Mot Makedonien!

Snart bär det av mot Former Yugoslav Republic of Macedonia!

Imorgon förmiddag ska jag jobba som vanligt (alla pengar man kan få ihop är bra!) På eftermiddan går planet mot Stockholm och sen på tisdag far vi vidare. Det ska bli så kul! Men jag är liite nervös =P Nyss läste jag på nyheterna att det råder extrem hetta runt medlehavet.. Det var 44 grader i grekland. Värmen förväntas hålla i sig en bit in i nästa vecka. Ojoj! Inte direkt temperaturer man är van vid, nordbo som man är..
Men hoppas det går bra i alla fall. Man får se till att dricka mycket vatten och vara i skuggan?

Så, ha det bra i kalla sverige! Vi hörs när jag kommer hem, om jag nu inte skulle hitta en dator med internet någonstans och kunna uppdatera bloggen..

Röjig dag

Idag har jag kört röjsåg nästan hela dan. Eller egentligen kanske det heter trimmer? I alla fall en sån där med oranga snören som snurrar. Så borde jag ju också spela lite röj på datorn. Sen kanske röja upp lite på rummet?
Mycket röj har det varit idag i alla fall!

Egentligen var det inte så hemskt att vara utan mobil en dag. Det enda jag missade var ett tönt-sms från Linnéa, och hon visste redan att jag hade glömt mobben :P Och så kunde jag låna en av pappas mobiler på tidningsjobbet, för då känns det ändå bra att ha en mobil med sig. 
Tidningsjobbet är förresten snart slut. Bara 2 gånger kvar! Sen är vi ledig på fredag på kyrkogården och slutar kl 2 på torsdag =) Och jag har inget speciellt planerat i helgen, så det lär ju kännas ganska tomt helt plötsligt!? =P Men det ska bli så skönt! Sen kommer jag nog behöva en hel del tid till att skriva packlista, packa, fixa, gruva mig för och längta till Makedonineresan.

Imorgon efter jobbet ska jag fara till Skellefteå och låna Hasses flygsäkra cellofodral. Måste kolla busstider.. annars kanske det blir med bil, och så kanske mamma följer med. Jag ska iaf inte köra själv, vill helst inte riskera att somna vid ratten, det är ju när man sitter still som man blir trött.. =P

 

glömd mobil

Ujuj, idag glömde jag mobilen i fickan på jobbyxorna så den är kvar på jobbet! Känns lite läskigt, min kära mobil! Tänk om någon vill mig något och ringer eller skickar sms så kan jag inte svara förrän imorron?! hehe.. antagligen hade ingen ringt eller skickat något sms även om jag haft den hemma, men ändå. Jag är nog mer mobilberoende än jag trodde? Men jag överlever, det är ju inte så farligt egentligen och det hade kunnat vara värre. Men just känslan att någon kanske vill något viktigt, så kan jag inte svara, det är lite läskigt.. :P

Igår var jag uppe lite för länge och såg "Om en pojke" den är så bra! En sån film man blir glad av =)

hm, nu kom jag inte på något mer att skriva.

Söndag

Dagens händelse: Jag vann över Johan och Anneli i alfapet! =)
Dagens upptäkt: Man kan klicka med båda musknapparna på Röj, och öppna flera rutor samtidigt! Det har jag aldrig fattat, så jag tror det är dags för försök till putsning av mina rekord. 
Dagens upplevelse:
Anneli spelar röj svinsnabbt! Fattar inte hur det går!! Och hennes rekord är svinbra. coolt =)

Vad har hänt annars i helgen.. Igår var jag på linedance i boden, det var kul! Sen var Juhlins här på middag. Och idag har jag haft sovmorgon (aaaah, underbart!) och varit och hälsat på Johan och Anneli i deras nya lägenhet.

Nu är det typ en vecka kvar till Makedonien... Shit, det är ändå rätt snart! Och en vecka kvar med tidningar. Det ska bli skönt när det är slut =)


Regnig dag

Idag hade jag 5 nya mail! och det var inte reklam, utan riktiga mail. Visserligen var 3 st från Dan Engman, men ändå. alltid kul att få mail :-)

Igår kom det en massa massa blommor till kyrkogården, och idag har vi börjat plantera. Det är rätt kul, lite jobbigt för man måste tänka mer än vanligt, och bestämma och fundera vilka blommor man ska sätta var, och hitta rätt grav.. =P Men det är ändå rätt kul för det blir fint =) Det gick bra på förmiddan, men sen efter lunch började det regna.. suck! Vi har ju regnkläder, men man blir ändå fuktig och blöt och kall.. blää hupp sa den söta lilla grodan!
eller, grodorna blir nog glada, men blää sa jag.. :P Nåväl. Man kanske börjar uppskatta dom soliga dagarna mer när det har varit lite regnigt. Förra året blev jag ju extremt bortskämd med bra väder.

