Gitarrist och pitedans

Nu blir det två inlägg samma kväll. Himmel och pannkaka! Nu tänkte jag berätta vad jag har haft för mig igår och idag.

Igår vikarierade jag som gitarrist. Det ni! Mamma jobbar ju i kyrkan där hon bl.a. leder barn-och babysång. Och nu är ju hon är bortrest och den vanliga vikarien kunde inte, så då fick jag hoppa in. Som tur var behövde inte jag leda alltihop, det skötte Sofia, jag behövde mest bara spela gitarr. Det gick faktiskt helt ok! Allt flöt på bra =)
Ett sånt här uppdrag innebär ändå en viss skräck. Egentligen är det ju inget som är farligt. Men att inta en ändå rätt så ansvarsfull position inför en stor grupp med folk är lite läskigt. (Igår var det en rätt liten grupp som tur var!) Det är ju inte så att alla bäbisar och barn kommer sitta där och bedömma mitt gitarrspel. Eller att föräldrarna ställer sig upp och buar när jag spelar fel. Det är en ganska förlåtande publik. Men jag tror ändå jag är lite rädd för föräldrarna. En av orsaken är nog att dom har barn och det har inte jag = jag vet ingenting om hur det är att ha barn! Dessutom är en del föräldrar typ i min ålder och har redan hunnit bilda familj. Och det känns så himla avlägset för mig. Jag bor ju fortfarande hemma och äter mammas mat! Men vad är det här för orsaker till att vara rädd för föräldrar? Det är ganska töntiga orsaker =P

På eftermiddagen åkte jag skidor på isen med Manne, till Stensborg och hem igen. Jag invigde termosen jag fick i julklapp. Det var nog en av vinterns allra bästa dagar hittils. Soligt, vindstilla, några minusgrader. Helt underbart!

På em/kvällen blev jag inringd och fick jobba några timmar på Max. Det gick faktiskt ovanligt bra! Speciellt för att vara första jobbdagen efter en lite längre ledighet.

Idag har jag varit i Piteå på öppendans. Jag och Julia åkte dit med Eva. Det var som det alltid brukar vara i Piteå, riktigt skoj! Sådär så man blir förvånad när man tittar på klockan och inser att det bara är några minuter kvar. Hur kunde dagen gå så fort? Dom körde en ny dans som jag inte sett förut, en kontradans som jag blev helt kär i! trots att jag inte har dansat den själv.
Här finns en youtubelänk för den som vill se. Det var speciellt en snurr där i mitten som bara var så himla snygg, där man liksom snurrar mot varandra och sen fortsätter vidare.. Så enkelt och så häftigt! Jag brukar inte bli så faschinerad av en dans, nu låter jag ju som värsta dansnörden! Men det kanske jag är? =P Hoppas vi får lära oss den här dansen på kursen nån gång. Tror den här dansen har potential att bli en hat-älskar dans, en nackdel med den (eller kanske fördel tycker vissa?) är att man står rätt mycket vänd mot varandra. Vart ska man titta då liksom? Om man tittar varandra i ögonen blir det ju nästan lite som stirr-leken. Men man känner sig ju dum om man glor upp i taket eller nåt...

Snögrotta?

De här snödrivorna vi har på tomten - ni anar inte hur perfekta de skulle vara att bygga en snögrotta i. Helt perfekta! När jag var liten tyckte jag om att bygga snögrottor. Nu när jag är "stor" tycker jag fortfarande om att bygga snögrottor. Men, att som 21-åring klä på sig täckbyxor, mössa, halsduk och vantar som går att dra över, och ge sig ut ensam och gräva en snögrotta på tomten känns lite... jag vet inte, fånigt? eller nåt sånt. haha. Jag skulle behöva en grävarkompanjon! Antingen en likasinnad (dvs. ganska barnslig) i min ålder, eller kanske ännu hellre ett barn som redan har vanan innen att gräva snögrottor=). Jag hade kanske kunnat ta med mig Linda eller Frida, de är visserligen inte små, men de kanske kunde låta sig övertalas. Dessvärre är ju i Thailand nu. Hm.. Jag kanske borde bli barnvakt! Någon som har ett barn som behöver vaktas som kan komma och gräva en snögrotta med mig? haha..

