Helg och kungen!

I fredags var jag på boden alive. Det var skoj! Först for jag till Linnéa som hade fått låna sin mormors lägenhet och vi hade lite party, sen såg vi lite på Ola, träffade även Magda där =) annars gick vi mest omkring, jag köpte sockervadd, vi åt nudlar (mumselimums), träffade Frida, det var en trevlig kväll!


                    Yeah                                                                                              Ola

                      Linnéa och Frida

            Linnéa hittade sin stora kärlek


Kanonkul! Det gäller att ta det snabbaste djuret.


 Nudlar, mmmm! Godare än det ser ut

I lördags gjorde jag inte så mycket, på hemvägen från busstationen shoppade jag lite på Åhlens där det var rea, köpte lite ljus (inte rätt årstid för det, men dom var fina och billiga!) och även två cdskivor, Royal philharmotic orchestra som spelar Oasis låtar, den var bra! Och en summer party salsa skiva (nåt sånt) som var helt kass, haha. Låtarna är egentligen jättebra, elle rättare sagt, dom är bra i sina originalversioner, men den skivan var väl ingen höjdare direkt.

Idag har jag fortsatt städa och försöka få någon ordning på mina grejer. Det man kan se av golvet i mitt och fridas rum är i princip den stig som går mellan dörren, sängen och garderoben, haha.. resten är fullt med grejer. Men det blir sakta men säkert bättre ordning. Resten av dagen har jag, Linda och Sofie repat, vi ska spela på ett bröllopp om två veckor, ska bli skoj! Ikväll har jag spelat piano mest, försökte kompa "härlig är jorden" i mycket långsamt tempo. Det kan bli rätt komiskt ibland, när man till exempel råkar drämma till med ett mollackord i slutet, eller på något annat lämpligt ställe. Det blir så vackert =P

Pappa har skakat hand med kungen idag! Dom är och jobbar på nån miljökonferens nånstans, och där var kungen, och så hade han frågat typ "får man skaka hand med ers majestät" och det hade han fått, haha! Det tycker jag var ganska häftig =D


Ikväll har Henrik rengrjot sin trumpet grundligt. Blä! Alla instrument har ju sina fördelar och nackdelar, men det här är ett av dom tillfällen när jag är glad att jag inte spelar ett instrument man spottar i, haha..

Bläväder

Den här veckan har det varit ganska så dåligt väder, regnigt och trist. I tisdags spöregnade det  hela dagen. Det är verkligen inte det bästa vädret för utomhusarbete, man blir så blöt och kall och geggig,.. blä huvaligen! Men det är väl sånt man får ta. Det kommer ju även fina dagar då man kan vara glad över att ha ett utomhusjobb. Det enda "roliga" med regnväder, när man har gummistövlar och regnställ på sig från topp till tå, är att man kan hoppa i vattenpölar utan att bli blöt. Sånt är ju kul =P

Annars är resten av familjen förutom Jag, Henrik och Manne på resa, dom har varit i Dalarna och Stockholm. Så det har varit rätt lugnt och skönt här hemma denna vecka =)

Jag har påbörjat ett nytt sommarprojekt, jag ska spela piano minst en halvtimme varje dag! Mest träna på ackord och sånt. Det skulle ju vara så kul om man får ett papper med ackord framför sig, att kunna spela det direkt utan att stanna och  tänka en timme mellan varje ackord. Vi får väl se hur det går, hur bra jag hinner bli.. men just nu känns det ganska kul att spela piano faktiskt =) hoppas det håller i sig..  wish me luck!

Nu efter denna regniga dag, ska jag göra en kopp te, hämta nåt annat gott att äta, dra ner persiennerna, sätta mig ner i min sköna fåtölj, och titta på
Pride and Prejudice! Den är bara helt underbar =) ojoj vad jag ska dregla på mr Darcy! (även fast han är snyggare i den gamla versionen..)

Cellokurs på framnäs

Den här veckan, från lördag till onsdag, har det varit cellokurs på framnäs. (Även fiol, flöjt och pianokurs var där samtidigt). Det har varit riktigt kul! Det har varit väldigt bra och lärorika cellolektioner, mycket trevligt folk, vi har spelat cellokvartett och stråkorkester, och även fotboll nere vid vattnet, bland myggen. Vi har också spelat "låt från shetlandsöarna" 5 personer på en viola, och haft improvisation en sen kväll i aulan. =) Anna har bott hos mig i 34:an, som även är hennes gamla lägenhet. Det har varit ett väldigt bra sommarläger, jag hoppas verkligen det blir en cellokurs nästa sommar också!

