lite råttlängtan, igen

Jag har nu börjat ta mig friheten att faktiskt försöka rensa bort en del plagg i min garderob. Såna som helt enkelt börjar ha gjort sitt, som börjar bli urtvättade och ganska fula.. Man kan ju inte ha föör många "det här kan jag ha nån gång när jag ska måla"-kläder. För jag målar ju inte så ofta.

Men, vad gör man med sina kläder? Det känns så dumt att bara kasta! Okej, jag vet att jag är dålig på att kasta saker, men ändå. Förr i tiden brukade jag slakta mina kasserade kläder och göra hängmattor åt råttis. När dom sen var nedkissade och äckliga, då känndes det bra att kasta dom! Men nu har jag ju inga råttor!

Hittade bild från förr när jag och Linda var på promenad med Manne och Timothy(?) och åt glass en solig sommardag för ganska många år sedan:Härligt!!!

Alla hjärtans...

Igår var det alla hjärtans dag, och vad passar då inte bättre än att göra en....


... alla hjärtans palt!

Hem över helg

Har varit hemma på snabbvisit nu i helgen och spelat fin stråkmusik med Luleå orkesterförening. Det var jättekul att träffa lite "gammalt folk" igen och skönt att komma hem! Jag har nästan haft det oförskämt bra, gosat med Manne, fått en god lördagmiddag och söndagsfrukost. Men nu är det back to reality som gäller vilket för stunden innebär intensivt skrivande av rapport om Vattenfalls kraftvärmeverk i Uppsala och om värmepumpar.

Mamma och Frida berättade att dom hade gått en promenad på isen och pratat om att hon ofta fått umgås med såna som är äldre, börjat skolan ett år tidigare, bara äldre syskon, varit med i det äldre laget i cheerleadingen o.s.v. Är det så att vi berövat dig på din barndom?! undrade mamma förfärat. Men nej, det är ingen fara, Elin kommer ju hem och leker med mig lite då och då! resonerade Frida. haha, ja, så är det nog... =D

Förresten så fyller
Frida år idag. Grattis!

cellopulka?

Ibland kan man få intressanta kommentarer när man går omkring med ett instrument på ryggen som är ungefär lika stort som en själv. Ibland undrar folk om det är en gitarr, och en gång mötte jag en häst som blev rädd och den som ledde hästen sa "oj, ja det är inte varje dag han möter en vandrande bas".

Idag var det en som frågade:

- Kan man åka pullka på den?
- haha, jag vet inte, jag har aldrig provat.
- Det skulle nog bli dyrt.
- Ja...


=)

Nej det var inte det jag tänkte skriva

Jag satt och skrev referat på en föreläsning vi haft som handlade om energiresurser. Där jämfördes jordens olja med champagneflaskor, (11 flaskor är slut, 8-10 finns kvar och vi kommer hitta kanske 3 flaskor till).

I alla fall så körde jag stavningskontrollen i slutet, men Open Office förstod inte ordet gigabarrels utan hade några bättre förslag:


nej, det var inte gayrörelse eller gitarrspel jag hade tänkt mig...

brasste?

Idag har jag ätit lunch på kina-buffe, det var sjukt gott och jag var mätt ända fram till typ 9 på kvällen. Jag har även köpt en ny te-sort! Var inne i te-affären och såg ett te som hette "Brass-stund". Oj hann jag tänka, har brassinstrumenten fått ett eget te? Det finns ju ett te som heter symfoni så varför inte.. Men hur i hela världen ska det smaka i såna fall?!? Ska man dricka det när man lyssnar på brass-ensemble?Men nej, jag insåg efter ett tag att jag antagligen fortfarande är en aning musikskadad. Det stod ju Bras-stund. Ett te man ska dricka kanske när man sitter en stund framför brasan. Jaja.

