ES äger tältet!! ES äger utanför också!!!

Tänkte bara säga att jag mår bra i Uppsala! Recceveckorna pågår för fullt (nollning) och det är hur kul som helst! Jag bor i ett fint rum i en korridor där jag hittills har hunnit träffa fyra av mina sju grannar, och dom verkar snälla =) Mitt rum ser alldeles förfärligt ut för tillfället eftersom jag inte hinner städa. Det är så mycket som händer och så många nya intryck så man blir lite knäpp i skallen. Helt sjukt att man bara varit här i fyra dagar, känns som fyra veckor. Man kan dansa i partytältet varje kväll om man vill, och i rubriken ser du en av de ständigt återkommande sanningarna som ropas med jämna mellanrum på dansgolvet! Ikväll fick det dock bli en lugn kväll för min del, man måste ju orka veckan ut, och nästa vecka.
Uppsala är en mycket fin stad, vad jag sett hittills. Mycket träd och gröna områden, gamla fina hus. Stor stad, stort utbud, men det känns ändå inte så storstadsaktigt som man kan vänta sig. Nä, dags för lite sömn, vilket det blivit aningen för lite av senaste dygnen. Återkommer när min hjärna hunnit ikapp lite mer!


Mitt "samvete" (den oranga lappen alltså) första dagen, innan den blev godkänd av...


...REKÅ, som springer runt överallt och busar och leker med oss reccar. Om man gör något dumt tar dom vårat samvete så man måste göra ett nytt som är dubblet så stort, hehe.

Och just det, jag var och handlade på ICA ikväll och såg en fantastisk löpsedel.

Ja, ni läste rätt! Britney har tydligen blivit galen igen! Ojojoj..

Dator i bilen, woh!

Sitter nu i bilen (!) på väg mot Uppsala. Eller, först och främst på väg mot söderhamn där vi ska övernatta i en stuga på en camping. Min tekniska pappa har fixat så vi har eluttag och internet i bilen, skojsigt =)
Har suttit och kollat på lite gamla bilder, här får ni se en på världens gulligaste hund!


(Fotad av Linda)


Hungriga fiskar äter fötter

Ojoj nu blev det tre uppdateringar på en kväll, shit pommes!
Idag har Ester och Fredrik kommit hit från Skellefteå och hälsat på =) Vi var lite wildncrazy, gick och kollade på konstutställningen i Kulturens hus, där man kunde låta små fiskar äta på ens fötter. Och det testade vi! Det började med att Ester vad modig och testade, och sen gjorde även jag och Fredrik det. hihi, det var rätt kul. Fiskarna var inte jättehungriga men dom naffsade litegrann, det kittlades.Vi har även spelat spelet "Tjuv och Polis", som jag inte spelat på hur många år som helst. Det blev en rafflande omgång;)

Annars håller jag på rensa och packa i rummet för fullt. Kul att hitta gamla grejer, trots att man ibland hamnar i tillstånd av uppgivenhet då man inte vet vad man ska göra med nånting överhuvudtaget. Men det går sakta men säkert framåt. På torsdag bär det av mot Uppsala. Ska bli mycket spännande!

Storforsen, och vidsel:)

I helgen har jag, Elina och Linnéa (och Love och Uno!) varit på äventyr i Norrbottens inland. Vi for till storforsen för att tälta men hittade ingen bra plats, fortsatte leta nedströms och hamnade till slut på en strand i Vidsel där vi slog upp vårat tält =) Det var mycket trevligt!


Grillade grönsakspaket och tältet i bakgrunden


Linnéa & Love, Elina & Uno


Eld!


En bränd mashmallow, höhö


Morgondimma


Ränta

Jag har tänkt på att egentligen är det ganska knäppt att man får ränta på pengar man har på banken. Varför ska man egentligen få ännu mer pengar bara för att man redan har mycket pengar? Visst, på ett sätt kan det kanske vara rimligt att man får nåt för att låna ut sina pengar till banken. Men just själva grejen att de rika ska bli rikare, utan att göra ett enda dugg, det är ju ganska stört. Måste ha varit någon rik som kom på det systemet. 

Om ni känner er omusikaliska någon dag..

Av en slump hittade Frida idag en sångerska på spotify, Wing, som gett ut ett flertal cd-skivor med covers på en massa olika kända låtar. Först trodde jag det var ett skämt, men det visade sig vara sanning. Hon har verkligen gett ut alla dessa skivor, bekostat dom själv =P Detta tycker jag är en nästan otillåten på gränsen till kriminell låt-slakt, men samtidigt otroligt komiskt! Sök på Wing på spotify, där kan ni höra henne sjunga bland annat Abba, Beatles, Elvis, och musikallåtar.
Jag säger bara HA-HA-HA!!! =D

Junkön

Hemma igen efter fyra fantastiska dagar i skärgården! Vi har bott tre nätter i en stuga på Junkön, och hunnit med två dagsutflykter till sandgrönnorna. Här kommer några bilder som får sammanfatta semestern, efterssom att en bild säger mer än tusen ord. Och för att läskas lite ;)


Ut mot ett hav...


Våran båt


Sandgrönnorna eller savannen?


Ökenvandring i Luleå skärgård


kurragömma med dunk


lillkillen Manne!

Ja ni ser ju själva. Och vilket väder det har varit. Kan sammanfattas i två ord: Helt Underbart!

mot junk island

Nu är jag ganska kass på att uppdatera märker jag.. så kan det vara =P

Ska försöka med en liten sammanfattning. Skellefteå weekend förra helgen var mycket trevlig! Jag och Mamma ägde på boda borg, mycket tack vare två unga skelleftegrabbar som var på vårat lag. (Jo, dom hade varit där förut:P)
  Sen har jag jobbat sista veckan på kyrkogården för i sommar. Det har varit en bra sommar, och helt sjukt bra väder. Typ 1 ½ dag med regnställ (om ens det) , på 6 veckor. Najs! Nu känns det väldigt skönt att jobbet är över för i sommar, äntligen lite ledigt! Men faktiskt lite tråkigt på ett sätt, det har varit ett mycket trevligt gäng som jobbat i sommar tycker jag!
  Lulekalaset i helgen. Jag gick på torsdag kväll,såg rix fm festival som var rätt dåligt, och sen scaburbian som var desto bättre. Tyckte det känndes som ovanligt mycket folk för att vara en torsdag vilket var kul! Antar att det var fler än jag som tyckte det var rätt kassa artister i år och passar att gå när det är gratis, hehe. I lördags spelade jag i kalaskyrkan, det gick bra! Uppmickad cello och elpiano i festivaltält blev trots allt en rätt bra kombination tycker jag. Tur också att jag har en pappa som är gammal ljudtekniker som kan fixa ljudet =)

Igår och idag har det varit två helt underbara sommardagar! Och det bästa av allt - jag har varit helt ledig! Igår var vi ute med båten till vårat "favvoställe" på sandön, helt underbart var det.

Imorgon åker vi till Junkön (the junk island:P) där vi ska sova två nätter i en stuga vi hyrt. Utan el. Ska bli så mysigt. Håll tummarna att det braiga vädret håller i sig.


Klassiska lunchtoner

Imorgon lördag spelar jag cello på lulekalaset! "Klassiska Lunchtoner" i Kalaskyrkan, kl 12. Det blir mest klassisk musik men även lite folkmusik. Lena Stenlund spelar piano. Det blir ett ganska lättsamt program, typ en halvtimme. Välkomna!