Jul jul, strålande jul

Nu är julafton över, det har varit riktigt mysigt! Vi var och hälsade på mormor på Ingirdshem på dagen, sen spelade jag cello i domkyrkan på julbön kl 17, och sen for vi hem och åt julmiddag, delade ut julklappar, såg på tv och åt godis, "det gamla vanliga" som är så himla mysigt =) Till mig kom tomten med en hel del smått och gott, bl.a. en liten termos, sockar, ett ljus, en skrivbok, ansiktskräm, godis, ett örngott och en kavel!

Snart bär det av mot Stockholm. Vi ska dit med familjen och hälsa på Henrik, dom har "anhörigas dag" på trumkåren så får man komma dit och lyssna på dom och se hur dom har det. Ska bli skoj! Sen ska vi gå lite på mellandagsrean, om nu nånting är öppet, är ju bara en massa röda dagar nu framöver.. Men det är ju stockholm, så då är väl allt öppet, eller? Och så ska vi förhoppningsvis göra ett besök på denna underbara affär: http://www.fiolaffaren.se/
Tåget går vid halv 5 idag, och innan dess ska jag packa, duscha och äta (trots att jag fortfarande är mätt efter igår=P)

Idag är det sånt här otroligt-vackert-perfekt-jul-vinter-väder, med rimfrost i träden, -4 grader. Underbart!


Wild´n crazy!

Idag har jag gjort två saker som är heeelt wild´n cracy...
För det första, jag har köpt en chokladkalender, och ätit upp all choklad på en dag! Ja, du hörde rätt! Jag började till och med med lucka 24(!). Hur tillåtet är det på en skala? Det känns nästan lite kriminellt! Och ganska roligt samtidigt. Lite spännande, som att göra nånting busigt man egentligen inte får.. hehe

Sen har jag varit på Myrorna. Och där hittade jag en snowboard till salu, med tillhörande skor i strl 42, för 500kr. Och jag köpte den! Det var ett lite galet men väldigt roligt impulsköp. Fatta, jag har köpt en snowboard!! Den var dessutom riktigt snygg, vit med en ilsken älg på, haha! Vilket fynd! Men Elin, du kan väl inte åka snowboard? Nej just det ja.. inte ÄN! Men det skulle vara svajnskoj att lära sig. Det får bli vinterns projekt: lära sig åka ner för en backe på snowboard utan att ramla. Jag försökte åka lite i pulkbacken ikväll, TUR att det inte var så myckte folk som var ute promenad en kväll som denna kan jag säga, för det måste ha sett ganska dråpligt ut. Det är ju jättesvårt! Och ingen lift fanns det heller.


Hur skall detta sluta?

Julkonsert

Jag vet inte vad som hänt med vädret, men konstigt har det varit den här veckan i alla fall! Varmt, slaskigt, blåsigt och halt. Inget trevligt decemberväder alls.. Jag har kännt mig lite som en segelbåt när jag ska gå någonstans med cellon på ryggen, eftersom cellon tar upp lite mer vind än jag gör i vanliga fall, och på marken är det vatten (och is)... det när nästan så man seglar iväg. Det enda positiva man skulle kunna se med detta väder är att snön kanske hinner smälta på isen vilket skulle kunna leda till att det bildas en stooor skridskobana - nära dig! Kanske, eventuellt. Jag hoppas!

Annars har denna vecka spenderats till stor del i Piteå, jag har varit med och spelat på musikhögskolans julkonsert med solist Barbara Hendricks. Repade mån-tis och så var det konsert onsdag och torsdag. Det har varit roligt och trevligt, alltid kul att träffa lite musikfolk! =) Orkestern bestod av högskolingar, framnäsare, lärare och norrbotten NEO, så det lät bra och det är alltid kul att få spela med dom som är riktigt duktiga! Stora kören och kammarkören var även med och sjöng jättevackert. Så jag tycker man fick rätt bra julstämning..!

