Längdskidor

Idag har jag varit ute på årets första skidtur med längdskidor. Vad skönt det var. Jag åkte över isen till Stensborg, sen runt lite på ön och så hem igen. Manne följde med och han tyckte det var jättekul och sprang omkring som en tok =) På ön såg jag en massa djurspår! Helt spännande :) såg några spår jag inte vet vad det kom från, (typ hjort kanske??), ekorrspår, och jättestora ÄLGSPÅR! (eller? vad kan det annars vara?) Kolla storleken!

Tänk att innan mig, just där, har det gått en stor älg! Tänk om den varit där samtidigt som mig, om jag hade mött en älg där?! Älgar är ju så himla coola djur! Skogens konung...

Det var en väldigt härlig skidtur. Jag var den enda människan som på ön (som visserligen inte är så stor, men ändå), det känndes liksom som att det var jag, träden, och älgarna! (fast dom var inte där:P). En rätt häftig känsla. Och så var ju Manne där såklart=) Så jag behövde inte oroa mig för att bli uppäten av någon rov-älg.Och jag hittade bajs! Det var så fantastiskt så jag var tvungen att ta ett kort:

haha! visst är det älgskit? Det måste det väl vara om det ligger ovanpå älgspår..? För visst är det älgspår? usch vad jag har dålig koll. Jag känner mig som en äkta stadsbo när jag blir så faschinerad av att se lite älgskit, haha. Men jag är visserligen stadsbo också, jag bor ju i stan...  =P

Det ju helt fantastiskt att ha en mobil med kamera. Då kan man ta kort vid alla tillfällen man har med sig mobilen men har glömt/inte orkar ta med sig kameran =)

Trevlig helg!

Fjärde bild, fjärde mapp

UnderbaraClara har lagt upp den fjärde bilden i den fjärde mappen på datorn på sin blogg, och utmanar alla som vill att göra samma sak! Så här kommer mitt bidrag, men det  fick bli fjärde bilden i fjärde bild-mappens fjärde mapp..


Bilden är från i somras när det var en jättefin kvälls-himmel ute.

Nu utmanar jag alla andra som vill! säg gärna till om ni antar utmaningen så jag kan se villken bild ni hittade =)

Desperate houseElin

Idag har jag stökat på i köket och bakat "grekiskt lantbröd", bagels och kladdkaka. mmm! Under  dagen har en viss låt har gått på repeat x antal gånger, nämligen denna:


BAO med Helen Sjöholm och Tommy Körberg. Kan det bli bättre? ;) En väldigt trallig och glad låt, och lyssna på texten! haha! Det är ett speciellt ställe som är extra snyggt tycker jag, där ackordföljden går T, Tp, S, D, (altså C, Am, F, G om det hade varit i C-dur) Det är ju en väldigt vanlig ackordföljd. Men ack så snygg! Var det Mozart som "uppfann" den? Eller, det var säkert någon innan honom.. men ändå, vilket geni! För er som inte läst så mycket musikteori eller om ni känner att gehöret inte räcker till, kan ni lyssna vid  till exempel 0.36, 1.40, eller 3.17 (och några sekunder framåt). Så snyggt =)

Stackars PutteHär hemma på Lilltoan har vi skaffat en toa-bok. Alltså en bok som hänger inne på toan, där man kan kan skriva vad man vill. Jag minns inte vem jag snodde idén av, men en bra idé är det i alla fall, rekommenderas! =) Nu har boken hunit fyllas med lite av varje, några ritade bilder, några kommentarer, några uppmaningar, några "dagboksinlägg", några hyllningar till Robert Pattinson i Twilightfilmen. Och så två omgångar stafettskrivning. Den går till så att man får skriva max ett ord per gång, och så bildas en berättelse. Eftersom jag inte har något annat vettigt att skriva i min blogg tänkte jag här redogöra för våran stafettskrivning. Så här blev omgång 1:

"Det var en ganska lång stund i bastun som var varm. Svetten rann efter ryggraden som känndes helblöt. När Manne kom släntrandes nerför trappan hörde han något som väckte katten i buren: Smultronbuskar. Vaksamt nosade han runt busken. Det fanns doftämnen på bären som fick sköldpaddan att dö. Sköldpaddan hette Putte. Egentligen tyckte Manne att det var smarrigt med smultron men han vågade sällan smaka sånt som växte utomhus. Katten tyckte inte heller det var värt att avsmaka smultronen eftersom att sköldpaddan hade kissat sin sista kiloliter. Buren öppnades av en svettig bastuångande som lät konstigt. Katten skrek. Katten klöste. Och Manne han ville inte basta. Oj vad besvärligt det känndes för att agregatet värmde fortfarande förfärligt mycket. Slut!"