"Ja nu är det slut på gamla tider,
ja nu är det färdigt inom kort,
nu skall hela rasket rivas,
nu skall hela rasket bort,
så jag tar farväl och stora tårar rullar på min kind.
Nu är det slut på gamla tider, nu går trettifyran i himlen in."


(Inte för att den ska rivas, men det är i alla fall slut på gamla tider, så den sången passar rätt bra ;)

Därefter har jag packat och flyttstädat hela lägenheten. Man har ju hört från många håll att "kom ihåg att det tar mer tid än man tror", och trots det och att jag även fick lite städhjälp av Emir så tog det ännu mer tid än jag trodde. Var inte helt klar när vaktis kom och skulle besikta så jag fick skämmas lite, men dom blev glad när dom såg att jag hade kommit ihåg att dammsuga bakom bokhyllan, så det löste sig ändå. =P

Sen har jag kommit hem och så smått börjat packa upp. Problemet är att mitt halva rum redan är ganska fullt med grejer. Nu står det mesta av alla framnäsgrejer i garaget. Men jag kommer inte packa upp allting, utan en del grejer får helt enkelt fortsätta vara nerpackat tills jag flyttar igen till något ställe med mer plats.

Idag är det midsommarafton, jag har sovit till strax efter 2, väldigt skönt var det =) Sen har vi varit och hälsat på mormor som nyss har fått flytta till ett äldreboende i gammelstan. Och därefter lagat och ätit middag.


sommarkursare spelar fotboll

Plantering

Yees, nu är det helg! Denna vecka har ägnats åt ogräsrensning en dag, sen plantering, plantering, röjning en dag, och sen ännu mer plantering. Plantering är en av dom roligare sysslorna, så det har varit en trevligt vecka! Det är också ett trevligt jobbargäng i år, det är som bra stämning :) Nackdelen med den gågna veckan är att det har varit väldigt kallt! Men idag var det lagom, man kunde ha t-shirt utan att svettas och utan att frysa, det är en rätt bra jobb-temperatur =) Det jobbiga med plantering är att det kräver ju lite mer koncentration och tankeverksamhet (vilken grav var det nu och vart ligger den, vilka blommor ska jag ta?) än t.ex ogräsrensning, då händerna fixar jobbet utan att man behöver tänka så mycket =P Nu är i alla fall planteringen klar, och nästa vecka är jag ledig för jag ska på...

Cellokurs på framnäs!! Det ska bli riktigt skoj! Jag har tänkt spela Brahms emoll cellosonat första satsen, och gigue ur bach cellosvit nr2. Är lite nervös, eller kanske förväntansfull, blir ju en ny lärare och en del nytt folk man inte har träffat tidigare. Men det kommer bli jättekul!


Underbara Framnäs!

Kajak!

Yes! Vi har skaffat en kajak, en med två sittplatser. Igår åkte jag och Linda på premiärtur, det gick bra, den är trygg och stabil som tur är, så vi klarade oss ifrån att drutta i vattnet . Vi gjorde en parkeringsplats under våran altan, och det blev helt perfekt!! =D Det är så härligt med kajak, man sitter ju nån decimeter från vattnet, och den går helt tyst.. Det ska förhoppningsvis bli många härliga paddelturer i sommar!



Annars ägnade jag nationaldagen åt ogräsrensning och annat fixande hemma och i stugan. (det är väl sånt man ska ägna sina lediga dagar åt, när man jobbar på kyrkogård och rensar ogrä s hela dagarna annars... eller? =P)

Idag har jag varit på stan med Elina och Linnéa. Jag som inte skulle köpa mer kläder, köpte en massa kläder.. Men man kan ju intala sig att det behövdes. Det var i alla fall sköna och fina och inte så farligt dyra kläder och känner mig nöjd med mina inköp! Totalt 8 plagg blev det.

Jobb och andras skolavslutningar

Idag har jag lärt mig att det är ganska dumt att kratta löv när det blåser. och att tiden går mycket fortare när man har något att göra. (fast det visste jag nog redan innan).

