Slut fika

Bästa sättet att inte äta en massa onyttiga grejer...
... är helt enkelt att inte ha en massa onyttiga grejer hemma!
(hm vänta nu, visst är det det dom brukar tjata om i "du är vad du äter?")

Jag har egentligen ganska mycket mat hemma, det går ingen nöd på mig, men jag börjar ha slut fika grejer, slut goda mackor, inga kex eller kakor, slut russin, inga bullar i frysen... Sånt där som man kan äta lite av om man är sugen, eller som kvällsfika. Det enda jag har är typ hårdmackor, och hur kul är det? Så vad gör man då om man t.ex ska se nåt på tv? För när man ser på tv (eller ser heroes på datan), då måste man ju ha något gott att äta samtidigt?!
(ojoj vilka stora problem...)
Nu hittade jag förresten glass i frysen. yey =) Men det var nog det sista goda fikat jag har.. Kanske får fara och handla imorgon. Men som sagt, det är ju ändå ganska bra att inte ha en massa fika hemma, för då är det liksom omöjligt att gå omkring och äta onyttigheter.. ;)

haha här är en rolig sida som
Ester skickade till mig
http://www.mikropuhe.com/demo.asp

Heroes beroende, kanske

Jag har börjat se säsong 2 av Heroes. Det är så galet spännande! Början av första säsongen var helt otroligt mystisk, man fattade ingenting men ändå var det så himla spännande. Sen "vande" man väl sig, eller förstod mer och mer, så jag hade väl förväntat mig att man mer eller mindre skulle ha koll på saker och ting till den andra säsongen.. Men jäklar vad dom har fått det att bli mystiskt igen! Nya personer, och en massa nya saker som man bara väntar på att fatta hur det hänger ihop.. Jag fattar inget! Jag måste se vidare! så spännande.. hehe..

Idag har jag spelat flöjttrio i Öjebyns kyrka, det gick bra, och nu var det förhoppningsvis allra sista gången vi spelade den.. (Det är tredje gången vi tror att det är sista gången vi spelar den, så tredje gången gillt får man hoppas =P)  Visst det är en trevlig låt, men vi har spelat den hela terminen.

Sen har jag varit och lyssnat på Must-konserten i studio acusticum, helt otroligt  vad många man kan få plats på en scen! Men det var faktiskt riktigt bra, dom spelade många roliga låtar, mycket filmmusik och sånt. När väl hela familjen var på plats i piteå passade vi på att fara till framnäs och öva lite jullåtar som vi ska spela andra advent. Det känndes lite skumt att ha hela familjen på besök här, speciellt när jag kommer dragandes med ett sällskap bestående av 5 långa personer+hund upp till min lägenhet för att fika, haha. Men det var ju trevligt.

Nu ska jag sova. Om jag kan varva ner efter 3 heroes avsnitt.. Men det ska nog gå bra. Det är en väldigt trevlig grej med att gå folkis, hur många söndagar har man inte suttit och stresspluggat något man borde ha gjort tidigare under helgen? Men nu kunde jag sitta här och se heroes hela söndagkvällen. Så skönt =) Inte för att man kan det varje söndagkväll här heller, men ändå.
Godnattelinatti!

Kycklinginvasion på framnäs?

Yey nu är jag duktig på att uppdatera! Kanske på väg in i en ny blogg-period, där det känns som att det inte är någon ide att göra något eller tänka något, om man inte får skriva om det på bloggen.. Ehm, fast nä så långt ska det nog inte få gå.. =P

Den här tiden på året, när det i princip är mörkt hela tiden, är det lätt att man blir lite förvirrad för man kan liksom inte bedöma vad klockan är genom att titta ut genom fönstret. Men en sak man ändå kan veta, det är att om man hade tänkt stiga upp kl 7, och det är ljust när man vaknar, då har man försovit sig.
(Jag har inget minne av att jag stängde av väckarklockan, jag lovar! Den bara låg där bredvid mig i sängen när jag vaknade...)

