Rosa Kalsonger!

Ett stort GRATTIS till Rosa Kalsonger som vann riks-smask!!!!
Superbra låt, bra text, bra arr, bra sång, bra dans, bra kläder, en helt klart värdig vinnare. Yess så härligt!!!


I helgen har det altså varit riks-smask i Norrmalmia. Riktgt skoj var det!! Anneli var med och spelade horn och sen har hon sovit över hos mig till idag, kul =) Idag har det varit somrigt och varmt och skönt, ett tag i alla fall. Jag har cyklat i linne, shorts och sandaler! yey. Hoppas verkligen det blir fint varmt väder den här veckan. Nu är det ju bara en vecka kvar på framnäs.. buhuu... =(

Hm, nu skulle jag kunna skriva 100 grejer till.. men jag ska sova istället. Godnatt!

Mat, konsert, arr

Nu håller jag på laga mat. Jag tittade i skåpet, hittade "små puylinser" och tänkte att jag kan försöka göra nån mat av dom. Men det var inte så mycket i paketet, så lika bra att ta allt tänkte jag, vilket visade sig vara ganska mycket ändå. Sen hittade jag en halv lök, och en halv squash som jag också borde använda, och en påse med gamla äckliga morötter som jag INTE tänker använda =P Så kan jag ju kasta i lite fryst broccoli när jag ändå är igång. Grundiden var altså att göra en eller kanske två portioner mat, men nu håller jag på göra en stor mystisk gryta. Så det kan gå. Jag hoppas verkligen den blir god :P Den ser inte så god ut, den är typ brun och lite grön, haha. Men jag hoppas skenet bedrar.

Igår hade vi stråkkonsert. Det gick bra! Ensemblestyckena gick bra, mitt solostycke gick bra, alla andra spelade också jättefint, så det blev helt klart en lyckad konsert! Det är en så härligt känsla efteråt när det har gått bra, man får positiva kommentarer, och den nervositet man har haft tidigare på dagen och dagarna innan har släppt. Man blir så glad!

Igår spelade jag även in mitt arr, "i can see clearly now". Det gick bra, flöt på bra och jag känner mig nöjd! Det känns ju väldigt ovant att leda/dirigera en ensemble, det är svårt! men säkert väldigt nyttigt. En lite komisk grej var att mitt när vi höll på spelade in (texten går ju "I can see clearly now the rain is gone") så tittade man ut genom fönstret, och så sant, regnet var borta, istället snöade det!!... haha. Det har snöat/haglat flera gånger dom senaste dagarna. Skumt! Det är ju mitten av maj. När kommer sommaren? Annars har jag varit med och spelat in några andra arr idag. Det är kul! Folk har gjort fina arr =) Längtar tills arr-skivan är klar så man får höra hur alla andras arr låter.

Imorgon börjar smask produktionsvecka. Det är riksfinal på lördag, yey! Ska bli kul. Vi har fått en skiva så man kan lyssna på alla bidragen som deltar, flera är riktigt bra! Men såklart hejar jag på Piteå, tror faktiskt dom har chans att komma riktigt bra placering! Samtidigt känns det lite jobbigt alltihop, det är så mycket som är oklart, reptider transporter... Den elaka sommarbusstidtabellen har börjat, så sista bussen till framnäs går halv 7, altså är man beroende av en bil för att ta sig mellan framnäs och norrmalmia, man behöver vaktmästarbussen, som vaktmästarna vill köra sopor med och som andra också har bokat.. Just nu har jag ingen aning hur allt ska gå ihop, men jag använder det uttryck som blivit mitt motto på senare tid, "Det löser sig!" När det är så mycket oklart känns det inte så stor ide att lägga en massa energi på att planera nånting, för det kommer säkert ändå bara ändras. Och allt löser sig, men det kan ju lösa sig på mer eller mindre bra sätt, och genom att tänka efter i förväg är det ju större chans att det löser sig på ett bra sätt... hum. Nu känns det dock inte som någon ide att försöka tänka på det mer. Det löööser sig..

hehe, detta inlägg har jag visst hållt på skriva på till och från hela kvällen.. Jag kan ju avsluta med att berätta att min mystiska gryta smakade godare än den såg ut, faktiskt helt ok! Så det var ju bra =)

Dags att sova. Godnatt!

