Snow & Walz

Nu är det riktigt vinterväder ute. Vitt överallt, fluffigt och härligt =) Jag gillar första snön, den som inte har hunnit bli isig och smutsig än. Jag var ute med Manne på promenad idag och kutade lite i snön. Trots att det var minusgrader så regnade det (?) man fick som en islager på jackan, lite skumt. Såhär fint var det:

Jag drömmer mig bort till en skidbacke med lössnö och offpiståkning... aaah


Några som inte är lika glada är cyklarna, som tycker det börjar bli lite väl kallt och snöigt. Snart dags att hitta en bättre vinterförvaring åt de stackarna.

Annars försöker jag njuta så gott det går av min sista arbetslösa vecka =D Jag äter frukost länge och läser tidningen, slösurfar (lite för mycket), övar cello och piano, går på hundpromenad, och så försöker jag ägna mig åt kursen "klimat i förändring" som jag går på distans på karlstads universitet. Det som är rätt kasst med den är att dom fortfarande har problem med sin streamingserver, som dom inte har lyckats fixa till på hela hösten..  Så föreläsningarna det är tänkt att man ska kolla på går det lite sisådär med. Nåväl, det är ett intressant ämne i alla fall..!

I veckan har jag införskaffat Mamma Mia på dvd! I lööv it!  Och så har Christian Walz nya skiva kommit "the corner", som jag har beställt. Har lyssnat på den flera varv, den är riktigt bra! Han gör sån där musik som håller länge, som man kan lyssna på många gånger, och 20:e gången kan man plötsligt lägga märke till någon ny snygg liten melodisnutt som gömmer sig där nånstans i bakgrunden, som man inte hört tidigare. I lööv it!
 
Jag har visserligen hyllat cd:skivan i nåt tidigare inlägg, men jag måste bara få säga det igen: vad härligt det är med en sprillans ny cd-skiva, som man verkligen vill ha, som man unnat sig. Att få ta ur skivan ur fodralet för försa gången, när den sitter fast lite extra hårt, så man nästan tror att man ska bryta av den. Inte en enda liten skråma, inte en antydan till fingeravtryck på skivans blanka undersida. Så sätter man på musiken, och bläddrar lite i det medföljande texthäftet. Det är en härlig känsla! Lite samma som att öppna en bok för första gången, sådär så det nästan knakar i pärmarna.

Jobb!!!

Jag har fått jobb på MAX!! Tjohoo jippiyey! =D Äntligen! (tack Marlene!)  börjar nästa vecka på torsdag. Så om ni har tråkigt kan ni ju komma och göra någon avancerad beställning, när jag står där och är ny och fattar ingenting, beställ nån super extra burger utan lök med specialbröd plusmeny minus extra dressing ost plus minus pommes specialmeny light, och gärna försöka betala med ett kort som inte funkar, och ha jättebråttom.. Eller så inte, höhö..

Dom ringde därifrån igår och nu är jag glad! Jag har sagt det förut men jag säger det igen:
Serviceerfarenhet, stresstålighet och kassavana - Here I Come!!!

Nu är Manne nyklippt, jag klippte honom igår. Han ser alltid så ovan och rolig ut när han är nyklippt, men han är såå gullig=)

(altså.. ursäkta att typ 95% av alla bilder jag lägger upp är på Manne :P)

Till våren ska jag och Linnéa till stockholm på linedancekryssning. Och igår bestämde vi oss för att vi även i samma veva ska fara och se underbara My Fair Lady igen! Yey! Ringde och bokade biljetter igår, och vi fick samma perfekta platser som vi hade förut, guldplatserna, på läktaren högst upp (=billigast pris), men allra närmast scenen så man ser jättebra! Det är delvis skymd sikt så man missar lite längst bak på scenen, men man har istället perfekt utsikt över orkesterdiket, vilket är väldigt kul tycker jag :)

Annars så är det nu snöstorm ute. Det snöar vertikalt (visst heter det så när det inte är lodrätt?) Termometern visar -0,5.. Kanske dags för lite snöbollskrig när det lugnat ner sig?

Fint väder

Idag var jag på promenade med Manne och tog lite bilder med mobilen







Jag försökte få honom att göra topmodel pose, men han var inte riktigt med på noterna..


Men han lyckades ändå få till EN riktig lejonkungen pose:

hehe visst är han stilig, och.. eeh.. långhårig! En riktig biff!

New Super Style

Jag har färgat min blogg! Som ni ser. Snyggt va! Lila och turkos är ju mina favvofärger. Eller.. ja jag vet inte. Men lite variation blev det i alla fall =)

Jag måste vara ganska konservativ. Jag har haft min blogg i ca 2½år. Samma bloggadress. Och samma utséende... haha. Känns som de flesta andra byter bloggadress lite då och då, eller i alla fall utséende på bloggen. Jag har nog varit lite lat och inte idats klura på html koder som jag inte fattar. Kanske har det varit lite varierande bloggentusiasm..
Men NU är har det blivit lite nytt! Jag fattar fortfarande inte så mycket av alla koder, men har iaf lyckats få dit några nya färgkoder. Men hur ändrar man färg på text och rubrik? Eller lägger en bild som header?