(ja, det har hunnits med ganska många toalettbesök:P)

Några sidor senare fortsatte berättelse nr 2, som dock inte är avslutad än:

"En knarkfabrik... Hur ska detta kunna bli lagligt? Faktum är att allting kan framstå som seriöst, om innehållet är blått. Vitt, rött eller lila uppfattas ibland vulgärt. Man tror antagligen tomten kan vara tveksam till leverans när narkotikapolisen spankulerar omkring. Men icke! Den givmilde SankteClaus skrattar bara. Ingenting som helst kan faktiskt rubba den fenomenala killens vilja och envishet. Alltsammans bidrar till ett laglöst land, där knarkpaket anses vara tomtemors favoritsysselsättning. Hennes gröt innehåller substanser som får sköldpaddan Putte att dö. Barnen skriker: ge mer blåa vindruvor till tomtefar så han framstår..."

(sen tog det slut, och den som lever får se hur berättelsen slutar. Eller rättare sagt, den som kommer och läser i våran toalettbok om ett tag...)

Om ni undrar vad bilden kommer ifrån, så är det den broderad sköldpaddan som hänger på väggen på lilltoan (det är jag har gjort den;). Kan det vara han som är Putte? stackars Putte, som återkommer i berättelse nr 2 och dör ytterligare en gång!! Vilket öde... :S

Egentligen ljög lite när jag skrev att jag inte hade något annat vettigt att skriva. Idag har jag faktiskt varit på musikhögskolan och haft min första cellolektion sen i somras! Det var kul =) Gick faktiskt bra, jag ska försöka mig på att spela andra satsen på haydn c-dur cellokonsert framöver. Den är fin. Sen har vi spelat lite orkester också, det var kul. Och planerat lite inför kommande ensembler/rep. Det känns jättekul att få gå cellokurs nu i vår!!  Och samtidigt känns det också bra att jag inte går där på heltid. Kanske är det ändå så jag ska ha det i mitt framtida liv? Musiken som stort intresse, istället för att ha det som huvudsakligt yrke? För jag älskar musik och måste nog alltid fortsätta med det på nåt sätt..

Hänt sen senast..

Tja, det händer inte så jättemycket för tillfället. Jag är ledig och tar det lugnt hemma och har det ganska så skönt och trevligt =) Jobbade natt förra helgen på max, det var en intressant upplevelse bitvis, det gick bra, men bättre på lördag än på fredag, så då går det ju åt rätt håll... Den stora fördelen med att jobba natt har jag kommit på, förutom att man får mer betalt, är att folk oftast beställer ETT mål var, vilket är lite lättare att hålla reda på än om det kommer en barnfamilj och beställer typ 5 mål med specialgrejer på allt, hehe.. Då är det större chans att det blir en knut i huvet, som Markus Fagervall så fint uttryckte sig en gång, och man står där och fattar ingenting =P Nu i helgen ska jag jobba några dag-pass på max.

Sen har jag sett båda Bridget Jones filmerna, dom är ju så bra! Jag resonerade så att ska man göra något, ska man göra det ordentligt. Så nu när jag väl har snöat in mig på Colin Firth och Mr Darcy, så måste jag ju se även Bridget Jones! Jag ber om ursäkt om jag tråkar ut mina få läsare genom att skriva om hur snygg Colin Firth är, (i 3 av de 4 senaste blogginläggen, hoppsan...) Men han är ju snygg! Visserligen är filmerna rätt förskönade och innehåller väl även en del fördomar och föråldrade synsätt som inte kanske existerar i den "riktiga" världen (eller delvis existerar också, såklart är det mannen som ska vara den som är "bra", rik och framgångsrik..?) men ack så trevligt det är att drömma sig bort i den "problemfria" tillvaron, där dom talar med en sån underbar engelsk accent! =) Nu tänker jag bara sitta här och vänta på att min alldeles egna Mr Darcy ska dyka upp! och han ska vara rik, snygg, framgångsrik, rolig och "love me just the way I am!"
(ööh.. yeah right... keep dreaming!)

