Skellefteå

Nu bär det snart av till Skellefteå med familjen över helgen, en liten minisemester sådär :) Idag ska vi gå på boda borg (wohoo!) och imorgon ska vi hälsa på hos familjen Sandström, ska bli trevligt!

Uppsala och lite PDOL

Jo just det jag kan ju berätta att jag kommit in på utbildningen jag sökt i Uppsala (civilingenjör i energisystem), och även fått tag på boende!  Ett studentrum i korridor, fick det via norrlands nation. Yeees, så himla skönt! Först hade jag ett annat rum på gång, (trodde jag), som jag hittat via blocket, ringde dit och dom sa att det som stod i annonsen var upptaget, men dom höll på bygga en till korridor som skulle vara klar till augusti, och jag kunde nog räkna med att få ett rum där, dom skulle bara bestämma slutgiltigt hyra osv. och sen höra av sig veckan efter. Men ingen hörde av sig, så jag ringde tillbaka och undrade hur det gick och fick svaret "öh, jaha, nä men det bestämt vi oss för att göra om till vandrarhem istället". Ok, jaha, ja så kan det gå... Men nu är boendet fixat och det känns hur skönt som helst :D

I torsdags kväll for jag till PDOL med Magdalena, för att först och främst se Laleh! Innan dess hann vi också se lite Olle Nyman, en liten skymt av Måns Zelmerlöv, lite Malin Brudell och så Calaisa. Calaisa var helt grymma, dom är ju hur duktiga som helst, spelar på typ100 olika instrument och sjunger jättebra! Och låtarna är mycket bra, det är bra variation både i vilka instrument som används och stil på låtarna, country, irländsk folkmusik, och mer åt rock, typ. Sist var Laleh då, det var första gången jag såg henne live (om jag inte minns fel) och det var jättebra!! Hon är ju ganska "flummig", så det blir liksom aldrig tråkigt eller ointressant. Lite som Thomas DiLeva. Det blev en jättebra kväll, tur för mig att dom satt dom "bästa" artisterna på torsdag då det var billigast intrände ;)

Regnet är egentligen romantiskt

Igår var det riktigt kasst väder, pissregn större delen av dagen. Man blir blöt, geggig och frusen, inte så värst roligt. Men nu har jag kommit på ett sätt att få regnet att verka lite mer uthärdligt: man låtsas helt enkelt att man befinner sig i någon vacker film, som utspelar sig typ i 1800-talets england (till exempel pride&prejudice;) där det är vackra landskap, stora skogar och en och annan mr Darcy som traskar omkring. Då känns det faktiskt lite bättre! Prova själva nästa gång ni är ute i regn, tänk hur romantiskt regnet kan vara i filmens värld, och tänk att ni är där...


- Miss Elisabeth, I love you! Will you marry me?

hahaha

http://www.youtube.com/watch?v=LJcnPj3ZZNY

=D

cykel/traktor, sak samma?

Igår  var en mycket härlig dag! Vi var ute med båten hela dagen, vi for till sandön (till en strand just bortanför tjuvholmssundet) och sen var vi ett tag på stensborg. Kanske lägger upp lite bilder senare, när dom förflyttats från kameran till datorn.. =)

Igårkväll blev jag inringd till Max, det var en som var sjuk och behövde gå hem från sitt pass, så jag hoppade in och jobbade till stängning. Alltså kom jag i säng nånstans där närmare halv4 tiden, så det var lite halvjobbigt att stiga upp igen kl6.. (fast jag ska inte klaga, det var ju mitt eget val, dessutom har jag sovit typ 10timmar per natt i helgen, så det är inte så synd om mig, egentligen =P)

Men i alla fall, så kan jag kanske ändå skylla på det, när jag sen idag gjorde den knäppaste grejen på ett bra tag. Vi höll på med vattning under förmiddan, och efter fikarasten skulle jag gå ut igen till vatten-traktorn för att fortsätta vattna. Jag gick ut genom dörren, gick fram till min cykel, låste upp låset, fällde upp stödet, stannade upp och funderade... vänta här, nu blev det nåt tokigt, jag ska ju inte någonstans med cykeln... vad håller jag på med? hahaha! Så kan det gå.