Jag har en lista på saker jag skulle vilja göra nån gång innan jag dör. Eller, egentligen har jag ingen fysisk lista, jag har nog skrivit en nån gång men vet inte vart den är nu (borde skriva en ny). Då och då kommer jag i alla fall på grejer som borde stå med på den. En sak är "kyssas i en snögrotta". Skulle inte det vara fruktansvärt romantiskt? ;-) Helst då med "min stora kärlek". Men han har inte behagat dyka upp än, i alla fall inte vad jag vet.. =P Så för att kunna genomföra den punkten måste jag först hitta mannen i mitt liv, sen får jag bara hoppas på att han också tycker om att bygga snögrottor, hehehe

Som fisken i vattnet

Det känns som jag har blivit helt beroende av att fara och simma! Det är ju så himla skönt. Visst har jag alltid tyckt om att simma och bada, men jag har aldrig förr sett fram emot att fara och simma så mycket som jag gör nu för tiden. (Får väl tacka Anneli som drog med mig till badhuset i höstas=)

Det känns som jag har blivit värsta simnörden. Jag har till och med börjat använda badmössa! Idag var jag och simmade på pontusbadet efter lunch vid 1-tiden, först var det en skolklass där men sen blev det typ helt tomt så jag hade hela motionssimbanan för mig själv, helt underbart! Solen lyste in genom fönstrena och jag kunde nästan låtsas att jag var i thailand  eller någon annan stans utomlands(fast utan äckligt saltvatten och farliga fiskar och sjögräs och hajar). Det är ju bara helt underbart att simma, att vistas i tyngdlöshet. Lite som att vara uppe i rymden, men snäppet billigare. Känna vattnet strömma längs kroppen.  Det är också så kul när man känner att man börjar bli lite bättre, lite snabbare, och orkar mer. Jag försöker träna upp min crawl-teknik, det går sådär, men det går framåt! Först var jag helt död efter en längd. Nu orkar jag typ fyra! Och sen när man har simmat klart kan man ta sig en bastu som belöning om man vill. Naajs!

Mögelost?

Nu när jag är ensam hemma har jag ju ensamt ansvar över vissa grejer, bland annat bör jag se till att maten i kylen inte ruttnar eller möglar. Innan dom for sa mamma att "vi har ju ganska många ostar (sen 50-års kalaset) som säkert hinner bli gamla innan vi kommer tillbaka, så det är ju bara att du äter så mycket du vill!" Så nu tänkte jag alltså lyxa till det såhär på kvällskvisten och äta lite kex med ost! Men alltså. Det finns ju ett uttryck, en sån "dum" fråga "Hur vet man när mögelosten börjar bli för gammal?" *höhöhö...*
 
... Men hur vet man det egentligen? Vi har flera olika ostsorter i kylen nu, några med mögel och några utan. En hade defenitivt för mycket mögel. Men annars, hur kan man veta vilket mögel som är farligt och inte? Det går ju inte att känna på lukten direkt, eftersom dom redan luktar ganska starkt och en del kan lukta riktigt illa (men smakar gott:P) Äh, nu testar jag äta några kex med ost ändå. Så får jag hoppas att jag inte blir förgiftad sen, haha =P

Och på tal om mögel så kan ni ju få se två serier med kattanknytning som var i kuriren för ett tag sen, som jag tyckte var lite kul =)

snöhög!