Det här var mitt horoskop i lördagens kuriren:
" Du borde lyssna mer på signaler från din kropp. En vän från förr lyssnar på en fågel i skogen"
haha, tyckte det var lite skumt. Undrar om det var någon vän från förr som lyssnade på en fågel i skogen i lördags? =) I såna fall,  hör gärna av er så kan jag se om horoskopet stämde!

Manne borde bada. Han har färgat huvudet (egentligen hela sig) i en något brunare nyans. Vi var i stugan en snabbis i söndags och hämtade jordfräsen, och där finns vatten och gegga och vass där det är superkul att tokspringa, tycker Manne. Därav den nya pälsfärgen...

Angående tidningarna, så ska det bli två tidningar över, altså hade jag delat ut rätt när jag skrev förra bloggen. Dessväre blev det lite för många tidningar över idag, oops..  men det var snabbaste gången hittils!

Sommaren är här!

Yey! Nu är det riktigt varmt och skönt ute =) Sommar! Jag har tagit årets första dopp. Det var ganska kallt, så det blev just bara ett dopp, men ändå.

Tidningsjobbet går rätt bra. Fast idag blev det två tidningar för mycket över, inte ett bra tecken.. Det som är störande är att man har ju absolut ingen aning vart man har glömt att dela ut.. så det är liksom inte så mycket att göra åt saken=P Jag har kommit på en fördel med villadistrikt, det är lite mer varierande (vilket också kan vara en nackdel, iaf i början). Det är också ganska kul att cykla, men det kan samtidigt vara väldigt jobbigt med cykeln, speciellt i alla branta backar (det finns en anledning till att det heter BERGnäset). Och idag råkade jag köra på min häl med cykelstödet, bajs vad det gjorde ont! (och gör fortfarande lite ont ibland). Förövrigt har den där cykeln orsakat några andra blåmärken på mina ben, men det är väl sånt man får ta =P Vädret hittills har varit absolut det bästa tänkbara, så jag ska inte klaga =)
Imorgon är det förresten röd dag, så jag har ledigt! Yes :D

för den som inte redan sett så har jag satt upp en massa framnäsbilder på min pixbox
http://eling.pixbox.se

ps. du komme väl också ihåg att klicka här http://www.ettklickforskogen.se

Sommarlov..

Nu har jag sommarlov! Fast jag tror inte jag har fattat det riktigt än. Det känns som jag lullar på här hemma, städar, tar det lugnt, men tänker ingenting. Det är ganska skönt iof. Det känns konstigt att jag inte ska tillbaka till c-huset och framnäs snart igen. Eller, framnäs ska jag ju tillbaka till till hösten, men då ska jag bo i fagotten. Det ska ändå bli väldigt skönt, och kul att ha helt eget! Men det blir också dyrt, tyvärr..

I fredags hade vi avslutning, det var sorgligt, med kramring och många hejdå. Snyft!

Igår var jag på övning med tidningsjobbet. Det är lite annat att dela ut på villadistrikt, men det ska nog gå bra, hoppas jag..

Ett projekt har i alla fall börjat, konsten att få ihop sakerna från två rum i ett! Jag har inte lyckats riktigt än, men en del har jag hunnit få undan i alla fall. Jag har städat garderoben =) Och cd-stället, som nu är fullt till sista plats. Sen kan jag ju avslöja att jag lämnade rätt mycket saker i förrådet på framnäs, så det är betydligt lindrigare än när jag flyttade hem förra året. Då hade jag dessutom haft sakerna 2 år i öjebyn, altså hade jag hunnit samla på mig ännu mer. Det var kaos, men det är betydligt bättre i år faktiskt =) Nu kan jag i alla fall ta mig fram i rummet utan allt för stora problem.

Idag är det jätteskönt väder! Bäst jag går ut i solen. Hejdå!