Trött dag

Idag har jag varit ovanligt trött. Dagen började halvbra, med en försovning av det slag att man i någon slags halvdvala hittar något hårt bredvid kudden som visar sig vara mobilen, som man stängt av i sömnen..yeees... Klockan visade denna gång den tid som bussen jag hade tänkt ta gick, så jag fick ta nästa och bli lite sen till repet. Det hade kunnat gå betydligt värre =P
Tror det har varit lite för många nätter på rak med lite för lite sömn. Jag är dålig på att gå och lägga mig i tid på kvällarna, i kombination med att det är mycket att göra och rep och grejer rätt tidigt på mornarna.
Annars är det mycket att ha i huvudet om dagarna, många rep att vara koncentrerad på och reptider att pussla ihop och komma ihåg. Mycket fläng fram och tillbaka mellan framnäs och högskolan. En del tjaffs hit och dit med allt möjligt. Sånt tar nog också mer energi än vanligt. Men det är ju kul också!! Det har gått jättebra hittills, fram tills idag när jag blev pang trött hela dagen! När jag försökte öva höll jag nästan på att somna haha, jag blundade och började nästan drömma iväg, man börjar tänka såna konstiga tankar som när man är på väg in i en dröm, och så vaknar man till och undrar hur man kunde börja tänka så konstiga tankar. Jo, jag ska sova tidigt ikväll.


Cykel och konsert

Idag har jag lagat min cykel! Jag gick med den in till stan, lämnade in den på cykelverkstad, hämtade den ett litet tag senare och cyklade hem. Det kostade 305 spänn.. Men  jag slapp köpa däck och slang, hitta verktyg, skita ner mig och lägga ner en massa tid och göra fel och bli arg. Så det var nog ändå värt det :) Nu kan jag cykla vart jag vill, när jag vill! Yes! Till exempel cyklade jag förbi dollarstor på hemvägen, och råkade handla lite chips och godis.. mm vad gott. Kan ju trösta mig med att jag ändå har fått lite motion idag =)

Nu är det en vecka kvar till stråkkonsert, i aulan på musikhögskolan måndag 19:e, kl 19. Ägnade rätt mycket tid igår åt att försöka få ihop en affisch i datorn, och så här blev resultatet. Det var Annas briljanta ide hur affischen skulle se ut, och jag fick en anledning att lära mig klippa och klistra i datorn. (Ja jag tyckte det blev rätt fint, är nästan lite stolt över mig själv haha :P)


 Välkommen på konsert om en vecka!


Hänt mycket sen sist..

Oj.. nu finns det sådär mycket att skriva igen så det blir bara jobbigt.. Men jag gör ett försök att skriva lite kortfattat =P

Har kommit hem från USA, det var en mycket trevlig resa! New York var jättehäftigt, vi hann ändå göra rätt mycket med tanke på den relativt korta tiden vi var där  (2½ dag ungefär). Konserterna vi har haft har gått bra, det var uppskattat och så har vi bott hos 4 olika värdfamiljer, det var kul, spännande, lite läskigt, intressant, fast mest kul! Tur att man slapp bo själv hos någon i alla fall =P Har lagt upp bilder på http://eling.pixbox.se, en bild säger mer än tusen ord sägs det ju, vet inte om det alltid stämmer, men kika in där om ni vill se vad vi hade för oss på resan för jag ids inte skriva mer här nu :P

I alla fall så kom vi hem, till våren! (vart tog all snö vägen?!=) I helgen har vi haft dom två sista vårkonserterna med TG, en i Skellefteå och en i Öjebyns kyrka. Det gick bra, förutom att typ hela kören har blivit helt förkylda efter resan, inklusive jag. Nu är det slut med tg för den här terminen, känns lite skönt men också väldigt tråkigt, det är ju när man börjar vara väl ihopsjungna och det låter bra som det är som roligast!

Denna vecka har vi arrvecka här på framnäs. Det är skoj! Det svåraste är typ att bestämma vilken låt man ska arra, men till slut fick det bli "I can see clearly now" för sättningen flöjt, två trumpeter, trombon, gitarr och congas.
http://www.youtube.com/watch?v=NkwJ-g0iJ6w

Sen har jag haft en massa beslutsångest över vad jag ska göra med min framtid, MEN nu har jag bestämt mig, och skickat in besked att jag INTE ska gå musikhögskolan till hösten. Det var ett svårt beslut, men känns nog ändå som det bästa. Nu har jag ingen aning vad jag ska göra till hösten. Det är lite skräckblandad förtjusning över det hela, ibland undrar jag vad jag håller på med, tacka nej till musiker? vad tusan ska jag göra istället då?? Samtidigt känns det som en frihet, att kunna göra precis vad som helst! (nästan..) Att inte ha något bestämt, vad som helst kan hända. Det är jättespännande ju! Hoppas bara man lyckas göra någt av sin tillvaro, så man inte fastnar hemma och blir apatisk. Men nåt kul ska jag komma på!

Men jag ska inte grubbla över det för mycket nu. Nu ska jag bara njuta av den sista tiden som är kvar på framnäs, och ha så kul som möjligt. Grubbla kan jag göra alla timmar jag sitter och rensar ogräs och går omkring och vattnar blommor i sommar.

Nu börjar det bli ljust ute också! Har varit några kvällar/nätter då det hunnit börja ljusna innan jag gått och lagt mig, känns lite halvkonstigt =P Man blir lika förvånad varje år. Men jag gillar verkligen växlingen mellan ljus och mörker, sommar och vinter, det ger liksom lite variation i tillvaron.
Hejhopp!