På torsdag fm var jag med och spelade på "gammal svensk julkantat" som framförs varje år på gymnasiet i Luleå. Det börjar nästan bli en del av jultraditionen för min del också, har hunnit vara med och spela den några gånger nu. Då får man också lite julstämning och så får man träffa lite "gammalt" folk som man inte sett på länge!=)

Jag brukar ofta vara ganska sen med att köpa julklappar. Om man köper för tidigt kan man ju kanske hinner hitta nåt ännu bättre innan julafton..! Så jag försöker ta december med ro, inte stressköpa utan ta det lugnt och köpa när man hittar nåt bra, och gör man inte det så kan man alltid typ godis eller nåt sånt =P Den strategin funkar oftast bra, men ibland kan det resultera i vissa nödlösningar och stress-handling dagen innan julafton, och det är ju inte alltid önskvärt. Men nu i år, så verkar det faktiskt vara BRA att vara sent ute, för nu har en massa affärer börjat med rea! Vad konstigt. Är det finanskrisen som spökar kanske?

En rolig sak med att ha en blogg...

... är att gå tillbaka och läsa gamla blogginlägg. Vad gjorde jag för ett år sen? Såhär skrev jag på bloggen i December förra året. Och se vilket fint julpynt jag hade på framnäs! I år har jag inte julpyntat mycket, mest beroende på att det inte är så stor idé att pynta mitt och Fridas rum eftersom det är smockat med grejer, dessutom har Frida sämst ordning. Så något mer julpynt än en adventljusstake skulle bara göra saken värre, vi borde satsa på städning i första hand.. =P Å andra sidan har vi lite lagom med julpynt i resten av huset så det kan man ju klara sig på =)

Ikväll har jag och mamma varit och lyssnat på julkonsert i mjölkuddskyrkan, med norrfjärdens blås och en kör. Det var en fin konsert med varierande program =)

För nån dag sen köpte jag världens finaste duschdraperi! Kanske till och med UNIVERSUMS finaste!! =D På lagerhaus. Det var en massa ankor på den, som var hur söta som helst, och så hette dom olika saker det fanns även t.ex arg anka, galen anka, ny anka och pekinganka. Så fint ett duschdraperi någonsin kan bli! Så när jag flyttar nästa gång och får en egen dusch ska jag sätta upp det, och då kommer det aldrig mer bli tråkigt att duscha!



Idol, igår, imorgon, idag, kite

Tjohoo Kevin vann idol! Han är ju otroligt duktig, han har typ sjungit alla låtar jättebra genom hela idol! En mycket värdig vinnare =) Alice är visserligen också bra, men Kevin regerar!

Igår var jag med och spelade stråkkvartett med framnäs på julkonserten i Öjebyns kyrka. Det var en mysig konsert, och kul att få lite framnäs nostalgi och träffa lite gamla framnäsare!=) även fast det samtidigt känns lite underligt att sitta där med en massa nya framnäsare man knappt har nån aning om vem det är, att nynna med i alla körlåtarna man sjöng förra året, men inte vara med i kören. Men det var väldigt trevligt ändå :) Och så fick jag följa med hem till Roger och äta middag mellan repet och konserten. Det var en trevlig dag!

Imorgon ska jag spela i Gammelstans kyrka då det är Lucia, Välkommen dit att lyssna kl 18 om ni vill se luciatåg och höra dom roliga och snygga arren som Andreas S.S har gjort (för piano, fiol, viola & cello, och så kör då).

Idag har jag varit och simmat med Anneli på pontusbadet, och sen gick vi och fyndade lite roliga grejer på röda korset, i alla fall så länge vi hann innan dom stängde (fast det var väl mest jag som shoppade loss:P)

För nån dag sen när jag var ute med Manne såg jag en som körde kite-skii på isen, vad jag blir sugen! Den senaste tiden har jag kännt mig inspirerad och taggad på alla roliga grejer man kan göra med kroppen.. typ åka slalom eller längdskidor, simma, dansa, köra med kite, gärna vara ute i naturen och liksom utnyttja den kropp man har, det är ju så härligt!
Nån som vill gå kitekurs med mig i vinter? Det finns en kitesurfingklubb här i luleå: http://www.kitesweden.se/
Jag och Elina gick ju en dagskurs för 2 (?) år sen, det var riktigt skoj! Kommer nog inte ihåg så mycket från den dock, och jag har ingen kite heller... Eller, vi har en mini-kite hemma som jag har lekt med lite, men det skulle vara så kul att gå en kurs igen =)