Återigen hemma igen. Helgen har varit bra! Jag har då först repat smask i Piteå, (kul att få hör alla låtar:), sen har det varit dom två sista dagarna på massagekursen i Umeå. Eller, sista och sista, nu väntar visserligen 100 timmars praktik, men det var sista vanliga kursdagarna.  Vad mycket man har hunnit lära sig ändå! Och vad mycket man har kvar att lära sig.. Manne har ju följt med också, det har gått bra, han var så duktig att åka buss :)

Idag har jag varit på musikhögskolan och spelat kvartett och haft cellolektion. Sen kom jag hem och var jättesugen på pizza! Jag funderade mellan att beställa pizza, eller åka och köpa fryst pizza.. Men sen kom jag på att man kan ju faktiskt baka pizza själv också! Så det gjorde jag. Och det blev jättegott =D

När jag gick från busstationen hem till mig vid halv1 tiden i tisdags kväll/natt kännde jag mig lite smågrinig. Jag hade sovit på bussen och var både trött och frusen. Väskorna var tunga och Manne ville stanna och lukta på varje kissfläck i 100 år men det ville inte jag. När jag gick längs Hornsgatan fick jag se alla snöhögar som bildats av vinden, bredvid vårat hus. Och dom var inte små! Dom var helt enorma! Tänk vilka kreationer som kan bildas av snö, av sig själv liksom..! Och sen var jag plötsligt på mycket bättre humör. Då insåg jag: Man blir glad av stora snöhögar! Det är häftigt med snö, som att hela landskapet blir inbäddat med vitt fluff!

  
Drivor på baksidan av huset..                                                och en snövall mot grannen.

Bara som en jämförelse..

Vinter och Sommar. Inte exakt samma vinkel, men samma flaggstång och samma träd. Andra bilden är från i somras och på den syns Linnéa med blåsigt hår och Elinas hund Uno!

Alone

Nu har jag skjutsat familjen till flygplatsen, snart lyfter dom mot Thailand! Mamma&Pappas 50-års present till sig själva blev alltså en resa. Linda&Frida följer med, Henke är i lumpen, och jag hade ingen aning vad jag skulle ha för mig den här tiden när resan bokades, så jag fick bli hemma med Manne. Och så har jag ju massagekursen, den hade jag inte kunnat gå om jag hade rest iväg. Nu har jag alltså två veckor här hemma, alldeles själv..! Eller, inte helt själv, jag har ju Manne =) och Docka (marsvinet). Så nu är det bara för mig att njuta av vintern, medans dom andra solar sig och badar i havet... Jag menar, vem vill egentligen kapa våran fantastiska vinter och  trycka in  två veckors värme där i mitten? ehehee... Nä jag ska inte vara bitter nu =P Fatta skönt ändå, nu får jag regera i mitt eget hus! Jag behöver endast anpassa mig efter mig själv! (och så manne då). Och jag har fri tilgång till en bil. Jag kan äta och sova och göra allt när jag vill =) its freedom!

Detta innebär ändå en viss förändring av min vardag. Nu måste jag tänka ut själv vad jag ska äta till middag, till exempel. Hjälp, hur gör man det? =P nä men det ska nog gå bra. Nu är det inte heller någon som tar undan glaset eller tallriken jag glömde framme. Och inte någon som glömmer tallrikar och glas framme, som jag sen måste ta undan...Så det är ju fördelar och nackdelar med allt. Nu ser jag mest fördelar =) Det här är nog första gången jag bor själv i ett hushåll sen jag flyttade från framnäs. Så det känns lite konstigt! What, ingen hemma ikväll, ingen hemma någon kväll de kommande 2 veckorna?! Men jag tror det kommer kännas skönt, riktigt skönt, i alla fall till en början=) Och så får jag prova på hur mycket tid det egentligen tar att ha hund, när man bara är en person. Det kan vara bra att veta inför framtiden.

Kommande helg kommer bli ett äventyr. Först ska jag på smask-rep i Piteå, och sen ska jag vidare till Umeå och massera. Manne då? Jo han ska följa med! Det känns faktiskt riktigt kul att få ta med min lilla älsklingshund =) Dock kräver en tripp som denna lite mer planering än normalt.. Hoppas allt ska funka, att Manne ska sköta sig och inte skälla när han är själv, och att vi inte träffar på någon grinig busschaufför som säger att vi inte får åka med, osv.. Men jag tror det ska gå bra faktiskt =)
coolaste vovven :)

Trombon under the sea!