Jobbet går bra, det gick rätt snabbt att komma in i rutinerna igen. Det är bra väder, soligt och lagom varmt!

Annars är jag glad för att jag är rik! Har ju fått tillbaka skattepengar =) Det är en härlig känsla. Jag funderar på att köpa något kul. Kanske nåt man egentligen inte behöver, bara vill ha. Lyxa till det lite.. Men jag kommer inte på nåt bra. Kläder borde jag i alla fall inte köpa för dom kommer inte få plats i garderoben. Nån som har nåt bra förslag?

Dessutom är det skolavslutning/student tider och den glädjen smittar av sig lite även på mig. Imorgon ska brorsan åka lastbilsflak genom stan och skrika och sjunga. Det är nästan så man längtar tillbaka lite själv..! =)

"För vi har tagit studenten, fyfan vad vi är bra!!!"

Sommar"lov" =/

Nu har det hänt mycket sen sist, och jag har inte uppdaterat bloggen...

Nu har jag hunnit flytta hem igen, från min egna lägenhet till ett halvt rum (delat med Frida). Jag är glad för att jag har en väldigt bra familj att komma hem till och än så länge går det bra. Men det är ändå mindre plats för mina grejer, mer folk överallt, mindre eget utrymme. I år känns det som jag har hunnit bli ännu mer van och bortskämd med att bo själv än jag varit tidigare år. Vi får se hur det går om ett tag.. =P Nu har jag ju inte heller flyttat på riktigt, har kvar lägenheten och nästan alla grejer på Framnäs till efter sommarkursen. När alla dom grejerna kommer hem är det risk att det blir kaos =P

Den sista veckan på framnäs har varit bra! Det är ju typiskt att det alltid ska bli som bäst i slutet, lagom till man slutar. I måndags hade vi friluftsdag i "Nimbys värld" på pite havsbad, ett stort lekland. Det var helt otroligt kul! Släpp in hela musiklinjen där, och alla blir som galna små barn igen, typ. Sen har det varit terminsuppspelning, som gick helt ok bra för min del. Och avslutningsfest!! Det var också riktigt skoj, i alla fall jag hade jättekul =) Annars har det varit mest olika slags "häng", folk slutar öva och umgås istället. Det var bitvis en ganska ledsam torsdag när man insåg att "imorgon är verkligen allra sista dagen för denna framnästid". Och sen på fredag var det avslutning med den blomstertid, och kramring. Man är glad och ledsen på samma gång, glad för att det har varit så himla bra, och ledsen för att det är slut. Usch usch!

Och min framtid då? Jag vet fortfarande inte vad som väntar efter sommaren, har sagt att jag ska börja fundera på det på måndag. Först utnyttja sista tiden på framnäs till max, inte sova eller grubbla bort tiden, sen ska jag landa hemma, och på måndag börjar jobbet, ogräsrensning och . Nu har jag dock kommit på att jag måste nog hinna landa på jobbet också innan jag kan börja fundera på allvar, men det blir nog bra ändå =P Och faktiskt känns det inte alls så läskigt, som det skulle kunna kännas, att inte ha nån aning om vad som ska hända. Jag gömmer mig bakom en känsla av att löser sig, och att det bara är otroligt spännande och kul att faktiskt inte alls ha något planerat..! Alla möjligheter finns. Fast jag tänker inte så mycket på det än. Just nu tänker jag typ.. ingenting.

En annan grej jag har gjort är att jag har anmält mig på sommarmattekurs. nörd? jo lite... haha. Det är en sån kurs man kan gå om man ska plugga nåt på högskolan som innehåller matte. Mest troligt ska jag ju inte det, men det känndes ändå som en kul grej, se hur mycket man minns, förhoppningsvis blir det inte så jobbigt.

Ett annat projekt för sommaren är att skaffa en kajak. Det ska bli kul kul!

Imorgon börjar sommarjobbet på kyrkogården. Det känns bra att jag har ett jobb, att jag får vara utomhus och att jag ska jobba hela sommaren och bli rik. Det känns ganska jobbigt att jobba7-16 varje vardag, och knappt ha nåt "vara hemma och slappa sommarlov". Jag längtar inte till att kliva upp kl 6 varje dag. Men det är värt pengarna och jag ska inte klaga. Jag ska i alla fall inte dela ut några tidningar i sommar och det känns ju bra =P