träd och högar

Utsikt från mitt fönster en solig ledig tisdagförmiddag som denna:


Ett stort fint träd


En stor fin lövhög


Utsikt i mitt rum en solig ledig tisdagförmiddag som denna:

En stor ful klädhög (men den får ni tyvärr ingen bild på).


...och på tal om högar skulle jag vilja ge detta fina visdomsord till mig själv:
"När klädhögen bredvid sängen är lika hög som sängen börjar det vara dags att sortera den"

Gäster, känn er välkomna till mig!

Senaste gången jag var och simmade och efteråt hängde upp allt som var blött inne på toaletten råkade det bli såhär:Alltså.. haha okej, det var kanske inte så kul. Men lite. I alla fall när jag tänker på vad mina eventuella gäster skulle tänka när de just har tvättat händerna och vänder sig om och beskådar detta.

18 hours of freedom

Sista tentan period 1 (flervariabelanalys) är nu avklarad! dvs. skriven... och förhoppningsvis klarad. Har alla tentorna gått vägen är jag nu 1/4 ingenjör. Lite skrämmande! Studietiden känns evigt lång men plötsligt kommer man stå där och ska börja jobba, oh my god!

Nu är jag i alla fall inne på de 18 timmar av frihet innan nästa kurs börjar. Bara att njuta! Sätta batterierna på snabbladdning... städa och handla ikapp lite kanske?

När repet är helt vertikalt griper Markus tag i apan

Idag har jag haft tenta i mekanik. Nu är jag helt slut i huvet! Det känns som att man på nåt sätt lyckas förbruka hela dagens tankekraft under dom 5 timmar man sitter och skriver. Stressigt blev det på slutet dessutom, men jag tror det gick bra!

Termotentan i fredags var till viss del ett nöje att skriva då alla uppgifter hade StarTreck-tema (!!). Inte för att jag kan speciellt mycket om StarTreck, men det var ändå ett klart glädjeämne i tentasalen. (Det mesta jag kan om StarTreck har jag lärt mig på termodynamikkursen, tack vare en härligt StarTreck-nördig lektionsledare :)

Den största underhållningen på dagens tenta var en uppgift som utspelade sig på en cirkus där artisten Markus svingar sig i ett rep och griper tag i en apa på 40kg. Därefter skall diverse hastigheter och spännkrafter beräknas just innan Markus griper tag i apan, efter markus griper tag i apan, osv. Det var tentans största uppgift och där satt jag i säkert över en timme och läste och räknade på uppgiften där uttrycket "Markus griper tag i apan" förekommer typ 4 gånger... Ju längre det går desto mer komisk blir situationen där jag sitter och föreställer mig gång på gång hur Markus griper tag i sin apa. Markus svingar fram och tillbaka med sin apa.. vilket uttryck egentligen, "gripa tag i en apa", hahaha alltså. Det var ganska roligt.

Det var alltså vad jag sysslade med idag vid 10-11-tiden! Vad gjorde ni?


Snart kommer Markus.


tentor och helglistor

Igår hade vi första tentan för denna period: termodynamik. En trots allt rätt intressant, men frustrerande kurs, kan man säga. Tack vare generösa bonuspoäng från tidigare inlämningsuppgifter (som jag med liten marginal klarat) kan det ha gått vägen.. Och härmed är den tentan slutdiskuterad tills vidare!

Igårkväll och idag har jag avverkat ungefär alla roliga saker på min "saker att göra i helgen"-lista. Jag har sovit tills jag vaknade av mig själv, vilket blev drygt 12 timmar, gu vad skönt det var, jag har städat rummet (ja det var kul för det behövdes!), jag har lagat mat och bakat morotskaka! Och skrivit labbrapport med Therese och Malama, det var i alla fall en nyttig grej. Kvar på listan till imorgon är plugga MEKANIK (tenta på onsdag). Men det blir väl också jättekul eller hur? :D

Sen kan jag nämna att det är höst här i Uppsala, nästan vinter, det är minusgrader ute och det snöade igår! Träden är färgglada och vackra, men inte så jättelänge till. Jag har börjat använda långkalsonger, eldar stearinljus och tittar på min sköldpaddslampa som står i fönstret.Folkmusik i Linköping

Om ni undrar om jag har något annat för mig än att äta lakrits-choklad så kan jag berätta att jag förra helgen var på Linköpings folkmusikfestival. Det var så kul! En väldigt intensiv helg med mycket spelande och dansande.
V-dala spelmanslag var med i "student-spelmanslag-VM", vi var grymt bra. Tyvärr vann vi inte, men vi hade riktigt bra arrangemang på låtarna, och väldigt roligt när vi spelade!