(Varning för musiknördigt inlägg)

Som ni säkert redan känner till finns det en himla massa bra låtar i Disneyfilmer! Alla låtar i lejonkungen, skönheten och odjuret... Lovely! En av mina absoluta favoriter är dock denna låt. Jag blir alltid glad varje gång jag hör den!



När man hör låten först är det en bra, glad, trevlig låt! Men det bästa kommer sen: lyssna sedan en gång till, ännu nogare, på alla "små" stämmor som finns där i bakgrunden. Lyssna på rytmerna i trummorna och slagverket, lyssna på flöjternas små melodisnuttar, brassets snygga fills, basens finurliga stämma. Hela låten är liksom ihopvävd av en massa skitsnygga små melodier och rytmer! Visserligen är det mycket som "försvinner" i denna halvkassa youtube version. Lyssna på en bättre version om ni kan hitta någon.

Stig Eriksson (spelar oboe i NUS och bygger och lagar stråkinstrument) uttryckte en gång sin åsikt om några andra slags instrument:
"elgitarr är ett ord jag helst inte använder. Ännu värre med trombon eller saxofon. Värst är elbas."

Haha!! Jag förstår hur han tänker, fast jag håller väl inte riktigt med alla gånger.Trombon är visserligen inte ett av mitt favoritinstrument, MEN efter att ha hört  den snyggaste trombonmelodin som finns i hela världen, i den här låten, (ja, den finns i den här låten!), då måste man bara förevigt älska trombon!  Och som sagt, detta är en youtubeversion och av någon anledning hörs trombonmelodin nästan inget alls. Kanske hör jag den bara för att den hörs tydligare i låten jag har på datorn, och att jag nu "vet" att den ska vara där :P Men den finns i alla fall vid 2.17, så lyssna där eller ännu hällre försök hitta en bättre version. Jag vet inte vad det är som gör den så himla bra. Den har liksom så perfekt timing. Yeah! Eller vad tycker ni?

(musiknörden Elin har talat klart för denna gång. Ni kan andas ut.)

Skeå & Ume

Nu är jag hemma i Luleå igen. Fun Competition var riktigt skoj! Och jag fick guldmedalj! (att jag tävlade endast mot mig själv och att jag hade fått guldmedalj hur kasst jag än hade dansat, behöver man ju inte tala så högt om =P)
Jag och Linnéa var tvugna att fara därifrån innan det var slut för att hinna med bussen till Umeå. Kanske är det ibland bra att "sluta när det är som roligast" för nu längtar jag massor till nästa linedance!

Sen har jag varit på massagekurs måndag och  tisdag, jätteintressant igen! Vi har gått igenom skelett och muskler på resten av kroppen, fått träna på halvkroppsmassage, gått igenom benmassage, och en del annat. Mycket mycket som ska in i skallen nu...  Och så har jag förresten beställt en massagebänk också!

Idag har jag varit i piteå och spelat lite kvartett. Det är sviiinkallt ute, men det har nog de flesta redan märkt =P Nu ska jag gå och plugga lite muskler,skelett och massagegrepp.

 

Dans

Imorgon sticker vi iväg till Fun Competition i Skellefteå. Det ska bli kul! Och jag ska vara med och tävla, i lilten och funken. Känns ganska nervöst, men roligt också. Wish me luck! Har ju tävlat på fun 2 gånger tidigare, men nu ska jag försöka mig på att "vifta" lite mer med armarna än jag gjort förut =P Får se hur det går, hehe. Och så ska jag STRÄCKA på mig! hållningen, hållningen, hållningen...

Sen följer jag med Linnéa till Umeå, och på måndag-tisdag är det massagekurs igen. Nu ska jag gå och duscha och sen skynda mig i säng, snabbt som blixten!  

100år och massage

Nu finns det rätt mycket jag skulle kunna berätta rätt mycket om. Jag ska försöka ta det lite kortfattat.