En primula


Jag spontanköpte en blomma idag åt mig sjäv. Kanske som tröst för cykelpunkat. Den var väldigt fin, och det var den enda som råkade ha två färger i samma kruka. Antagligen ett misstag i frösorteringen, men vilket bra sådant!Och nu är min fönsterbräda såhär fin

Ögonpotatis, trumpet och hår

Efter att inte ha bloggat på ett par veckor utlöser jag nu en blogg-bomb med flera inlägg i rad. Kul va!

Jag tänkte visa lite fina bilder!


För ett tag sen lagade jag lag linssoppa med potatis i. Det blev gott, men en läskig grej var att potatisarna hade ögon!!


Jag skalade loss några ögon och byggde en gubbe


Scary potatisskal! Kan man kalla sig vegetarian om man äter sånt här?!

En av kurserna vi läser nu är "Programmeringsteknik 1". Jag är defenitivt ingen stjärna på programmering men det är ändå lite intressant! Nu vet jag hur man med programmeringsspråket java får en turtle att gå några steg framåt, och så förstår jag ungefär hur ljud kan lagras digitalt! För att illustrera möjligheterna med denna kurs har kursboks-författarna(?) valt bl.a. denna bild på framsidan av kursboken:


haha! Jag undrar hur det där lät!

(För er som inte fattar det roliga, om ni varken har en bror som spelar trumpet, har försökt spela själv eller allmänt har satt er in i hur ett bläckblåsinstrument fungerar, kan jag tala om att man vanligtvis sätter munsstycket mot munnen och gör ett prutt-ljud med läpparna för att få ljud i instrumentet. Mannen på bilden verkar dock föredra att ha munsstycket i munnen. Han kanske tänkte äta upp sin trumpet, vad vet jag.)


Sist men inte minst tänkte jag visa vilken cool frisyr jag fick till för nån vecka sen genom att tvinna håret i knorvar efter att jag duschat och sen låta håret torka. Efterssom jag fått in sån bra snits på att slänga med håret kunde jag naturligtvis inte hålla mig nu heller! Som ni ser pratar jag i telefonen samtidigt som jag fotar mig själv, det är rätt bra multitasking det. Lägg märke till Shaun the sheep, mitt stackars mobilsmycke som svingas upp och ner av centrifugalkraften (eller kanske tröghetslagen, om man ska vara petig).


Tänk om man hade så fint lockigt hår alla dagar! och så många dubbelhakor!


Väder och cykelföre

När jag flyttade till Uppsala för drygt 1½ år sedan var jag inställd på en slaskig och tråkig vinter. Men så blev inte fallet, förra vintern var hur bra som helst! Jag tror det gick flera månader utan att det var plusgrader, vilket gjorde att vägarna var bra, det var vit fluffig snö och ingen tråkig blötslask. Ungefär som hemma, men skillnaden var att våren kom tidigare, och det är ju inte så tokigt! Efter våren blev det sommar och därefter höst, och det "härliga" vädret fortsatte. Kylan och snön kom tidigt och höll i sig. Det var många vackra dagar i december med rimfrost på träden! Inte blött och kallt, utan friskt och gnistrande. 

Nu har dock den väderlek jag befarade inträffat! Det började med några tödagar i januari då snön på vägarna smälte till hälften och sedan stelnade till obehagliga bucklor av blank-is när det fryste på igen, och så har det varit sen dess. Kasst cykelföre! Nu är det plusgrader igen, det är glashalt överallt och stora vattenpölar. Temperaturen pendlar mellan plus och minus, det är lite drygt! Om det var så att våren var på väg vore det ok, men så hoppfull vågar jag inte vara den 2:a februari.

Idag fick jag dessutom punka på cykeln. Bakdäcket var platt när vi skulle cykla ut till SLU på lunchen. "Som tur var" var det pyspunka, så efter skolan kunde jag pumpa däcket och cykla hela vägen till cykelreparatören utan att luften tog slut. Sådär, då var det färdigklagat på vädret för den här gången!