Ledig och cd-skivor!

Igår var min sista dag på Compodium, i alla fall för ett tag framöver. Så nu är jag ledig! Eller arbetslös. Eller arbetssökande, kanske det heter. Just nu känns det väldigt skönt, har ju faktiskt jobbat precis ända sen framnäs slutade, (förutom cellokursen), jag har i alla fall inte haft någon längre ledighet. Nu har man liksom tid att göra sånt man har tänkt göra men inte hunnit medans man jobbar heltid, till exempel öva cello inför Nus, uppdatera mitt cv och söka nya jobb, bli klar med distansmatterepetitionskursen osv. Okej, jag har inte gjort det än. Men nu har jag i alla fall tid! Sen gäller det bara att ta sig i kragen...

Idag har jag sovit tills jag vaknade av mig själv, ungefär till kl 11. najjjjjs! (med undantag att jag skjutsade pappa till flyget i morse kl halv6, men gick och la mig igen:) Sen har jag ätit, och städat/sorterat bland mina cdskivor. Även lyssnat på lite musik som det var länge sen jag lyssnade på. Det är roligt med cdskivor! Och jag har ganska många, om man lägger ut alla bredvid varandra, så tar dom upp ungefär en hel säng. Jag har funderat lite på det här med t.ex. cd-skivor, altså jag har många cdskivor, Henrik har lite färre, Linda har ännu färre och Frida har typ inga alls. Vilken skillnad ändå, när jag gick på mellanstadiet hade vi inte ens en dator hemma. Ville man lyssna på musik skaffade man sig en cdskiva, och lyssnade på sin cd-spelare, eller på radio. Nu för tiden har man musiken på datorn, laddar hem, eller lyssnar på låtar på youtube. Det är ju bra och praktiskt på många sätt, mp3 spelare är ju hur smarta som helst! Men jag tycker ändå på nåt sätt att det är roligare med en riktig skiva som har ett omslag, kanske ett texthäfte. Och det är på nåt sätt en annan känsla att spara ihop pengar för att köpa en skiva man verkligen vill ha, jämfört med att ladda ner 100 skivor gratis på internet.

Visst får jag tag på och lyssnar på mycket musik via datorn, men jag köper fortfarande cdskivor ibland. (i alla fall på rea =P) Och det känns som att folk i min ålder, eller äldre, också gör det ibland, eller? Men t.ex 12-13 åringar, köper dom cd-skivor över huvud taget? Kommer dom göra det när dom blir större? Kanske hela cd-industrin är på väg bort!??! jo det är den väl säkert egentligen, men det är lite synd att det är så och att "dagens ungdom" inte på samma sätt får uppleva det roliga med att ha riktiga cdskivor! Eller?

Annars har jag varit ute på en springpromenad tur med Manne. Det var skönt och känndes välbehövligt. Efter att ha jobbat lite mer än vecka enbart med att sitta still framför en dator, och med en "resväg" till jobbet på ca 150m, och dessutom inte tränat nåt efter jobbet, så känns det inte som man har rört på sig riktigt så mycket som man borde..=P

Kommentarer
Postat av: Frida M

Jag håller med, det är inte samma sak att ha låtarna i datorn. Så jag är väl kanske omodern vad vet jag men jag köper skivor.

2008-08-27 @ 22:40:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback