hemma en sväng

Hemma från Spanien. Det var awsome!!
Mycket har hunnits med på fem dagar, vi har ätit tapas, åkt buss, spelat konsert, besökt konstmuseum, traskat runt på stan och besökt diverse sevärdheter, med mera. Finns bilder att visa och mer att berätta, men det blir kanske nån annan gång!

Nu skulle jag vilja ha ett extra dygn att trycka in någonstans, då jag bara kan sova. Vart kan man få tag på sånt?

Imorgon bär det av mot Göteborg, vi ska dit på studieresa med klassen. Ska bli himla kul det också! Åter på onsdag.

to Spain!

Igår hade jag kanske mitt livs sista kemilabb (?!?)


Pålitligt! Det är viktigt att vara i tid till labben så man hinner ta de mest moderiktiga kemiglasögonen.


Som kontrast visar jag en bild från en ytterst trevlig höstbal vi hade med kapellet efter konserten i lördags.


En bit av cellosektionen försöker vara glamourösa (och lyckas givetvis!)


Nu sticker jag och cellon till Spanien några dagar, tillsammans med Akademiska Kapellet. Det ska bli awsome! Sevilla och Madrid, två konserter.

ostabilt

Vardagspetitesser del 2...

Usch vad irriterande med förpackningar som när nästan slut (typ schampo, tandkräm, ketchup) som välter VARJE gång man ställer ner den!

enäggstvilling

Hur vanligt är det att det är två gulor i ett ägg?!
I senaste äggpaketet jag köpte har jag än så länge hittat 3 st! Minns inte att jag sett såna ägg förut? Skumt!


ETT stekt ägg, inte två som der ser ut!

sunkapunka

Idag hade vi deltenta i organisk kemi på förmiddagen på SLU. Det känndes ok, jag gjorde några riktiga dum-fel men vissa saker chansade jag rätt bra på, hoppas jag :P

Sen kändes cykelturen på dryga 6km hem inte särskillt lockande då vädret bestod av ihållande regn med en temperatur runt noll grader. Situationen blev inte bättre då jag insåg att bakdäcket på cykeln var platt.. punka! När jag tänker efter så råkade jag cykla på en vass sten på väg till skolan. Tur i oturen att jag i princip redan var framme vid skolan då...

I alla fall så jag började traska hemåt i regnet som övergick i snöblandat regn som övergick i snö. Mysiga november... om man är inomhus! Vart ligger närmaste cykelreparatör? Rinde hem och beklagade mig lite och tyckte lite synd om mig själv. Till slut hamnade jag hos "Leffes cykel" som skulle laga punkteringen. Dom hade egentligen fullt men hann ändå fixa det samma dag, dagens hjältar!

Kom hem dryga 2 timmar senare än jag hade hoppats på, blöt om det mesta inklusive vänster fot (ok nu vet jag att min ena sko inte är att lite på vid blött väder) och har sedan suttit och skrivit labrapport, fixat det ena och det andra, lagat middag och chokladbollar, och försökt överblicka/planera resten av terminen. Det är så sjukt intensivt framöver och jag har lite svårt att se hur denna termin skall gå ihop. Denna vecka är crowded med orkesterrep, dessutom långa skoldagar och ett antal laborationsrapporter! Men det kanske löser sig.. Det är mycket roligt som händer. Inte klaga.


I´m going to Spain!!

Nu är jag pigg och trött på samma gång (övertrött?), sitter och lyssnar på min fina spotify-playlist
snajsiga låtar och vill helst dansa och pyssla och kommer på 100 saker som är roligare att göra än att gå och sova.

Kemi och webkamera

Jag har fått en webcamera! Det är faktiskt ganska kul. Tur att man har en pappa som tycker att kommunikation på distans via ljud och bild är en bra grej och förser sin dotter med sådana prylar ;) tack!

Förutom att ta fräcka bilder på mig själv kan jag även videokonferensa hem, vilket jag gjort via skype några gånger. Jag har bl.a. fått "prata" med Manne, haha han är så fruktansvärt söt för han får liksom inte riktigt ihop det, en bekant röst pratar med honom men är inte där! Jättekonstigt! Så han brukar stå där och vicka på huvudet fram och tillbaka och se väldigt konfunderad ut.

Annars är detta vad jag håller på med ungefär hela tiden:


cis-1,3-dimetylcyklohexan och koldioxid

Försöker lära mig ett och annat om organkemi alltså, det går sådär. Jag har köpt en molekylbyggsats, den är i alla fall ganska kul...

"Den ena molekylen passar som handen i handsken, den andra som handen i fel handske"

Naaajs

Den senaste veckan har jag haft besök, först har Linda varit här söndag till onsdag och sen har Frida varit här från i fredags och åkte hem ikväll. När jag inte har något höstlov själv och inte har tid att åka hem är det väldigt trevligt att en bit av familjen kommer och hälsar på mig :)

Denna veckan har altså varit väldigt mysig och sjukt najs! Jag har ätit mycket god mat, fikat, fikat mer, varit på bio två gånger ("I rymden finns inga känslor" och "Lyckan, kärleken och meningen med livet"), besökt musem, tittat på utsikten från konserthuset, med mera.. helt enkelt varit lite "turist i min egen stad" :) Inte prioriterat plugg och ekonomi... men det har varit fett värt! Nu kan man väl säga att jag har uppfyllt nöjeskvoten för ett tag framöver...


På tropiska växthuset (OBS, Linda klappar en annan växt! ni kan vara lugna!)Jag mötte Frida på stationen, och det visade sig att hennes väska matchade mig PERFEKT!!! wow!


Tummen upp för lördagsfika! och solnedgång på konserthuset.