Lund! och första advent

Nu har jag varit några dagar i Lund med Akademiska Kapellet. Vi har haft våran andra konsert med Mahlers 6:e symfoni, denna gång i Lunds domkyrka. Det har gått bra att spela, var ju lite annan akustik i kyrkan och så, och en ny dirigent, men det gick bra tycker jag ändå! Det har blivit ganska mycket bussåkande, tog 9-10 timmar att åka enkel väg. Men det har varit så himla skönt! Jag har faktiskt saknat att åka buss. Det innebär en sån frihet att vara begränsad till bussens säte (eller tågets). Man kan sova, vila, fundera, lyssna på musik, läsa, fika. Och det är liksom det enda man har att välja på. Det är så skönt och avkopplande på något sätt.

I lund har jag bott hos Ester, vilket har varit mycket trevligt, och även fast vi inte hade supermycket tid att umgås så hann vi spela igenom några celloduetter som vi spelade på Framnäs. Nostalgi! Så roligt :) Sen har jag varit och hälsat på brorsan som pluggar på Fridhems folkhögskola.


Det var också kul att se sig runt lite där. Vi gick en rundtur och så blev jag bjuden på en god indisk gryta och kaffe. Jag hittade ett fint fönster på vinden där Henke fick vara modell, och på Henriks rum fanns också ett fint fönster där man kunde sitta :)Det blev tyvärr inte så jättemånga bilder tagna.. Men det var väldigt skönt att komma bort en sväng från Uppsala, sen var det skönt att komma hem igen. Som det ska vara!

Och idag är det första advent, redan! Mysigt. Det betyder att det snart är jul! yey! Det som inte är lika mysigt är att det betyder att vi ännu mer snart har dugga och tenta i kemi. Gaaah...

Glad första advent!

händelser utanför fönstret

Okej, innan jag skriver om Lund tänkte jag först bara berätta om lite saker som händer utanför mitt fönster! Det mest spännande som hänt hittills där ute är att löven har fallit ner från träden. Vilket iof har lett till att jag insett att jag kan se ända till Flogsta höghus! Fast det var ju inte så fasligt spännande. Annars kan man se lite folk som går/cyklar/springer förbi på cykelvägen, vilket kan vara intressant, men inte heller jättespännande.

Igårkväll lade jag dock märke till något drastiskt, det står en gatlykta snett utanför fönstret, som jag inte har lagt märke till hittills. Det beror nog på att den har varit släckt (eller kanske lyst väldigt svagt?) Igår var det dock nån dummer som TÄNT den. Eller bytt lampa eller nåt. Så nu kan jag ligga i min säng och göra skuggfigurer på väggen, jippi, jättekul! Eller inte. Nu måste jag antingen gå ut och täcka över lampan med en sopsäck, dra ner min persienn, eller leva med ett bländande klot där ute, som hela tiden dessutom påpekar att mitt fönster är skitigt. Hm, hemska problem! Sen kan det ju vara så att jag egentligen ska vara glad för att jag lever i en värld där en gatlykta innebär det största problemet för tillfället.. Jag jobbar på det.

Idag hände nästa grej, någon har ställt en barnvagn på gräset utanför fönstret, och där står den helt själv! Mycket skumt tyckte jag. (Sen öppnade jag fönstret och såg att det var folk som höll på greja med nån cykel nere i ett garage under huset, alltså var barnvagnen inte övergiven som tur var, så det var inte så skumt som det först verkade) Detta var altså en liten update från studentvägen 18!

cyckel?

Mitt förhållande till kemi kan beskrivas som någon slags hat-kärlek. Jag tycker egentligen att det är ett väldigt intressant och spännande ämne, det är kul att förstå hur saker fungerar i grunden! MEN. Sen kommer hat-biten, eftersom den där lilla detaljen "förstå" inte var så himla liten. Det är så mycket att förstå, och jag fattar inte! Gah!

Ofta fastnar jag på en massa smågrejer. Det är så mycket man "ska veta", som inte jag vet. Nu håller jag på renskriva några inlämningsuppgifter i kemin, där skulle man räkna ut hur trycket i ett cykeldäck förändrades med temperaturen. Och det första jag kör fast på är att jag har glömt bort hur man stavar till cykel! cyckel? cykel? Jag fick googla det. Visserligen har inte just det så mycket att göra med kemi. men ändå. Allt är kemins fel. Skitkemi!

Duktigt metro!

Idag var det en sån ful grej i metro, hahaha!
Det var en artikel om att ett stort grönt mystiskt klot hade blåst in på tomten hemma hos Kai Wigh i Eslöv under en storm. Och det var ingen som visste vad det var eller vart det kom ifrån. 

Själva artikeln är ju rätt komisk i sig. "Det är ju inget ufo" säger Kai. Klotet kom flygande från åkrarna västerifrån och knäckte flaggstången.

Men sen när man fortsätter läsa på nästa sida...

Där är ett till grönt klot! Reklam för lotto! haha, okej.
Alltså jag misstänker starkt Lotto för att ha skickat dit det där klotet till Kais tomt. Lite smygreklam sådär. Eller vad tror ni? Om inte, tycker jag i alla fall väldigt skickligt att lyckas få med TVÅ GRÖNA KLOT i ungefär samma storlek, i helt olika sammanhang, på samma tidningsuppslag. Lol!

Nattuggla

Uppe.på.tok.för.sent!
Men vad gör man inte för käre Mahler? Referat som ska in senast torsdag, rep till 10 ikväll, heldag i skolan imorgon och sedan Mahler-rep hela kvällen lång igen. Vad gör man? Jo, skriver referatet där tid finnes! Och säger tack för att jag begåvats med egenskapen att vara kvälls/nattmänniska...

(Sen kommer man på att man tyvärr inte var någon vidare morgonmänniska.. och nästa grej som händer efter man gått och lagt sig är ju att man måste stiga upp, Jobbigt. Så för att skjuta på det sätter man sig och uppdaterar bloggen istället och bjuder på en snygg bild eller två!)Och eftersom solen inte har tittat fram på typ en månad och det regnar hela tiden så kommer här en bild från den varma härliga soliga sommaren. längtar tillbaka...Kaffe + te = stall?

Ibland är det lustigt hur lukter kan blandas och bilda en helt ny lukt..
Jag har hittat ett nytt te som är supergott, "Green tea orient", det är numera ett av mina favorit-téer! Idag hade jag tagit med mig te till skolan i min termos (som jag vanligtvis brukar ha kaffe i) och tänkte säga till Elin och Therese "lukta här vilket gott te jag har!" Men först luktade jag själv i termosen och insåg att... där befann sig en tydlig lukt av stall! Mycket skumt! Det luktade verkligen stall alltså, det tyckte även Therese. Men det luktade inte äckelstall utan det luktade gott, som när hästarna har fått sitt kvällshö och står och tuggar sådär rogivande och mysigt. Det var alltså en trevlig lukt tyckte jag, men lite skumt hur det kan bli.. :)

http://static3.ahlens.se/system/modules/com.gridnine.opencms.catalogue/link_getbin.jpg_1478042653.jpg+ http://www.matservice.se/bilder/stora/3228881075086.jpg= http://www.hastfolk.se/Handbok/bilder/0605_Ho_A-468.jpg

Hej och hå

Plötsligt hamnade jag mitt i en tid med fullt upp ingen rast ingen ro! Det positiva är att det kanske är vid sådanna tillfällen man "tvingas" lära sig studieteknik och sånt? utnyttja varje stund och ta tag i det man måste. Nackdelen är att hur man än vänder och vrider så inser man att det går inte ihop. Vad gör man då? Jo man måste prioritera. Vilket man ioförsig måste gör allt som oftast. Men det som är så trist är att man hinner inte göra det man vill göra fullt ut! Det är väl bättre att prestera halvbra på allt än att något skiter sig totalt? Vilket är ganska frustrerande eftersom det är så tråkigt att göra saker halvbra.

Nästa helg har vi konsert med akademiska kapellet, spelar Mahler 6:e symfoni. Ett riktigt maffigt verk! Vi blir en stor symfoniorkester, vi slår ihop oss tillsammans med Lunds akademiska kapell. Det är mycket rep och mycket man måste öva på själv inför det, men det är häftig musik att spela! Välkomna på konsert lördag 21/11 kl 15.00 i Universitetsaulan, Uppsala.

Alltså, jag vill (måste) öva på mahler så jag sätter det så bra jag kan. Jag vill lägga tid på att förstå matten och kemin (och där krävs det en hel del tid kan jag säga!). Nu sitter jag här med en labbrapport som ska skrivas, kryssproblem i matten till imorgon och ett till på fredag, inl. uppgifter i kemi till fredag. Full skoldag imorgon. Och nu ikväll är det rep ikväll till 10. Dessutom är cellostämman fikaansvarig idag. På fredag är det även "återbjudningarna" på SLU, vilket kräver en del förberedelse. Och på fredag ska vi också spela med kapellet på doktorspromovering på eftermiddagen. Dessutom är det bonde söker fru ikväll och om jag inte får se det kommer jag bli ledsen. När ska jag göra allt? Kommer jag hinna med allt? Nej. bajs.

Prioritera. Blä. Tråkigt. Nödvändigt.

(och tänk hur det är nu, men tänk sen då? Det enda jag behöver ta hänsyn till nu är me, myself and I. Tänk när man kanske i framtiden har barn och familj? Gaah!)

Fåret shaun

Ett av de absolut gulligaste och roligaste barnprogrammen som finns är, enligt mig, Fåret Shaun (eller "Shaun the sheep" på engelska). Hahaha, jag tycker det är helt fantastiskt alltså! De är så söta så man måste skratta.
På svt play kan man se alla avsnitt. Helt underbara =)

Tusentals ljus

Det är så vackert på kyrkogården såhär i allhelgona-tid.


Tusentals ljus


Minneslunden på Uppsala kyrkogård

Jag tycker det är en fin tradition att man, när det är som allra mörkast på hösten, går till kyrkogården och tänder ljus och minns sina anhöriga. Det känns både sorgligt och hoppfullt på samma gång. Tänk att för varje ljus är det någon som är älskad och saknad. Tänk vad många det är.