I måndags var jag på jobbintervju på Max. Jag tror det gick bra. Det var inte så läskiga frågor som jag hade väntat mig =P Så nu väntar jag på att dom ska höra av sig och håller tummarna..

Igår spelade jag cello på "tisdagslunch" i kyrkans hus, jag spelade med på psalmerna. Efteråt var det en som pratade om gamla Luleå, båthusbacken, och visade en bilder från förr i tiden. Det var rätt intressant, man blir liksom påmind att det fanns en tid innan jag fanns. Man blir medveten om hur mycket som har hänt på 100 år. Och så berättade han om bus dom hade gjort som liten pojk, dom brukade hartsa fönster. Tror även det kan kallas fönsterfiol. Det måste ju nästan vara det perfekta buset! Det ger ett läskigt ljud, men annars ingen skada skedd liksom. Jag har aldrig testat det, måste verkligen göra det nån gång! Det går ju ut på att man sätter fast en björntråd i ett fönster, och drar med ett harts på tråden så ska det tydligen låta jätteilla på insidan av fönstret. Jag menar, vem ska göra detta bus om inte en stråkmusiker! Undrar om det funkar lika bra med moderna dubbelglasade fönster.. Nåväl, det tål att undersökas =) Nån som har provat och vill dela med sig av sina erfarenheter?

Igår var jag och simmade också, med Anneli och Johan. Simmade 2 km. Det är verkligen skönt att simma! Och bara själva grejen att vistas i vatten, man är ju helt tyngdlös, hur skönt är inte det! Jag skulle vilja lära mig dyka nån gång, med tuber...

Nostalgi

Nu sitter jag och lyssnar på sr klassiskt. Och så spelar dom tre låtar på rad som jag själv har varit med och spelat. Shit vad man blir nostalgisk! Först var det Harry Potter, sen LaTraviata förspel av Verdi, och sen Finnlandia! åååh =)

Bluetooth bus och cello på rymmen

Idag ska jag skriva tre grejer:

Nu i eftermiddag har jag varit på framnäs och spelat stråkkvartett. Det var kul! Jag åkte buss dit och hem. Men när jag skulle kliva av bussen hemma hände en rätt traumatisk grej. Jag sa till busschauffören, som jag alltid brukar "Jag ska hämta min cello i bagaget" innan jag klev av vid hermelinsparken. Trodde jag, men jag måste ha mumlat otydligt, han kan inte ha hört vad jag sa, för när jag klev av och gick mog bagageluckan åkte bussen iväg! Jag sprang efter och vinkade men det hjälpte inte, utan fick snopet se bussen köra iväg med min cello! gaaah! Så jag kutade efter, tänkte att jag kanske kunde hinna ikapp på nästa hållplats om den skulle stanna där, men icke sa nicke, så jag kutade hela vägen till busstationen. Det är en lite otäck känsla när ens kära cello är på rymmen och åker buss själv! I alla fall, när jag svettig kom till busstationen stod bussen där (hade inte åkt vidare någonstans som tur var) och jag kunde hämta cellon ur bagaget och sen gick vi hem. Så det slutade ju bra i alla fall. Men av detta ska jag nu lära mig två saker:
1. Det är bra att vara i så god form att man kan springa ikapp bussar
2. Prata tydligt med busschaufförer.

Sen har jag kommit på en väldigt rolig grej man kan göra! Eller nu ljög jag, det var inte jag som kom på det, jag läste det i en tidning. Men ändå. Bluetooth bus! Om man sitter på en buss t.ex, så kan man skicka grejer till folk via bluetooth! Nån bild eller nån låt eller så.. Man vet inte vem man skickar till, den man skickar till vet inte vem det kommer ifrån. mohaha, det är ju jättespännande! =D Och roligt, jag skulle i alla fall tycka det var jättekul om nån plötsligt skickade en rolig låt eller bild till min mobil =) Yeah!

Den tredje grejen är att jag ska på arbetsintervju! Yihaa! Igår hade jag ett missat samtal från max. Och jag blev jätteglad!! Det känndes typ som värsta vinsten, som att jag hade fått ett jobb! Även fast det är rätt stor skillnad mellan ett missat samtal från max och ett jobb på max, haha.. Men det var det första telefonsamtal jag fått från någon arbetsgivare sen jag började söka jobb för drygt två månader. Så det känndes naajs! Ett jobb på max tänker ni kanske, hur kul är det, dåligt betalt, jobbiga arbetstider, stressigt och jäktigt, griniga kunder.. Ja kanske... Men nähä, jag känner mig peppad, i alla fall just nu. Serviceerfarenhet, stresstålighet och kassavana - Here I Come!!! Altså, jag har inte fått nåt jobb än, jag ska bara på intervju. Men jag är glad ändå =)

Jazz Kamikaze

Idag var det fint väder ute och jag och Manne var på promenad. Snart är det is på vattnet..







