Cello för hela slanten

Den senaste tiden har det varit ovanligt mycket cello konserter. Jag klagar inte =D

Det började med mästarkurs med Frans Helmersson på framnäs förra helgen, jag var och kollade så mycket jag hann och så var jag på deras konsert på söndag kväll. Det var mycket bra =) I torsdags for jag till Skellefteå och hälsade på hos Ester och så var vi och lyssnade på en cellist som hade vunnit solistpris, tyvärr lyckas jag aldrig komma ihåg vad han heter men han var riktigt bra!! Och ikväll har jag varit på kulturens hus och lyssnat på en tangocellist, det var häftigt! Hon spelade väldigt bra, var liksom ett med sitt instrument. Och det argentinska kompbandet var inte helt dåligt heller ;)  Det känns som att många av låtarna var rätt lika, men jag är ju inte så van att lyssna på "tango aktig" musik, och det var inga låtar man hade hört förut.  Måste kolla om deras cd går att köpa någonstans!
Så det har blivit mycket cello senaste tiden. Trevligt trevligt =) Man blir ändå ganska peppad, jag vill också ha lika fin ton och spela sådär rent! Och även fast jag inte lär bli så bra, så vill jag ändå bli lite bättre än jag är nu känns det som.. just nu i alla fall =)

Kan även meddela att jag är klar med min deklaration, det var ju egentligen inte så mycket att göra för min del, bara kolla igenom så det stämde och godkänna det, men nu är det gjort i alla fall.

I onsdags kväll var det strömavbrott på Framnäs (det var planerat). Strömavbrott kan faktiskt vara ganska mysigt!Det är liksom något utöver det vanliga. Så länge inget förstörs/kommer till skada så är det mest bara kul =) Jag menar, det finns ju typ inget man kan göra, dessutom vågar man inte vara själv, altså måste man vara tillsammans, och tända ljus för att se någonting = mysigt! Och det blir liksom helt tyst också. Ingen ventilation och inget kylskåp som låter. Det är ju sånt man inte tänker på i vanliga fall, bara när det har varit helt tyst och plötsligt sätter ventilationen igång. Det kan vara skönt när det är helt knäpptyst ibland.
Man skulle kanske må bra av ett strömavbrottl lite då och då? Man kunde införa ett strömavbrott, typ en kväll varannan vecka.. eller nåt ;) Vi är dessutom alldeles för beroende av ström..

hmm vad det är lätt att blogginlägget plötsligt blir mycket längre än man hade tänkt. Men nu ska jag i alla fall gå och sova. God Natt


Jäkla harpa!

Veckans citat...

En norrländsk ganska bondig gubbe gick förbi utanför mitt övningsrum och kommenterar mitt cellospel:
-Är det nån som drar på sin jäkla harpa!

*hahahahaaa!*
(tack till Anna som gick förbi samtidigt som dom och hörde vad dom sa ;-)
Ok att folk har trott att jag spelar gitarr, eller att jag har blivit kallad  för vandrande bas (walking bass, ha-ha...) men jäkla harpa var nog värst hittils =)

För övrigt är det mästarkurs här på framnäs nu i helgen, så Frans Helmersson är här, och några andra svinbra cellister! Har varit och lyssnat på deras lektioner idag, dom är hur bra som helst. Dom har konsert på högskolan ikväll kl 19, ska dit och lyssna =)

Påsklov

Nu är Påsklovet över. Det har varit ett riktigt skönt lov!
Jag har varit ganska mycket i stallet, Jag följde med Linda till stallet och så fick jag låna Cyrano och fara ut i skogen 2 ggr, och sen skulle vi ha tagit en lektion av Krickan men det var för hårt på ridbanan, så då fick jag rida Tequila ut i skogen (Linda hade snorkan) det var helt underbart! Fint väder (förutom när det var snöstorm) och jättemysigt =D Tequila är hur fin som helst. Så det har varit väldigt trevligt, trots en del träningsvärk.

Nu i helgen har vi varit med familjen i
Kåbdalis, vi hyrde en stuga i backen. Så den här helgen har ägnats åt slalomåkning det har varit kul! Det har varit varmt och skönt, backen var ganska såsig och moddig men det gick bra att åka i alla fall! I lördags när det var som soligast kunde jag åka ett åka i t-shirt utan att frysa det var en ovanlig känsla =)

Igår fyllde också Manne 3 år. Grattis! I present fick han köttbullar, det uppskattades.

Och nu är det verkligen vår ute! Det är hur skönt som helst. Kan ju också passa på att säga att jag, lagom till våren, har uppdaterat min pixbox med några vinterbilder...

Smask är över

Nu är smask över för i år. Jag kan berätta att vi fick lite mer plats i stråket efter att stråkdubblar synten fick flytta ner en våning, så det gick lite bättre att spela efter det. Annars gick föreställningen bra, vissa saker har låtit bättre men det mesta gick ändå bra :) Det enda som var dumt var att fel låtar vann! Av dom 4 låtar jag hejade mest på var det bara 1 som gick vidare till final (dra dit pepparn växer) annars hejade jag på Virtualitetens Kärlekshav, Kärlek på 32", och Om jag inte. Men, dom som vann var ju bra också :) Bäst av allt är ändå förra årets vinnare Sten Hårdhz, dom är helt underbara!

Idag har vi varit på friluftsdag i Kåbdalis och åkt slalom, det var kul! Man blir rätt trött efter att ha varit ute nästan en hel dag.

Och snart är det påsk. Tänk på
det här när du ska köpa ägg!

hejdåo