Kan även tala om att det just kom en buss, där det vällde ut en drös ungar med instrument, som gick in i skolan. Yepp, det är dags för MUST läger. 135 (?) barn, med instrument, ska husera på framnäs i helgen. Våra bästa övningsrum, S13 och S14, har blivit sovrum. Det hänger uppe pilar överallt om var tjejernas duschar, och killarnas dusch ligger.. hm? =P Och igår tjuvläste jag på deras schema, fredag kväll: korvgrillning. Lördag kväll: Disco med korv och snacks. hahahahaa!! Måste vara nån ledare som gillar korv väldigt mycket., som har gjort schemat. Men allvarligt, disco med korv? =D Oj nu kom ännu en till buss full med ännu fler barn som invaderar skolan.. Och där kom min fiolspelande syster. Man har rätt bra utsikt ändå, en försoven dag som denna.. =) En annan grej ang MUST är tröjorna, första året fick alla svarta tröjor där det stod MUST. Förra året var det röda tröjor. I år är det gula tröjor. Det blir ännu mer intressant, 135 barn som springer omkring på framnäs, i knallgula tröjor! haha. Nu är det bara lite fjädrar som saknas.

Nä nu är det bäst att jag går och övar, som jag hade tänkt göra kl 7 i morse..

Bloggiloggilogglogg

Usch vad jag har blivit dålig på att blogga på senaste tiden.. Det är så det kan bli, om man inte riktigt är på blogghumör, och det har inte hänt något jätteviktigt. Man ids inte skriva om ALLA mindre grejer som har hänt, och om man skriver om en grej tänker man "om jag skrev det som var ganska oviktigt måste jag ju skriva det som var egentligen var viktigare" och så slutar det med att man inte skriver någonting alls.. hmm det här har jag nog klagat på förut nån gång.. i-lands problem!

Vad har hänt sen sist?
Förra veckan har det masterclass här på framnäs med Frans Helmersson, så det har vimlat av en massa grymt bra cellister överallt! Satt och lyssnade en hel del, dom är verkligen hur bra som helst!
Sen har vi spelat Trollflöjten förra helgen, det gick bra. Solisterna var duktiga. Det var en riktigt kul produktion att vara med på =) Den här veckan har det väl inte hänt så mycket speciellt.. Fast jag har säkert glömt nåt =P

Idag har jag varit på gympa på grans, vi körde innebandy det var riktigt skoj!
Nu ska jag iväg på balkanrep. Imorgon ska vi spela på krokodil kl 14, kom och lyssna!

Hm det här blev ett väldigt "det och det här har jag gjort och det ska jag göra"- inlägg. Men kanske bättre än inget.. =P


Mycket spelande

Just nu är det en ganska intensiv spela-med-orkesterförening-period. I helgen har vi haft rep och konsert med Bodens orkesterförening. Det var kul! Vi spelade Mozarts requiem och operapärlor. Igår var det konsert i boden och ikväll i Kulturens hus, det känndes bra faktiskt! 
Men som sagt väldigt intensivt, från i torsdags, till nästa lördag kommer jag ha någonting inplanerat varje kväll, det är orkesterrep, konserter, tg imorgon, ännu mer rep..  Även fast det är jobbigt ibland så är det ju samtidigt väldigt kul!

Kan ju även tala om att jag faktiskt höll mina morgonjogg planer, iaf tis-fre (det var ungefär det jag hade tänkt). Jag tror egentligen det är en ganska bra grej att göra, fast jag kommer nog inte fortsätta med det, inte varje dag i alla fall, det är så jobbigt att stiga upp! Men kanske några gånger i veckan? Ska försöka med det ;-) Det känns i alla fall ganska bra att "göra bort" den dagliga motionen (som man borde ha..) på morgonen, det blir som lite mer effektivt på nåt sätt. Hela grejen att gruva sig lite, byta om, springa, duscha, tar liksom upp mer tid om man gör det på eftermiddagen än om man gör det på morgonen. hm...

Testar nya vanor

Efter en lovvecka med mycket sova, äta, lata, fundera, umgås med family, o-övande, och lite mer latande (en rätt oproduktiv vecka med andra ord, som ändå känndes välbehövlig) Är det nu dags för nya bud! Den här veckan ska jag ut på en morgonpromenad/joggingtur varje dag, har jag bestämt. Hur skön sängen än känns, hur kallt det än är, hur halt det än är, även om det skulle vara snöstorm, så ska jag ut. Bara den här veckan, (till att börjad med i alla fall..) Nu när jag har skrivit det här också, så måste jag följa det. Yepp! Så ska det bli.

Batman


image30
Batman (januari 06 - 5 november 07) 
Vila i ro lille vän!