Annars har jag varit och simmat idag, följde med Anneli och Jenny från hennes klass. Det var roligt och skönt! Jag "råkade" skaffa ett 4 månaders kort som kostade 200kr (för student) så nu måste jag fara och bada minst fyra gånger till för att inte förlora på det, hehe. Det är ju så skönt att simma! Men lite svårt att ta sig iväg ibland bara :P

Idag har jag också anmält mig till massageutbildning! Jag ska gå en intensivkurs på Europeiska Massage Akademien i Umeå till våren och lära mig finsk klassisk massage. Den består av 6 lektionsdagar, hemstudier och 100 timmars praktik, sen blir man diplomerad massör. Den var dyr, som alla andra massagekurser, men jag har kvar pengar från sommarjobbet. Och under praktiken brukar man även tjäna in en hel del av kostnaden säger dom.Tjoho, det ska bli så kul och intressant! Det är nu inte så att jag i framtiden har tänkt bli massör på heltid, utan det är mest för kul, att det känns bra att veta vad man håller på med när man masserar folk. Och kanske man kan ha det som extraknäck! =)

Ikväll har jag och Pappa varit på Jazzfestival på Kulturens Hus. Hade egentligen inte planerat att fara dit, men sen tänkte jag fara och se AYJO, och när man väl var där och hade betalat inträde var det ju lika bra att se lite mer. Så vi var där hela kvällen och lyssnade på en massa bra musik! De jag var allra mest imponerad av var "Jazz Kamikaze", hade aldrig hört dom förut. Det var i alla fall en blandning av typ allt möjligt, det var rätt mycket jazz, rock, lite udda taktarter ibland.. Och dom var så bra! Helt otroligt tajta, så svängigt. Och otroligt underhållande att se på =) Alla hade sån inlevelse. Basisten var helt galen, han svängde med sin bas framåt, bakåt, runt, uppochner (inte riktigt, men nästan:P) och ibland hade han den nästan liggande på golvet och spelade fortfarande! Det var som att alla dansade medans dom spelande, en riktig upplevelse. Ibland var det lite kanske lite för långa röjiga partier med en massa toner för min smak, men för tusan, om ni får chans att se dom live nån gång så gör det! Kolla in på deras hemsida http://www.jazzkamikaze.com Där kan man lyssna på lite musik, men det var nog allra coolast att se dom live..

Nu gäller det för mig att snabbt ställa om snabbt från jazz till barockmusik. I morgon är det nämligen rep med Bach h-moll mässa (konsert på söndag kl 18 har jag för mig, i gammelstans kyrka) och imorgon ska vi även spela på en doktorspromovering på unviersitetet (även där barock). Det ska bli skoj =)


Mycket musik =)

I helgen har det vi haft en massa rep och konsert med Bodens orkesterförening. Vi spelade bl.a Rachmaninof andra pianokonsert (som är jättebra!), några operaarior där Carina Stenberg var solist, och några låtar med Stefan Gunnarsson. Det har varit riktigt skoj!! =) Det är 75 års jubileum för bodens orkesterförening i år, vilket efter konserten firades med en trerättersmiddag som man fick gå på om man ville (och det var gratis!). Det var supergott, värsta lyxen hehe =) I cellostämman var det med två "proffs" (som vanligtvis sitter i norrlandsoperan), det är alltid kul att spela med dom som är riktigt bra, dom sätter typ allt och räknar rätt på pauser osv så man kan känna sig rätt trygg, och man blir samtidigt peppad att försöka sätta allt lika bra som dom =P

Idag har jag och Anna spelat på gudstjänst i kyrkan i gammelstan, det var roligt och gick bra. Vi spelade med på psalmerna och på några låtar som "ungdomskören" sjöng (som idag bestod av två tappra personer =). Ikväll har kammarkören även haft konsert i gammelstan, dom sjöng bl.a Faures requiem, det var en jättefin konsert!

Som sagt, det har varit mycket musik i helgen, och mer ska det bli till veckan, och nästa helg! Ska till högskolan och spela måndag och tisdag, och till helgen är det bach h-moll mässa, och så ska jag vara med i orkestern som ska spela på doktorspromovering på universitetet. Det är verkligen jätteroligt att få vara med och spela på olika grejer, så har man en anledning att hålla igång cellospelet, det är grrrreat!