Ikväll läste jag ut en bok som var riktigt bra som jag kan tipsa om: "Damen med enhörningen" av Tracy Chevalier. Det är samma författare som till "Flicka med pärlörhänge", den är också skriven utifrån ett konstverk. Läs den!

Annars har jag varit ute och åkt spark och skridskor på isvägen några vändor med Manne. Det är något som jag älskar med Luleå, att kunna åka båt och kajak runt stan på sommaren, och skidor,skridskor och spark på vintern! Är det bra med fyra årstider och riktig vinter eller? =)

Och en dag hade jag ställt väckarklockan på halv 9, så jag skulle sova 8 timmar, det är ju ganska lagom tänkte jag, så sover man inte bort hela dan heller. Men sen blev jag väckt.. kl halv 12! Utan minne att ha stängt av klockan. Men det gjorde ingenting för jag var ledig. Det är lyx =)

Flicka med Pärlörhänge

Innan jul läste jag en bok som jag hade fått tips på från flera personer - Flicka med Pärlörhänge av Tracy Chevalier. Den var riktigt bra!! Idag kollade jag på tvprogrammet i tidningen och såg att den skulle gå på tv ikväll! Tjoho! Jag  visste inte ens att den fanns som film, så det var en glad överraskning. Nästa glada överraskning var när jag läste vilka skådespelare som är med: Scarlett Johansson och COLIN FIRTH! (alltså han som är Mr Darcy =D) Kunde det bli bättre? Nu återstår det bara att se om filmen är lika bra som boken. Den börjar om 10 minuter så det ska bli spännande =)

Första nattpasset

Snart ska jag jobba natt på max. Uj vad konstigt det känns att åka till jobbet 23.30 en fredagkväll! Det blir första gången någonsin som jag ska gå till jobbet den här tiden på dygnet =P Visserligen har jag jobbat "natt" förut och delat ut tidningar, fast det är ju mer som att man jobbar väldigt tidig morgon.  Hoppas det blir en lugn kväll, att det inte kommer för mycket  fulla människor, och att jag inte klantar till något. Men det ska bli lite spännande ändå. Känns faktiskt bra att få göra nåt annat än att bara vara hemma, min vecka har inte varit speciellt händelserik, men ändå rätt så lugn och skön =)

Mr Darcy!

Här sitter jag och dreglar över mr Darcy. Se vad jag hittade på youtube!

hahahahaa! =)

Vinterpromenad

Igår var jag, Mamma och Manne ute på sparktur/promenad på isvägen och vidare bort mot stensborg. Det var härligt väder, fin himmel och varmt och skönt utan att det var slaskigt! Nu ska jag läska er/ tråka ut er med lite bilder :)


Gullehund
Manne tycker det är jättekul att springa på isen!


Han hämtade gärna mammas vante..

Idag har jag bakat bagels och sen ätit bagels. Dom blev goda!
Ikväll ska jag på årets första linedance, det ska bli skoj! Känns som jag har glömt bort alla danser, men så brukar det ju kännas ibland och ändå finns dom kvar gömda någonstans i benen..

Om att bygga pussel

Att bygga pussel är ett underskattat nöje! Det är tidskrävande, tålamodskrävande och fungerar bra som en slags avslappnande terapi (om man har tid vill säga). Det är en skön känsla att få en bit på plats, om om man då lägger ett 1000-bitars pussel får man altså tänka "yess!" varje gång man lägger en bit, altså 1000 gånger, är det inte fantastiskt! (om det nu inte är nån bit som saknas..)

Shop til you drop

Idag har jag varit på stan och fyndat! Det började på Lundins skor, där det fanns en korg utanför med skor som kostade 75kr, och i den hittade jag ett par vita cowboystövlar, som passade perfekt! Oh yeah, dom köpte jag =)
Sen besökte jag stadium där jag köpte en baddräkt och nya joggingskor (har haft mina gamla sen högstadiet tror jag), båda dom var på rea också. Sen gick jag vidare på jakt efter täckbyxor och hittade ett par vita med typ en ljusgrå djungel på, på team sportia. Så nu har jag hittat flera grejer verkligen behövde, och som jag kommer använda, det känns bra!  Nu finns det ingen ursäkt för att inte fara ut och springa, fara och simma eller ge sig ut i snön =)2008

Här kommer en årsredovisning från mig!


