Skidor skidor

Påsken har varit bra. Jag har hunnit åka en hel del skidor, längdskidor en gång till stugan och en gång till tjuvholmssundet, åkte dock bara skidor "enkel väg" och fick skjuts hem :P. Igår var vi och åkte slalom i Kåbdalis. Det var riktigt härligt! Strålande sol, och minusgrader så backen var jättebra hela dagen, blev aldrig slaskig och sönderåkt. Enda nackdelen var att det var väldigt mycket folk rätt lång kö till liften, men det var väl vad man kunde vänta sig annandag påsk.. På vägen hem åt vi pizza i älvsbyn och jag handlade hårtoning på coop för halva priset, så idag har jag tonat håret i färgen "mahogny" =)

Annars har jag mest tagit det lugnt, ätit mycket godis, segat vid datorn, inte övat nåt, men ska dock försöka öva litegrann resten av veckan. I helgen är det ju smaskrep, och på fredag ska jag spela stråkkvartett så jag har ändå några grejer jag borde öva på. Det enda jag har spelat hittills det här lovet är tetris på facebook hehe... Även mamma har börjat spela tetris! Trodde jag inte :P Men det är ju så roligt.. (ett tag i alla fall)

Här är några bilder från lovet:


1. Manne på väg till stugan
2. Tokspringer på isen!
3. Coola brillor...
4. Linda, Pappa & Manne på väg till tjuvholmsundet därifrån vi åkte bil mot...
5. ... Klubbviken där Henrik klättrade upp i en gungställning,
6. och jag gjorde detsamma! (blev överraskad av mig sjäv att jag tog mig upp =P)


Sen fick en viss syster för sig att ta på sig alla våra solglasögon, haha.. Gissa vem som döljer sig där bakom..

Påsklov

Nu är jag hemma på påsklov. Känns skönt! Det är en väldigt skön känsla att kunna ta det lugnt med gott samvete, att slappa och kanske ägna sig åt roligt men onödigt "tidsfördriv" utan att ha dåligt samvete och känna att man egentligen borde göra nåt annat.. Visst finns det alltid saker man borde ta tag i, men just nu är det inget  som jag måste göra idag, imorgon eller i övermorgon. Yey! Det är kanske inte så produktivt i längden, men ack så skönt ett tag, speciellt efter en mer intensiv period, "innan sökningarna"..

Idag har jag varit på "öppen atelje" på framnäs, ätit lunch och sen for jag hem. Det har varit rätt dött på skolan, dom flesta for redan igår onsdag. Känns lite halvkonstigt när det är så tomt överallt..! På eftermiddagen när jag kommit hem for vi och fikade hos Rosells på Porsön eftersom Emanuel fyllde år. Det var trevligt, och gott fika =) Och vi spelade Guitar Hero, det är ju superskoj! Testade det för första gången i måndags. Känns som det är lätt att bli lite beroende av det, speciellt såhär i början när man märker att man blir bättre för varje gång man kör..!

Ikväll har vi varit på pappas jobb och bastat och spelat pingis. Såå skönt med bastu. Känns som en bra start på lovet.

Sökningarna över

Har visst varit lite seg på att uppdatera nu..

Förra veckan var det en sökning i Piteå. Så jag har gjort teoriprov, gehörsprov, gruppledningsprov, övriga färdigheter och spelprov. Jag vet inte än hur det har gått, men det känns som det har gått bra, jag är nöjd! Känns mycket skönt att det är över nu. Nu är det bara att vänta på resultaten.. (Och så kan det vara bra att börja fundera på vad man egentligen ska göra med sitt liv.. gaah! När man har fått veta om man kommit in eller inte har man typ nån vecka på sig att tacka jag eller nej, tror jag.. )

I helgen har jag varit i Åre med TG. Det var skoj! Egentligen var vi inte i själva åre utan i Duved som ligger ganska nära. Det blev inte så väldigt mycket skidåkning men vi hann åka från 9-13 lördag förmiddag. Det var riktigt skoj! Jag fick åka linbane lift för första gången någonsin, lite läskigt men ganska kul och otroligt skönt att slippa stå i liften! =) Sen har vi haft konsert och ätit mackor och sett melodifestivalen och sjungit på gudstjänst och sen åkt hem igen. Det var en trevlig helg, och nu är jag ännu mer sugen på att åka skidor!

Nu är det "veckan efter sökningen", dvs man är ganska slö typ.. och övningsmotivationen är inte riktigt densamma som innan sökningen, av en naturlig anledning. Men det känns inte som det gör något. Nu kan man göra grejer mer på kul utan att känna att man egentligen borde öva på söknings låtarna. Skönt..Hemma igen

Då var man hemma igen efter sökningstrippen. Det har varit en riktigt kul resa! Det har varit rätt intensivt, fast samtidigt inte. Att vänta på tåg, sitta på tåg, vänta på sin speltur osv. kan man kanske inte kalla "intensivt", men samtidigt tar det på krafterna. Resan började med flyg ner till Malmö. Andreas åkte också samtidigt så jag hade sällskap typ hela vägen fram =) Sen har jag varit och hälsat på Anna i Malmö, har sett deras fina lägenhet, träffat deras katt, gått en tur genom Malmö och ätit på restaurang. =)

