en onsdag

Idag har jag kuggat en dugga, funderat hårt på livets stora frågor men inte blivit så klok, blivit glad av snön, blivit less på att snön var just där jag ville cykla, och sedan försökt dränka mina sorger och bekymmer på centralbadet, tills jag fick sendrag i pektån.

Och tillbaka i Uppis igen, och ny frilla

Nu har brunfärgen redan börjat blekna och jag är i Uppsala igen redo att ta tag i en ny termin, som redan har börjat. Det period är det kemi, matte (envariabelanalys) och företagsekonomi som gäller. kör hårt!

Jag åkte hit med tåg och tror jag slog rekord i packning, i alla fall i antal "väskor"! Det blev en liten resväska, en ryggsäck, en datorväska, en bag (innehållandes täckbyxor och lingonsylt), en cello, en fiol och en gitarr. Jag unnade mig en taxi från stationen, det var det värt :)

Igår fick min cykel en "böld" på framdäcket! Ve och fasa! Själva däcket hade spruckit så slangen bubblade ut =O
Varning för explosiv vara! Som tur var sprängdes inget förrän jag hann till Leffes cykel som räddade mig. Jag valde att investera i ett dubbdäck, det kostade 395kr och dom fixade det på 20 minuter. najs! Nu kommer jag cykla stabilt resten av vintern.
Idag har jag varit hos frissan och införskaffat en ny frisyr. Ganska likt som jag haft förut med ganska kort bak och längre lugg. Jag blev inte riktigt lika nöjd som förra gången jag klippte mig, men börjar vänja mig så nu känns det ändå ok. Skönt med kort, I like=)


Egypten

Nu var det över en vecka sen vi kom hem, men i alla fall så hade vi det jättebra i Egypten!
Linda sammanfattade resan så bra i en mening, så jag tänkte citera henne:

"Trots araber som klär av en med blicken vars man än går och TURIST skrivet mitt i pannan var värmen och havet och kamelerna och fiskarna och drinkarna den bästa starten på året man kunnat tänka sig!"

Och nu tänkte jag läskas med lite bilder:


Utsikt över poolen och hotellet


All inclusive, Henke var fett nöjd! Det var vi andra också :)


Vi spelade speed-alfapet typ varje kväll:) Typiskt att jag tog kort på en omgång då Henrik vann..


Bloody mary, världens äckligaste drink


God drink!


Cyklop och snorkel, mina bästa vänner


Blå himmel


Ännu blåare vatten!


snorkelFrida


Snorkling, fult ord, men bland det bästa man kan göra :) Jag tror jag var en fisk i mitt tidigare liv.


På hemväg efter snorkeldag


Solnedgång i Hurghada


Hotellet erbjöd yoga-strech som en bra start på dagen. Vi deltog givetvis.


Sen kunde man vara med på yelly-belly-dance


En viss koncentration krävdes, men kul var det :)


Vi gjorde vårat bästa för att förgylla våra bleka kroppar i solen. Frida lyckades tyvärr lite bättre än mig med brunfärgen. pepparkaka där :P


Vi hann rida lite kamel också!


Henrik hittade äntligen någon att identifiera sig med


Vi red ut en bit i öknen, förbi ett lyxhotell och en soptipp...


kameltass!


Kameler är för häftiga djur alltså


Frida och Jagmot Egypten!

Snart åker vi till Hurghada i Egypten! som jag längtat! Vi ska lyxa oss med all inclusive, och förhoppningsvis hinna med någon snorkeltur, hoppas flera:) Kommer hem om en vecka. bye bye!

http://www.hurghada.se/bilder/320/site-83-article-261-20080226150218.jpg
=D =D =D =D =D =D = D =D =D =D =D =D =D =D

lite vinterbilder

På senaste har jag...


...sett Avatar en gång till, denna gång i 3D i Piteå, fett värt, så grymt bra!


...skrattat åt en översnöad gatlykta


...sett en häftig sol i gammelstan efter brorsan spelat i kyrkan på nyårsdagen


...söt hund.. :)


...invigt snowboarden för i år i en kylig måttsundsbacke, det var mycket vingligt till en början men helt klart framgång om man jämför hur bra det gick för ganska precis ett år sedan.. ;)Nytt år

Gott nytt år!

Jag tänkte berätta lite om slutet på det gamla året och början på det nya. Det roligaste som hände alldeles just i slutet på 2009 var när jag och Frida gick mot fyrverkerierna, vi gick förbi utanför teatern för att komma så nära fyrverkeriet som möjligt. Just utanför teatern stod en det fullt med stiligt folk som verkar ha ätit finmiddag på teatern och sen hade gått ut för att beskåda fyrverkeriet. Det var ganska trångt och svårt att ta sig förbi så jag tänkte "äh, jag går genom snön nere på bryggan" (typ en halvmeter nedanför). Tyvärr upptäckte jag allt för sent att det var ganska djup snö, vilket resluterade i att jag när jag försökte gå framåt ramlade på världens fulaste sätt och tippade raklång ner i snön och blev liggande på mage, just framför ögonen på allt fint teaterfolk. hahaha! Snabbt upp och därifrån. Så fint slutade mitt 2009!

Nåväl, 2010 började betydligt bättre, kl 00.30 spelade jag på midnattsmässa i domkyrkan. Spelade arioso av Bach, sarabande bach cellosuite i g-dur, och thais meditation av massenet. Det gick bra! Att spela i kyrkor är bland det bästa som finns, det är sån underbar akustik :)