Det nya året 2008 började i London, tillsammans med Shrek! Eller tja, vi var med familjen i London, såg på fyrverkerier och besökte madame Tussauds. Vi hade en trevlig resa och var alla lika glada som Shrek..

Vi var och bowlade nån gång under vintern, och lyckades öppna serien med detta fantastiska resultat!

Jag fick några härliga skiddagar...

...I Kåbdalis med Framnäs!


...I Hemavan med familjen, det ni ser framför er är Lindas fantastiska åkteknik!  =)


... och i Åre (Duved) med TG!


 
Annars ägnades vintern/våren mycket åt övning, och det blev en söknings-tripp genom Sverige, till Ingesund och till Malmö där jag mötte våren och fick bo hos Ester i Lund! Jag insåg även att det finns fler cellister i Sverige än jag =P


Sen åkte vi till New York med TG! Det var en riktigt häftig resa. Vi var borta drygt en vecka, och hann både uppleva storstaan, gå på musikal, och ha konserter i olika kyrkor och bo hos familjer.I maj hade vi en stråkkonsert. Vi spelade Abba (se bilden), Borodin, blinka lilla improvisation och egna solostycken. Det blev en lyckad konsert och vi hade dessum en väldigt fin affisch =)

Sen var det nästan slut på terminen...


Vi hade världens roligaste friluftsdag i Nimbys värld!!


Det var releaseparty av arr-cdn, och fint väder..


Jag och Peter lekte med en spegel i S14 =)


Det var avslutningsfest!


Kramring.. *buhuuu*

Och vips var det sommarlov!
Jag spenderade sommaren jobbandes på kyrkogården..


Men fick även återvända till Framnäs en sväng på sommar-stråkkurs! Det var riktigt skoj, hoppas verkligen kursen blir av i sommar igen! Förutom att spela musik spelades även lite fotboll...Mormor flyttade till Ingridshem äldreboende. Hon och mamma körde på "fluff hår på ena sidan"-frisyren =)


Här hemma skaffade vi en kajak och gjorde flera härliga utflykter=)

 
Vi sov nån natt i stugan och Manne fick tokspringa på stranden..


Jag träffade på denna karusellman TRE gånger under sommaren, han befann sig både på Boden Alive, på PDOL och på Lulekalaset. Det var sommarens största dejt!


Sen blev det höst och jag och Linnéa for till stockholm där vi dansade linedance, såg My Fair Lady och bodde på båten!

Jag kom in på musikhögskolan i Piteå och Ingesund, men valde att inte börja eftersom jag inte kännde mig nog säker på att jag verkligen ville satsa på musiken som yrke. Jag ville prova nåt annat, något som inte är musik på heltid. Så under hösten bodde jag hemma och sökte jobb.

Att hitta jobb var verkligen inte det lättaste, det blev en arbetslös höst, men jag hade det rätt trevligt i alla fall. Tog det ganska lugnt...

... gick promenader med Manne, och fick ändå spela en hel del, förutom två NUS-läger var det Bodens orkesterförening, Bach h-moll mässa, och lite annat. Så jag kan ju också säga att jag har frilansat som musiker =)

I December fick jag äntligen jobb som extrapersonal på:

Det är ju ganska stor skillnad i tempo jämfört med t.ex jobbet kyrkogården om man säger så, hehe.. Men det är väldigt lärorikt, en bra erfarenhet, och trevligt folk som jobbar där! 


I mellandagarna for vi till stockholm med familjen och träffade brorsan i lumpen, gick på stan och hade det mysigt. Notera lindas vackra "öron" =)

Sen blev det nytt år igen!

Sammanfattningsvis kan man väl säga att 2008 har varit riktigt bra! Det har hänt väldigt mycket roligt, och väldigt lite tråkigheter. Kanske har jag hunnit bli lite klokare. Eller tja, det vore ju sorgligt om det gick åt andra hållet..
Vårterminen ska nu ägnas åt extrajobb på Max, 7,5p cellokurs på högskolan, och massagekurs i Umeå. Det ska bli skoj!