Workshop med Lisa Rydberg


Workshop med Olov Johansson från Väsen.

Jag lyssnade på en konsert med Malin Foxdal. Hade inte hört talas om henne förut, men hon var jättebra! Jag köpte hennes skiva, fick den signerad och passade givetvis på att ta en idolbild!!


Jag (alltid snygg på kort) och Malin Foxdal!

Jag tycker hon låter som en blandning av Jill Johnson och Helen Sjöholm, två av mina idoler! Och när jag tänker på det, ser hon inte ut lite som en blandning av dom två också?! :P


Helen Sjöholm och Jill Johnson

Mitt nya knark


Lakrits och choklad? Kan det vara gott?
Lakrits är gott, choklad är gott, men kombinationen? nja.

MEN, jag har blivit överbevisad! I denna fantastiska skapelse förenas smakerna till något som nästan är bättre än smakerna var och en för sig. Fantastiskt gott! My new favourite:


Godare än man kan tro!

Suit up day

Idag är det tydligen "international suit up day". Så det var rätt många som gick omkring i kostym på Ångström idag. Haha, det är jättekul! I brist på vanlig kostym hade jag på mig min "mjukis kavaj" dagen till ära, alltid nåt. Jag har skrattat för mig själv flera gånger, när man ser ett helt gäng stå där, iklädda kostymer, mitt i vardagen, på matteföreläsning, i tentaplugget... Folk ser så "viktiga" och högtidliga ut :) Åh, det lite en sån "göra konstig sak konstig tid på konstig plats"-grej som man blir glad av.

Mer temadagar åt folket! Vad tror ni om en suite-down day? Alla tar på sig sina sunkigaste myskläder en dag?


Viktig konferens? Nja, matteföreläsning..


Disk och en massa god mat

Ikväll har jag avslutat min köksvecka på det storslagna sättet att jag städat sopsorteringen, diskat alla hinkar och torkat av allt skitigt. Nu är det fint och frääscht! Jag kastade in allt i duschen och diskade där, och när jag stod där bland varmvattenångor och diskade stora något otympliga pastföremål, skvättandes med diskmedel och diskborste i högsta hugg jag fick värsta flashbacken! Från att jag var typ 9 år till jag var sisådär 19-20 har jag stått nån gång per vecka och skurat diverse smådjursburar. Härliga tider! Okej, inte just själva skurandet kanske, men just att ha något litet djur att pyssla om, det saknar jag.Mina små sötisar!

Annars har helgen varit mycket bra. Jag har inte pluggat så mycket som jag borde, men å andra sidan haft det väldigt trevligt. Igår var jag i Stockholm över dagen och träffade Linnéa och Emma som var där på "weekend" :) Vi fikade på chokladkoppen och åt sedan buffé på Hermans vegetariska restaurang. Jag säger bara mmmm!

Linnéa och Emma på chokladkoppen


Mina skor är nästan exakt samma färg som golvet på plattformen på Stockholm centralstation. Gu va snyggt!

Idag har jag varit och simmat, nu är jag uppe i 11.5km. Det går framåt! Ikväll har vi haft tacomiddag i korridoren, mycket trevligt och gott. Nu gruvar jag mig lite inför den kommande veckan då vi har långa dagar i skolan som kommer följas av långa kvällar med labrapportskrivande och dyligt. kör hårt...

Glöm ej!

Åh, härliga lördagsmorgon!
Ett nytt mail i inkorgen!

"Påminnelse om att du är anmäld till/Reminder that you are registered for:
Termodynamik, Polacksbacken, Skrivsal, 2010-10-15 8-13

Du är även anmäld till nedanstående tentor:

===========================================


2010-10-20 Mekanik 1
- Gimogatan 4, Sal 2, 8-13

2010-10-25 Flervariabelanalys

- Gimogatan 4 ,Sal 1, 14-19 "


Tack för påminnelsen!
(jag gillar att mailet skickas ut kl 03.09, natten till lördag... Så att speciellt alla som eventuellt kommer hem sent en fredagnatt, och kollar mailen en sista gång, inte ska glömma :P)