Några dagar i Sälen

Är nu åter i Uppsala efter en mycket värdig avslutning på "jullovet" (som vi egentligen inte får säga att vi har). Jag, Mari, Annika och Björn har varit i Tandådalen några dagar. Vi bodde i Maris släkts stuga i 4 nätter och hade det mysigt och trevligt! Vi fick tre härliga skiddagar (två dagar i Tandådalen och en dag i Hundfjället).

Resan har flutit på bra utan större missöden, men däremot har vi gjort en del mindre men ack så viktiga lärdomar av varandra. Bland annat hur man öppnar en förpackning hårdbrödmackor utan att använda en sax (lol Björn), hur man öppnar ett kakpaket enklast, och att det går att hälla ur en termos utan att skruva loss hela locket. haha! Och visste ni att man kan pluppa in kanterna på en gladpack-förpackning så plastrullen inte ramlar ut hela tiden? As-smart ju! Det visste inte jag. Sen lärde vi oss att om man är tre personer som bastar och springer ut och rullar sig i pudersnö och sen in i bastun igen, tre gånger, så blir det ganska mycket vatten på golvet i bastun! Tyvärr blev det Björn som fick ta smällen och städa där inne sen.. :P

Jag gjorde en viktig lärdom angående eldning. Jag skulle sätta igång en brasa och allt gick jättebra fram tills det började ryka in något kopiöst (trots att spjället var öppet) och jag i princip lyckades rökfylla hela stugan. haha, FAIL! Som tur var fanns det en mer eldkunnig person med i gänget som räddade situationen, det som krävdes var bättre drag i skorstenen d.v.s. mer värme i elden, så efter att ha eldat en drös tidningspapper blev det bättre. phew!

Och här kommer lite bilder:

Första dagen började dimmigt. Mari och Björn på slalomskidor...


...och Annika körde bräda!Snart kom solen fram!Resten av dagarna fortsatte vara soliga och ganska kyligaLäskig pulka vid toppen av ena liften, det såg verkligen ut som att det låg någon i den (om man kollade från rätt vinkel)Jag hittade en ny vägskylt till min samling!


Det fanns en pulkbacke bakom stugan där vi åkte en kväll. Snön var djup och fluffig, vi hoppade i den och var glada!

Snözombie Mari och Björn


Redo för en åktur med den snygga rosa pulkan...


...ned för super-mega-suicide-space-drop som efter ett tag bildades början av backen. Det avskräckte inte oss!


Här kan man tydligt se att några 20-23 åringar har varit framme.


Här i Uppsala regnar det och imorgon börjar skolan igen. Nya tag...

mot söder

Nu lämnar jag snart kära Luleå för denna gång! Jag och Frida har varit ensamma hemma i helgen då Ma&Pa har dragit till egypten en vecka. Vi har sett några musikaler, promenerat med Manne och sovit länge och haft det allmänt mysigt.

Om en vecka börjar allvaret igen, en hård termin väntar, men innan dess ska jag (efter en snabb-vändning i Uppis) några dagar till Sälen (Tandådalen) med några klasskamrater, ska bli himla trevligt!

Idag försökte jag sparka igång hjärncellerna eftersom det idag var deadline att bestämma vad man ska ha för inriktning på ett växthus-PM som skall skrivas framöver. Det gick jättedåligt, och ju längre tid det går utan att man lyckas komma på nåt bra desto sämre känner man sig, och det gör ju inte saken bättre. Till slut vill man bara lägga sig ner och gråta för att man är så trög men det hjälper ju oftast inte heller! Typiskt. Nu fattar jag ändå varför jag skjutit upp detta till sista dagen, man vill ju ju inte sabba ledighets-friden tidigare än nödvändigt :P

Men nu är det dags att packa klart i all hast, tåget väntar inte!

lazy days

Alltså jag är verkligen master of slacking dessa dagar. Och det är så sjukt najs! Jag sover typ 10 timmar per natt och har haft ett antal dagar då jag inte gjort mycket vettigt över huvud taget. Men kanske är det just det som är vettigt.

Men idag vände det, ganska brutalt! Jag följde nämligen med pappa på tisdagsgympa på Helex, och vi gick på träninspass indoor walking (45 min) klockan 7 i morse! Indoor walking låter som en liten trevlig inomhuspromenad tänkte jag, men det kan jag säga att det verkligen inte var! Jag skulle snarare kalla det indoor crazyness! Jobbigt var det, och även fast jag vred på väldigt klent med motstånd blev jag jättesvettig och andfådd. Det var lite som spinning, fast man jobbade dessutom med armarna och så hade man ingen sadel man kunde sätta sig ner och "vila" på. Bra träning kan man säga.

Det var såna här maskiner man använde, som dom superskurkarna tränade på i förra årets julkalender. Så nu har jag kanske påbörjat min nya karriär! (som superskurk alltså)