Fördomar om norrland

Idag förstod jag precis varför vissa söderlänningar har fördommar om norrbotten/norrland. Jag lyssnade nämligen på "Christer i P3" efter kl 15 då man fick ringa in och prata om vad man ville, programpunkten hette "fri fredag", och Mattias från Piteå ringde in. Det var det roligaste jag hört på länge! Ni måste lyssna alltså. =D (Jag kan inte avgöra om han är seriös eller om han gör till sig.. vad tror ni?)

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1854531&BroadcastDate=&IsBlock=

(spola fram till del 2, strax efter 10.30)

Helgen

Jag är sämst på att uppdatera, men nu ska jag berätta lite om min helg. I lördags var jag och Frida på ormberget och orienterade. OK renen har satt ut 30 kontroller man får springa och leta själv, och man kan köpa själva kartan på apoteket för 50spänn. Det var mycket skoj, förutom att vi sprang vilse i ett sumpträsk (som dock inte var så himla blött som tur var) och blev uppätna av en miljon mygg och bromsar. Vi hittade en kontroll och skulle  bara gå tillbaka till stigen igen, som aldrig kom.. till slut hittade vi ett eljusspår och en vänlig joggare fick stanna peka på kartan vart vi var. he-he.


Jag och Frida i den ormbergska skogen. Frida dansar anti-mygg-dansen.

På lördag kväll kom Linnéa och Elina hit och vi drack några goda drinkar och sen for jag och Linnéa till klubb "Make out", det var en trevlig kväll!


På kyrkogården har nu pionerna slagit ut, dom är otroligt vackra och luktar jättegott! Om ni har det tråkigt någon sommardag kan ni alltid ta en tur förbi kyrkogården, kolla på alla fina (och fula) gravar, se vilka yrken man hade förr i tiden (det skrev man ofta ut på gravstenen förut), vad folk hette, kolla på alla fina blommor. Och givetvis tänka på oss som går där hela dagarna och vattnar och rensar och gör det fint på kyrkogården ;)

Less på snor

Måndag igen, tredje jobbveckan påbörjad. Kallt och lite regnigt har det varit idag, huvaligen, jag saknar det varma vädret som man blivit van vid hittills ;) Dessutom är jag förkyld, det började med ont i halsen i lördag, förkyld söndag och idag är min näsa som en forsande kran, jag måste snyta mig typ varannan minut! (och det är faktiskt ingen överdrift) Min näsa som inte är van att gnuggas med snytpapper i sådan omfattning protesterar genom att bli röd och svidande, trots intensiv behandling med försvarets hudsalva. Jag kurerar mig med ingefärste och tvingar i mig bitarna av färsk ingefära, inte så himla gott, men bra.

Sen kan jag berätta att jag åter tagit upp mitt "psalmprojekt", som legat på is i sisådär ett halvår. Projektet går helt enkelt ut på att jag ska spela igenom hela psalmboken från början till slut, på piano. (förösker spela ackorden och lägga melodin på topp, jag vill bli bättre på ackord alltså). Jag började i höstas och hann nånstans till psalm 170, (yes, bara typ 630 kvar!). Om jag någonsin blir "klar" med projektet återstår att se, men det är rätt kul för man märker att man blir bättre allt eftersom, det är bara att plöja igenom liksom. Wish me luck! Eller förresten, wish me diciplin.

Förra onsdagen var vi några från kyrkogården som hade "after work" och spelade minigolf på golfängen, trevligt! Här kommer en bild på ett av kvällens skickligaste slag, nämnligen Petter som fick bollen att stanna precis där på kanten. Duktigt!