I lördags hade mamma och pappa möte med föreningen "fortfarande ung vid 100". Föreningen bestod av mig, Henrik, Linda och Frida, vi hade planerat en slags bus-kväll åt de blivande 50-åringarna. Kvällen började med en lapplek med lite olika utmaningar inbakat, bland annat hitta föremål i gegga, skapa en danskoreografi, och åka tefat i pulkbacken. Därefter en biltur med ögonbindel, och efter det en kinamiddag på ett mystiskt ställe. Sen vidare upp till bastun på bryggeriet där vi hade inrett efter djungeltema, byggt upp en bar, levande ljus, så fick dom drinkar och sen massage och så bastu. Denna kväll krävde rätt så mycket planering, men så blev det också en hel-lyckad kväll! Ma&Pa var nöjda, och även vi hade jättekul =)

På söndag hade Ma&Pa öppet hus/50-års kalas. Jag, Linda och Anna spelade mingelmusik (stråktrio). Det var en trevlig dag!

Måndag morgon satte jag mig på bussen mot Umeå. Dags för massagekurs! Vi hade två intensiva dagar, gick igenom en del teori och fick även börja massera. Det var jätteroligt och intressant! Vi har gått igenom skelett, muskler och en del annat, nu har man rätt mycket att plugga in och lära sig. Men jag är än så länge supernöjd med kursen, det är precis sånt här jag velat lära mig! Till exempel, Musculus Levator scapulae, skulderbladshöjarmuskeln,  sitter fast i 1-4halskotorna och skulderbladets övre hörn, en muskel som kan ge huvudvärk om den är spänd, kan ge problem pga en arbetsställning med höjda axlar. (cellospel?) En massa såna grejer. Mycket att lära sig, men intressant! Jag bodde hos
Linnéa, och fick träffa Love(lol) och Laban =)

Idag har jag varit i Piteå och spelat lite stråkkvartett och haft cellolektion. Nu känns det som min termin har kommit igång "på riktigt". Jag gör ju 3 grejer nu i vår: spelar cello, går massagekurs och jobbar extra på Max. Nackdelen, har jag kommit på, är att de tre grejerna råkar ligga i tre olika städer, Luleå, Piteå och Umeå.. Jag har en kännsla att den här våren kommer kräva en hel del planering för att gå ihop på ett bra sätt. Och en del bussåkning. Men jag är peppad!

Väder & sudoku

Oh dear, nu snöar det ute! Och kallt är det också. Såna här dagar kan det vara härligt att slänga sig i en snödriva, alternativt sitta inne och mysa. Och såna här dagar är jag glad att jag inte jobbar som brevbärare!

Här sitter jag hemma och löser "sudokubilder". Det är väldigt kul! Faktiskt såpass kul att sudokubilderna nu tagit slut i min tidning.. Ge mig en till, nu!! Nä förresten, jag kan sluta när jag vill, jag lovar...   Den tidningen jag har är enligt mig den bästa sudokutidningen, och den heter "Sudoku - de bästa japanska logiska pusslen". Den är så bra för att den innehåller även andra grejer än sudoku, som är mycket roligare. Sudoku hann jag lessna lite på efter den sommar på kyrkogården då jag löste det typ varje rast och lunch. Av alla slags "pyssel" som finns (sudoku, korsord, japanska bildkryss osv.) så är "sudokubilder" nuförtiden min klara favorit!  Japanska bildkryss är också kul, men jag blir lite less på dom också för om man gör ett ynka litet fel så skiter sig allt. Och det händer lite för ofta. Ursäkta om jag nu låter som värsta nörden. Det är för att jag är för dum för vanliga korsord =P

Den bästa sudokutidningen! Och såhär ser det ut med "sudokubilder". Det fungerar ungefär som spelet röj, man färglägger alla minor och så blir det en bild! spännande va!

Jag har börjat spara på små roliga tidningsurklipp. Nu har jag fått ihop 4 st. Igår var det en rätt kul notis i kuriren...

hahaha! Själv hade jag nog varit för mesig och snäll för att sticka iväg med pengarna, men ändå, vilken "kul" grej..
"Skit också, där försvann en halv miljon!" Vilket oturligt litet misstag...

Det här hittade jag också för ett tag sen...



Imorgon händer det något spännande. Då ska nämligen föreningen "fortfarande ung vid 100" ha möte med mor och far... VAD kan det innebära?