Hemma i de ljusa nätternas land

Nu är jag hemma i Luuule! Återigen förundrad över att det aldrig blir mörkt. Jag gillar det.

Jag har gått in i någon slags slacker-mode, sover länge och får inte mycket vettigt gjort alls, men det känns vettigt ändå. Den gångna helgen var mer intensiv, i fredags hade vi som sagt den tredje och för mig sista otelloföreställningen, som blev klart bäst! Det gick bra för mig, för orkestern, för alla. Publiken var också "bäst"! Sen packade jag lite för länge och steg upp kl 5 och promenerade till tågstationen, åkte till Arlanda och flög till Skellefteå. Det var faktiskt ganska trevligt att resa med cellon, man känner sig inte så ensam för man har ju med sig sin bästa kompis cellon :)

I lördags var ju då Esters och Fredriks bröllop. Det var så himla fint! Jag spelade Bach prelude G-dur på vigseln. Efteråt var det fest med god mat, mycket musik och andra trevliga inslag.


Vackra brudparet! Herr och fru Erlandsson :) Så himla fina!

Imorgon bär det av söderut igen för mig några dagar, ska till Umeå och skrapa ihop några fler massage - praktiktimmar, så jag får mitt diplom nån gång..! Kommer hem igen på torsdag.

ojoj, snart hemåt

"det är läänge kvar till jag ska hem, jag ska ju vara hela två veckor i Uppsala efter skolan slutat!"...

...nej, det är inte länge kvar! pang sa det och tiden gick fort.

Ikväll är det dags för tredje Otelloföreställningen, och även sista för min del. Imorgon åker jag med flyget till Skellefteå där jag ska på Ester och Fredriks bröllop, det ska bli så kul! Håll tummarna att det går bra för mig och cellon på flyget :)

Idag har jag pajjat min cykel i ett tappert försök att vara händig. När jag försökte laga frambromsen gick vajern av så min cykel är nu bromslös. Jag var lite sur och irriterad medan jag försökte laga den för det gick inte så bra som jag ville, men sen gick det så dåligt så det blev komiskt så jag började skratta och blev glad igen. haha, så kan det gå. Now I give up this shit!

Snart lämnar jag ifrån mig min dator som mamma och pappa ska få ta hem så jag slipper släpa med mig allt för mycket via Skellefteå. Så snart blir jag datorlös för några dagar, ojoj!

dagens bästa köp

mmmm, gifflar med Shrek-smak!


Otellopremiär

Igår var det Otello-premiär. Det gick bra tycker jag! Bättre än genrepet i torsdags. Efter föreställningen var det premiärfest, som sedan fortsatte på musicum tills det ljusnade. Trevligt var det :) (Det enda som saknades var ett dansgolv, men man kan ju inte få allt)

Idag har jag en riktig slacker-dag. Jag har tid att göra typ vad jag vill. Oj vad jag längtat efter detta!

Nu tänkte jag avslöja mitt nya nöje här i livet: att pilla loss is när man frostar av en frys. Det är jättekul!

Grönan

I onsdags var dags för heldag i Stockholm, på Gröna Lund! Ett mycket trevligt avbrott efter några intensiva otellodagar. Jag hade tänkt åka allt, vilket inte riktigt lyckades, men nästan :) Var rätt långa köer bitvis men vi hade det väldigt trevligt ändå!


Elin med bror Simon på tåget mot huvudstaden, peppade inför dagen!


Jag och Therese var också på G!


I stockholm mötte vi upp med Albin, Mari, Linnea och hennes syter Anna. Här är vi nervösa inför extreme.


Vi tog oss alla upp för lustiga trapporna till lustiga huset, till slut :)


Och jag åt en svingod glass

Supernajs dag helt enkelt!

Drunknar i tidningar

Jag brukar ibland klaga på att jag får en massa tidningar och jag hinner aldrig läsa dom. Det har resulterat i en tidningshög som jag nu försöker sortera och läsa i lugn och ro, vilket visserligen är ganska trevligt. Men nu inser jag ju att det känns som jag får jättemånga tidningar, eftersom jag FÅR jättemånga tidningar! Dessa 15 olika tidningar dimper ner i min brevlåda alltifrån 1gång/vecka till 1gång/månad till nån/några gånger per termin. Rätt sjukt egentligen...lite av det där "mycket sen sist"

Jo just det, nu har jag förresten SOMMARLOV! yeah!
Tentorna i biogeo och beräkningsvetenskap avklarades förra veckan. Biogeon känndes helt ok, berveten känns det som jag borde ha kunnat klara, även fast resultaten nog inte kommer bli något att hurra över. Eller jo det blir det visst, är det godkänt ska jag hurra! Så det känns rätt ok i alla fall, men man ska ju inte ropa hej förrän man... fått veta resultaten? :P

I helgen har syster Frida varit här i Uppsala med cheerleaderlaget. Vi träffades ett tag på fredag och så var jag och kollade på deras tävling på lördag. Dom var jätteduktiga =)


Vi "satt" ett tag i liggbänkarna vid fyrisån. Det som bländas så på bilden är mina ben.


Athletic Cheer Champions Spartans


Jag och Frida utanför fyrishov

På fredag kväll var jag och lyssnad på
zibur som hade konsert i Håga by och därefter dans, med utlärning av lite olika slags ringdanser. Grymt kul var det. Som dom skriver på sin facebook: "Sommaren är till för långa nätter fyllda av dans!". I totally agree!

På lördag var det avslutningsgasque på norrlands. Själva middagen var okej, släppet var askul!


Björn, Elin, Therese, jag på fördrinken.

En av sakerna som annars gör mig mest glad just nu är att jag har blivit.. ja vad heter det? jag har i alla fall fått en ny liten släkting! Sara (min kusin) och Robert har fått en dotter igår på nationaldagen, en liten Livia!! hihihiii! Så nu längtar jag hem för att få träffa dom :)

sko-lagning a la ingenjör

Dagens fråga: kan det vara en blivande ingenjör som skapat denna konstruktion för att limma fast sulan på skon som lossnat framme vid tån?Ja! rätt gissat! (om ni gissade ja, och om jag nu kommer bli ingenjör vill säga..)
Tog ni det på den fantastiskt fenomenala konstruktionen, eller på matteböckerna som agerar tyngd?

Fast det är klart, helst av allt borde jag kanske ha använt silvertejp om det ska va helt korrekt ingenjörsmässigt.


uglydance oh yeah

Nu har det hänt sådär mycket sen sist igen, som jag gärna berättar mer om lite kort senare, kanske efter dagens orkesterrep, och när jag fått lite ordning på mitt rum som är kaos!

Än så länge kan jag bara säga såhär:

Jag ska aldrig bli för fin för att fuldansa!