Bugg, någon?

Jag vill gå bugg-kurs! Tänkte anmäla mig i höstas men då var det fullt, och sen igen i mitten av hösten men då var det också fullt.. Ett bekymmer är att det är många fler tjejer än killar som vill gå bugg-kurs (varför?), så det är mycket lättare att komma med på kursen om man anmäler sig som ett par... Dom på buggkursen rekommenderar att man ska ragga upp en manlig danspartner att anmäla sig med. SÅ, nu undrar jag, nån som vill gå bugg-kurs med mig?  ;-);-);-);-)
Eller någon som känner någon som känner någon som vill gå buggkurs?
Om man har tur kan man kanske få gå kursen även fast man inte anmäler sig med nån partner, men jag tror dom lottar bland tjejerna, så det är inte så säkert.. Kom igen nu alla grabbar!


Inatt drömde jag att jag träffade en okänd kille och frågade om han ville gå på buggkurs med mig, och så sa han typ "tja varför inte? det kan jag väl!"  haha, synd att det var bara en dröm =P

Idag har jag jobbat på Max. Det gick helt ok. Jag har fortfarande hundra saker jag skulle kunna göra bättre, men det går ändå lite bättre för varje gång. =) Kassan går bra för det mesta, så har jag fått prova ta betalt i driven, inte så komplicerat egentligen men attans, där blev det svårt! Hjärnan går på högvarv och ändå går det lååångsamt, men även det ska väl bli lite bättre om ett tag hoppas jag..

New Year 2009

Gott nytt år allihopa!

Under några mellandagar var vi i Stockholm med familjen. Det har varit mysigt! Förutom att titta på trumkåren har vi även gått på stan, handlat lite på rean, fikat, träffat Johanna, besökt musikmuséet, promenerat runt, och ätit fantastisk hotellfrukost! Vi åkte tåg båda vägarna, som på hemvägen var 6 timmar försenat så vi kom hem kl 18 istället för kl 12, det var lite drygt, men det gick ingen större nöd på oss.

Från Armemuséet på väg mot kungliga slottet

Yeah!


FIKA! mmmmm

Nu har jag invigt min snowboard i en "riktigt" backe! Detta skedde på en mycket stormig nyårsafton i ormbergsbacken, tillsammans med
Elina. Det var nästan helt tomt i backen, (som tur var, med tanke på våra enorma snowboardskills..) nåt blev fel med liften som stod still större delen av tiden vi var där, vi blåste nästan bort även fast vi bara åkte från halva backen, men roligt var det!! Sällan har det varit så spännande att ta sig ner för en såndan simpel backe :P 

Annars har jag haft ett par väldigt lugna sköna dagar här hemma. Nyårsdagen har spenderats i princip inomhus, i soffa, med mat, aaah =) Jag sett nyårskonserten från Wien på tv, sista avsnittet av Bonde söker fru på internet, och så har jag lagt pussel. (Det pusslet som Frida fick av mig i julklapp =P) Ja, det är det enda jag har gjort på hela dagen. Jag har varit utanför dörren en gång, det var då mamma "tvingade" mig att gå och fylla på Mannes matskål i garaget, stackars mig. hehe...

Nytt år har det hunnit bli också. 2009, inte så speciellt, eller? Nyårsaftonen var lugn för min del, det nya året firades hemma med en god middag och därefter underbara Notting Hill på tv, och så fyrverkerierna sen. Fint som vanligt =) Och som vanligt tycker jag synd om alla frysande damer som går omkring i tunna tights och högklackade sommarskor. Nyårsklänningar i all ära, men utomhus i minusgrader och blåst? man fryser ju bara av att se dem! Eller herrarna med alkoholhaltig dryck i handen, ragglandes omkring med öppen jacka och borttappade mössa och vantar.. Eller, visserligen har dom ju valt det själv, men ändå. Jag fattar inte riktigt grejen. Jag är visserligen inte nykterist själv, men jag tycker det är tråkigt att nyårsafton för så många människor i huvudsak kretsar kring alkohol. Det blir mest stökigt, trasiga glasflaskor överallt och fulla människor som skjuter raketer bland folk... det är liksom inte kul för någon?

God fortsättning!