Halsning fran Usa

Nu ar jag i USA och har det mycket bra! Inatt bor jag, Lina och Maria hos en vardfamilj dar vi kunde lana datorn. Markte just att det inte finns aao pa tangentbordet, lite ovant =P 
Vi har varit nagra dagar i New York det var riktigt haftigt! Nu ar vi i Baltimore. Vi har haft 4 konserter och ska ha nagra till. Nu ar det dags att ga och sova sa detta far bli ett kort inlagg. Tankte bara halsa att vi har det bra!

Konserter deluxe

Sista ansökningsdag för studera.nu är förbi, det fick bli musiker i Piteå som prio ett ändå. Fast jag har inte bestämt mig än om jag ska gå eller inte. Jag har bott hela mitt liv i norrbotten, och 5 år i Öjebyn. Jag trivs bra här, jag gillar riktig vinter, jag har familj och släkt här och kan gärna tänka mig att bo här när jag blir äldre. Men det finns ju en större värld. Och när man har det såhär bra, jag är frisk, rik (i förhållande till dom flesta andra i världen), och har växt upp i ett bra land, man har ju möjlighet att göra i princip vad som helst, kanske man borde utnyttja det? På vilket sätt vet jag inte än.. Jag tycker väldigt mycket om musik och vill alltid fortsätta med det på något sätt, men det känns som man borde vara säkrare på att vilja bli musiker innan man börjar utbildningen. När det är högskolan känns det som att det är mer "på riktigt". Jag har alltid hållt på med musik, men det har inte varit mitt enda intresse. Det finns mycket annat som också är kul..! Kanske kunde vara nyttigt att testa nåt annat ett år, tänker jag. Har man kommit in en gång borde man kunna komma in igen, även fast det nog kommer vara betydligt svårare om man inte går folkis och håller på med musik på heltid innan sökningen. Kanske hamnar jag i kassan på ica till hösten istället för att ge mig ut i världen, men det kan ju vara en erfarenhet också..

Samtidigt blir man lite peppad. Av alla framnäsare som ska börja till hösten, och alla trevliga folk som redan går på musikhögskolan. Alla duktiga masterclass cellister, och av att musik är så himla kul ibland. Hm. Den som lever får se vad som händer :P

Igår var det "konsertmaraton" kan man väl kalla det, först spelade Norrbottens kammarorkester och Göran Söllcher i studio acusticum (jättebra som vanligt!) Och direkt efter det hade cellomästarkursarna konsert i aulan. Så det blev nästan 4 timmar musik i ett sträck. Man ska då inte klaga =D

Annars håller jag på försöka bränna bilder till en cdskiva, vilket har lett till att datorn har hängt sig typ 4 gånger på rad. Jag blir knäpp! Vad är det för fel? Hm... Datorer är bra.. när dom fungerar!

Och snart far jag till USA! Ska dit med TG. Det ska bli så spännande, jag är lite nervös. Men så grymt kul ska det bli!! Det enda som är mindre bra för tillfället är att jag är lite hes/förkyld, i morse kunde jag sjunga lilla c vilket är ungefär en kvart lägre än vad jag brukar.. Får hoppas att det ger med sig.

Jag kom in!

Jag kom in på musiker och lärare i Piteå! Det känns riktigt kul! =D Idag har varit värsta glada dagen, alla jag har hört hittills har fått glada besked från musikhögskolan, jättekul!! Idag fyller även Manne fyra år. Och har fått besked om mersponsorpengar till TGs USA-resa, great =)

Dock finns beslutsångesten kvar.. Jag ändrar mig hela tiden, man pratar med folk och får nya synvinklar och tänker från nåt annat håll och ändrar sig, och sen ändrar man sig tillbaka igen.. Musiker, lärare, eller något helt annat? Som tur är har anmälningsdatum blivit framflyttad till 18 maj, altså har man några dagar på sig fortfarande. Lite jobbigt samtidigt, alltid jobbigt när man går omkring och inte har bestämt sig..

Om man kommit in på musiker och väljer att INTE gå det känns det som att då ska man vara övertygad om något annat man vill göra istället. Jag känner mig inte säker på att jag vill bli musiker, är det det som passar mig bäst? Men jag har liksom inget annat speciellt att göra egentligen.. Det skulle nog vara riktigt skoj att gå musiker ändå. Men samtidigt nyttigt att göra nåt annat ett tag, kanske jobba, tjäna pengar, resa? Läsa en kort kurs i något ämne som inte alls är musik? Få lite mer perspektiv på tillvaron, känna efter hur kul eller tråkigt det är att inte hålla på med musik? Mitt mål med framnäs var egentligen inte att söka högskolan och komma in där, utan att ha en trevlig tid och utvecklas inom musiken, bli så bra som möjligt på cello. Kanske nöjer jag mig att ha musiken som fritidsintresse? Eller så fortsätter man, för musik är ju kul! Suckeli suck suck, jag blir knäpp! Jag är bra på att tänka fram och tillbaka, men jag är så dålig på att bestämma saker! Gaaaah!