Max & frisyrdocka

Nu har jag jobbat mina fyra första utbildningsdagar på max. Det har varit ganska jobbigt, men samtidigt intressant och kul. Kan ju säga att det är lugnt det stressigaste jobbet jag har haft! (hm.. kan man säga så?=P) Trots att söndagen var en av dom lugnaste någonsin, enligt dom erfarna (med undantag för en beställning på 22 maxmål av ett fotbollslag, som jag som tur var slapp ta hand om!). Jag har inte på långa vägar hunnit bli så bra att jag känner att jag kan utföra ett bra jobb på max.. Man känner sig fortfarande väldigt ny och dum. Men jag ska försöka lite på dom som säger att det blir bättre med tiden. Något som känns nyttigt att träna på är i alla fall dels att vara lugn och samtidigt göra saker snabbt, men också att inte älta alla miljoner fel man gör (det har man inte tid med) man får istället koncentrera sig på att lösa problemet och sen gå vidare. Nu hoppas jag att jag ska få jobba nåt mer i december så jag inte hinner glömma allt jag lärt mig. Är inte schemalagd nånting, men om jag har riktigt tur finns ju chansen att få hoppa in och jobba om nån skulle bli sjuk eller så.. men jag får väl se.

Igår hittade jag min gamla sminkdocka! Ett sånt här huvud man kan göra frisyrer på och sminka (fast numera är hon dock sminkad med nagellack...haha). Hon har rätt länge legat uppe på loftsängen bland 100 andra av mina grejer i en röra. För några år sen (?) fick jag för mig att jag skulle göra rastaflätor på henne och dom har hon haft sen dess. Igår tog jag ur alla flätorna, och vilket hår hon fick!! Se så fint!:


Notera den intensiva blicken. Jag har tyvärr ingen före-bild men innan flätorna såg i alla fall allt hår ut som luggen... Tänk om man hade sånt där hår! :o

Första jobbdagen

Idag var första dagen på Max. Det gick bra, så bra man nu kan förvänta sig att första dagen på ett nytt jobb ska gå =P Mycket nya grejer att komma ihåg (såklart). Men rätt intressant samtidigt att få lite inblick hur allt egentligen går till, man upplever restaurangen på ett helt annat sätt när man står i köket mot när man är där och äter. Idag har jag i alla fall till största delen stått och glott känns det som, medans alla andra springer omkring och jobbar. Men det är väl så det ska vara antar jag, det är ju väldigt lärorikt ändå =)  Jag har i alla fall fått göra några uppgifter, t.ex att göra några hamburgare, att "dressa" dom som det kallas (sätta på dressing och sallad och sånt:) det går ungefär i det tempot att när jag har satt på dressing och står och funderar vad som ska på sen, så hinner nån annan dit och dressa klart typ 5 hamburgare.. haha.

Jag föreställer mig att det är lite som att ta körkort och lära sig köra bil.. Först när man sätter sig bakom ratten är det svinsvårt bara att t.ex växla. Sen ska man dessutom svänga, bromsa, följa alla regler, ha uppsikt överallt, inte krocka.. Men till slut börjar växlingen fungera av sig själv, så går det lättare att fokusera på dom andra sakerna. Men tja.. så är det väl med rätt mycket egentligen. Jag hoppas i alla fall att min karriär på max också ska följa det mönstret.. typ =)

Just nu känns det ganska osannorlikt att jag kommer kunna göra allt så snabbt och ha så mycket i huvudet samtidigt, men jag tror också att det kommer gå bättre och bättre. I alla fall verkar det vara väldigt bra stämning och trevligt folk som jobbar där så det känns bra =)

Nu är det slut på det roliga...

...eller nu börjar det roliga?

Imorgon börjar mitt nya jobb på Max! =) Jag är ganska nervös men samtidigt förväntansfull, det ska bli både roligt, lite läskigt och säkert lite jobbigt att lära sig en massa nytt nu dom närmaste dagarna.. Men jag ser fram emot det :) Hoppas jag kan somna ikväll, och att jag inte försover mig imorgon. Det blir nog en spännande dag!