifotograf och tog några kort, visst är det likt! (tyvärr har jag ingen bra bild på linda och frida, men ni som vet hur dom ser ut kan ju jämföra =P)


Annars har jobbveckan flutit på som vanligt, nu är det häckklippningstider.

Idag var det världens roligaste
artikel i tidningen. hahaha!! Altså, kanske inte världens roligaste, men vi skrattade gott på jobbet. Dom har i alla fall hittat cannabis i kommunens blomrabatter vid flora kulle, troligtvis någon som har planterat frön där som sedan kommunen har vattnat och skött om. Enligt artikeln hade kuriren, när dom var där och undersökte saken, träffat en jamaican som var turist i luleå, vid namn Kent King. Han kunde bekräfta att det verkligen var cannabis =P Läs artikeln! haha! Kent King!