Detta är dock ett väldigt angenämt problem får man väl lov att säga. Att ha många saker att välja på. Att ha möjlighet att göra nästan precis vad som helst. Det ska man verkligen inte klaga på. Och det menar jag inte heller att klaga på, det är bara det att det är så otroligt svårt att välja. Tänk om man kunde gå och sova ett tag, och sen vakna upp och veta precis vad man borde göra av sitt liv för att det ska bli så bra som möjligt.. Man ska inte vara så velig. Man ska tänka efter noga, men man ska inte tänka FÖR mycket.

Men jag säger väl som jag brukar.. det löser sig =P Och det blir spännande att se vad som händer.. Visst är det så man ska tänka..

Mot Hemavan

Kan börja med att säga att fiol mästarkurskonserten i Öjebyns kyrka var mycket bra, dom var GALNA! Hur bra som helst! Fattar inte hur det går att vara så himla bra..! riktigt impad blev man.

Idag är det onsdag, har haft diktat och kör för första gången sen efter sökningarna. Imorgon bär det av mot Hemavan, ska dit tillsammans med Mamma, Linda, Frida och våran granne Julia på "familjeläger" som kyrkan ordnar. Det ska bli kul! Vi bor på SMU fjällgård, där är det väldigt mysigt. Har blivit så sugen på skidåkning nu efter roliga dagar i Duved & Kåbdalis, då man aldrig hann bli riktigt less. Så det ska bli skoj!

Annars har jag en hel del beslutsångest över vad jag ska bli när jag blir "stor". Det är ju svinsvårt! Alternativen pekar åt så många olika håll känns det som.. Och det finns verkligen 1000 möjligheter. Man lär ju aldrig ha så stor "frihet" att göra precis vad man vill, som man har just nu. Min lista på alternativ ser ut ungefär som förra året, skillnaden är att "gå ett år till på framnäs" är strykt. Ett alternativ mindre, det är väl bra... eller?
Att känna efter och gå på magkänslan sägs ju vara bra, men hur vet man att magkänslan har rätt, den kanske har skapats av att man har tänkt för mycket och fått för sig saker eller hakat upp sig på småsaker.. jag har svårt att hitta magkänslan men visst får man ibland positiva/negativa känslor beroende på hur man tänker angående framtiden men hur vet man att man kan lite på det? Aaaah, jag blir knäpp!

Men det löser sig på nåt sätt, det gör det alltid.. Förhoppnignsvis =P Det viktigaste nu är väl i alla fall att ta vara på och ha så roligt som möligt den korta framnästiden som är kvar. Tiden går så fort! Men nu orkar jag inte tänka mer. Har iaf anmält mig på lite grejer på studera. Sen får man se vad som händer.. En sak i taget.

Snart är det i alla fall Hemavan! yey!

Smaskelismask för hela slanten

Nu är smask över, för den här gången. Vi har repat från tidig morgon till sen kväll torsdag och fredag, med genrep på fredag kväll och sedan på lördag kväll var det dags för den riktiga föreställningen. Det var grymt! Många bra låtar, och rätt låtar vann! "Sex i Murmansk" kom etta med underbara Blåbär och dragspels David som artister, och "Rosa kalsonger" kom tvåa, där Bosse sjöng. Dom var så bäst! Snart kommer jag börja längta till Riks smask (som är 24 maj i norrmalmia, Piteå, kom dit!) nu kan till och med jag tänka mig en smask paus efter denna intensiva smaskvecka med smasklåtar oavbrutet snurrandes runt i skallen. Men det har varit skoj =)

Nu är det snart dags för stråkkonsert i Öjebyns kyrka, mästarkursarna ska spela.

Klättra i träd

Få se nu vad har hänt sen senast...

Tog bilen (mormors gammelsaab) till Framnäs i fredags och sen har det varit smaskrep hela helgen lång. Det har varit skoj! Såklart blir man lite trött, men jag tycker det är betydligt bättre med en intensiv rephelg än en massa smårep som det var förra året. Helgen avslutades med en springtur (ja, jag fick träningsvärk.. hehe, Jag SKA börja springa oftare) och bastu, sen sov man gott =) Två mindre bra grejer var att jag tappade min telefon i en vattenpöl, som det finns gott om för tillfället, eller snarare hav.. (Man behöver typ en båt för att ta sig till skolan) Men telefonen verkar ha klarat sig bra. Den är rätt bra på att överleva. Den andra mindre bra grejen är att saaben inte längre vill starta. Batteriet har dött. Får leta upp någon med bil man kan sno lite ström av...

Sen har en ny vecka börjat, har väl inte hänt så väldigt mycket. Idag har det börjat mästarkurs i fiol, så det vimlar av superduktiga violinister i övningsrummen, och folk pratar ryska lite här och där.. Ikväll har jag varit på balkanrep och sen gick jag på en promenad. det märks att det börjar bli vår nu! Jag hittade ett träd som jag klättrade upp i, och jag blev påmind om hur otroligt skoj det är att klättra i träd :) Tänkte att det här är nog egentligen en rätt bra årstid för trädklättring, eftersom det inte finns så mycket insekter än. Men tji fick jag för plötsligt satt det en skalbagge på min hand! Ingen större skada skedd dock, det är värre på sommaren om man plötsligt halvägs upp i trädet märker att hoppsan, här var en myrstig..


Imorgon ska vi till Kåbdalis på friluftsdag. Ska bli skojj! Resten av veckan är det smask, smask, smask. Yeah =)