På kvällen tog jag tåget mot Lund där jag träffade Ester! Och även möttes av världens snöväder. Jag som hade hoppats på att få se lite av våren.. (men den visade sig lite senare ändå =). Var i Lund hela onsdagen och promenerade runt och tittade, åt en jättegod falafel för 20 kr (såna falafelförsäljare borde komma hit till norr också!), handlade på en fruktaffär, och åt vårens första glass på stan. Jag har också träffat några av hennes lite galna korridorvänner, och lyssnat när Ester var på rep med med malmö student symfoniorkester. Det var en mycket trevlig vistelse i Lund! =)

På torsdag åkte jag till Malmö musikhögskola där jag gjorde provspelning till musikerutbildningen. Jag gick inte vidare, men blev inte så ledsen över det. Det gick ändå rätt bra att spela, så jag känner mig nöjd ändå. Det var 25 sökande (som stod på listan, vet inte om alla kom..) 9 som gick vidare. Visst hade det varit kul att gå vidare, för självkänslans skull, men det är inte så att mitt liv står eller faller beroende på om jag kommer in på musiker eller inte :P Och jag slapp göra pianoprov, hehe..

På eftermiddagen satte jag mig på tåget mot Ingesund, kom fram till Arvika vid halv 4 på natten och väntade där tills bussen mot Ingesund gick. Det var totalt öde, stjärnklart, helt vindstilla, och inte en själ ute. Det jag såg var några godståg som susade förbi, typ 3 bilar och ett tidningsbud. Känndes lite udda =P På ingesund åt jag en mycket god frukost, övade lite och gjorde sen spelprovet på eftermiddagen. Det var lite längre prov än i Malmö, fick spela fler låtar och det var även avistaprov. Det gick i alla fall bra, inte perfekt, men det blir det väl aldrig.. Jag känner mig nöjd. Och provet blev "godkänt" så det känns bra =) Det känns som att skilladen mellan övningsrum och uppspelning var inte lika stor som det hade kunnat vara. Annars måste jag säga att Ingesund känns väldigt trevligt! Tråkig färg på väggarna i övningsrummen, men det ligger så otroligt fint till! Arvika känndes också som en trevlig stad, jag fick faktiskt känslan att "här skulle jag kunna tänka mig att bo". Och dialekten är ju härlig =)

Sen på eftermiddagen satte jag mig på tåget hem. Eller, jag fick byta gånger, men hade liggplats från örebro till Älvsbyn. Skönt =) Väl framme i Piteå träffade jag smask-framnäs gänget och under eftermiddagen har jag varit med på smaskrep. Även imorgon är det smaskrep hela dagen.

Resan har varit kul, och samtidigt en bra erfarenhet. Har träffat "gamla" vänner, sett nya platser och fått känna på att sverige är ett avlångt land. Har fått lite mer erfarenhet av provspelning, och också insett att det faktiskt finns fler cellister än jag och Emir =P. Tyvärr är det lite för få av dom här uppe. Jag har fortfarande ingen aning vad jag egentligen ska göra av mitt liv, men möjligtvis kan jag ha blivit liiite klokare.

Hoppsan, det här blev ett långt inlägg. Så det kan gå. Nu ska jag gå och sova, I min egen sköna säng, aah underbart! Ska bli skönt efter 2 nätter på tåg. Visserligen kan man sova rätt gott på tåg, men ändå. Skönt att vara hemma igen.

Mot skåne

Imorgon far jag mot Malmö, där jag ska söka till musikhögskolan. Och så ska jag hälsa på hos Anna i Malmö och bo hos Ester i Lund, det ska bli kul!! Är lite nervös, för provspelningar, och även för resan.. Det gäller ju just det där att lyckas ta sig själv, sitt instrument och sina noter till rätt plats, rätt tidpunkt. En hel del att ha i huvet och mycket som ska klaffa, men det ska bli kul! En annan anledning att jag är lite nervös är att Malmö och Ingesund har varit så dumma så dom har lagt provspelningarna precis dagarna efter varandra.. och går man vidare i Malmö ska man göra pianoprov samma dag som sökningen i Ingesund är. Jag vet altså inte om jag kommer hinna söka Ingesund förrän jag vet om jag har gått vidare i Malmö. Nåväl, det blir spännande att se hur det hela slutar.. =)

I helgen har jag spelat musikalorkester. Det var kul! Bra låtar, bra arr, duktiga sångare, kul med all koreografi och sånt =) (synd bara att jag satt med ryggen mot och inte hann se så mycket..) För min del gick det väl sisådär, spelade inte riktigt så bra som jag tycker jag borde ha gjort. Och så gjorde jag typ konsertens största tabbe, och det var nog också en av mina värsta "felspelningar"  på konsert hittills.. Jag säger bara SKIT! Började spela en melodi 2 takter för tidigt, har aldrig spelat fel där förut. Vad tusan håller man på med kan man undra?! Jag blir så arg på mig själv.  Det hade kunnat gå mer illa än det gick, om någon fler än cellostämman hade hakat på. Nu blev det som tur var ingen sån katastrof, men ändå känns bara så himla onödigt. Måste ha varit okoncentrerad och hade inte riktigt hjärnan med mig.. Nåväl. Gjort är gjort och man borde inte haka upp sig på sånt, acceptera att det kan bli fel ibland, men det är svårt att låta bli..

hehe det känns lite konstigt att jag imorgon kommer befinna mig på ett ställe där blommorna har börjat växa och det typ är vår redan.. Känns rätt avlägset när man här kollar ut genom fönstret och ser stora snöhögar. =P