Strandgrabbarna

Frida sjunger på "white christmas" i en mörk tonart. Jag sätter på låten på spotify.

Frida:"oj, jag sjöng mörkare än dom"
Jag:"men det här är Beach boys. dom är inte så manliga"
Frida:"Jag är till och med mer manlig än dom!"

hehe, ja..

Jullov

Mitt jullov hittills:


Stickat vantar av överblivet lovikkagarn


http://www.mid-day.com/imagedata/2009/dec/AVATAR.jpg
Sett Avatar på bio, den var jättebra och så himla fin! Sen har jag sett lite andra filmer på tv...



Blivit överskottad, hoppat i pudersnö, gjort snöängel, gosat med Manne.

Jag har även vågat mig ut en sväng på mellandagsrean, dock utan större framgång. Eller kanske man ska se det som framgång att inte handla så mycket..? 

Har också hunnit med linedance en dag i Piteå vilket var mycket trevligt, har inte dansat på 4 månader men några danser satt nästan kvar iaf :)

Sen har jag även sovit mycket, ätit mycket, fikat enormt mycket och myst. Mycket trevligt =) Den 4:e januari åker vi en vecka till Egypten, till Hurghada. det ska bli så grymt skönt! Jag längtar! Vi ska ha "all inclusive", lyxilyx! Ska bli intressant att väga sig sen när man kommer hem igen.. hehe.
Och just det, fått veta att jag klarat kemitentan, wohoo!


God fortsättning!


Jullov!

Nu sitter jag här i Uppsala och äter den "sista måltiden" i mitt fina rum! Inte alls så tokigt, speciellt med tanke på att middagen består av de allra sista resterna från kylen. Det hade kunnat vara betydligt mer intressanta kombinationer :P

Det är JULLOV nu! Och det känns helt fantastiskt skönt. Jag ska hem! Till familj och hund. Ska bli så mysigt. Egentligen är det inte så "lov" som man skulle kunna tro, jag måste göra kemilabbrapport, slut PM till energisystemkursen och ett till PM som restuppgift för en föreläsning jag missade innan 17:e januari... suckelisuck. Men, först ska jag leva en stund i lycklig förnekelse =)

Idag hade vi kemitenta. Det gick rätt okej, hoppas jag. Det känns som det både skulle kunna ha gått ganska bra eller ganska dåligt. Jag känner mig inte speciellt säker på några svar alls egentligen.. Så allt skulle kunna vara rätt, eller tokfel. Det återstår att se, inget mer att göra åt det just nu iaf! Nu är det bara så skönt att det är över :)

Jag har packat det mesta nu och känner mig ganska nöjd med komprimeringen, behöver nu endast kånka en cello, en datorväska, en ryggsäck och en mindre resväska till tågstationen:) Av div. facebook uppdateringar att döma verkar det vara ganska snöigt, typ överallt. Säkert blir tåget försenat.. men jag hoppas verkligen inte, speciellt med tanke på att jag har sittplats, och tåget lär vara smockfullt (då kan man inte ligga på två säten:P). Men det blir nog alla tiders.


Längtar hem till söthunden! Hoppas han kommer ihåg mig. Jag drömde förut att jag kom hem och han inte kännde igen mig.. Men jag hoppas det var en falskdröm :P



Mitt livs försovning

Nu ska jag berätta om något helt galet! Det skrämmer mig, men kan kanske kan roa er... :P

Igår råkade jag ta mitt livs längsta ofrivilliga sovmorgon! Jag gick och la mig i ganska bra tid, vid 12 ungefär. Jag ställde klockan på 7 för att kliva upp, se julkalendern, plugga kemi på förmiddagen, och sen åka till skolan efter lunch för matte hela eftermiddagen. I alla fall så vaknade jag, men något känndes konstigt. Såhär ljust ska det väl inte vara? Sökte efter mobilen, inte på sin plats. Har jag stängt av alarmet i sömnen och har telefonen liggandes bredvid mig? Nej.. men vad är klockan? Hittade min armbandsklocka och den visar ca kvart över 3. huh??? Är det natt? men det är ju ljust ute? VA, är det eftermiddag?! Har jag försovit mig 8 timmar? JA!
Helt galet!!

Efter en stunds total förvirring hittade jag mobilen, på golvet mellan sängen och skrivbordet, med batteriet lossnat! Batteriluckan och mitt mobilsmycke låg vid gardinen alldeles bredvid sängen. När jag fick igång telefonen igen var alarmet fortfarande på, vilket betyder att jag någon gång under natten måste ha kastat iväg mobilen (??) eller på något sätt lossat batteriet.. vette tusan hur jag burit mig åt! Jag brukar få kämpa med att öppna den där batteriluckan i vanliga fall. Hur tusan lyckades jag med det?? Ingen vet och inte heller jag! Scary! Från och med igår är jag rädd för mig själv!

Jag sov alltså drygt 15 timmar i sträck! What!! Helt sjukt. och jag är inte ens sjuk! Som ni kanske förstår blev min dag helt vrickad, man känner sig lite lurad. Fördelen är att jag blev riktigt utvilad :) Så nu orkar jag kanske plugga hela helgen! Men tänk ändå nu hade jag ju så tur att jag inte missade något "viktigt". Tänk om detta hade hänt när man hade något jätteviktigt på dagen, typ en tenta?

Jag försöker tänka att kanske var det nån mening med det trots allt? Något som ville att jag skulle stanna kvar i sängen hela dagen.. Annars kanske något hemskt hade hänt! Inte för att jag vet om jag tror på ödet direkt.. men det brukar kännas bra att tänka så :)

För att illustrera mitt extrema sovande bjuder jag härmed på en hemsk sov-dreggel bild som Linda tjuvfotade på mig nån gång. Varsågod!



Ingen Jill, Stålhenrik och Lussegasque

Det blev ingen konsert med Jill Johnson igår =( för hon hade blivit sjuk! Martin Stenmark var ersättare, men vi valde att få pengarna tillbaka istället. Det var dessutom väldigt snöigt väder så på sätt och vis var det skönt att slippa köra i det vädret. Istället gick jag och Frida på bio och såg "Luftslottet som sprängdes", riktigt bra! Lisbeth är ju så cool alltså :) Så vi hade en trevlig kväll ändå tycker jag, det får bli Jill nån annan gång.


Jag ser julkalendern i svt varje dag. Stålhenrik är ju för kul alltså! haha! ett citat från avsnitt 15:

"Jag har under hela mitt liv tränat mina muskler, biceps, triceps, iliopsoas och gluteus maximus"

Han verkar alltså ha koncentrerat sin träning sig på armarna, höftböjarmusklerna, och stora rumpmuskeln!
Men det är klart, som superhjälte är det ju viktigt med ett tight ass!
http://www.realbodywork.com/learn/hip/gluteusmax.jpg

I lördags var förresten jag, Elin och Therese på lussegasque på göteborgs nation..! Det var kanske inte den värdaste gasque jag varit på, men vi hade det väldigt roligt och trevligt ändå!


Jag fick använda min nya fina klänning för första gången =) och se, jag fick en gloria på bilden. lol!


Jill snart ju!

Tjoho, imorgon ska jag och Frida och se Jill Johnson i Stockholm! Shit, imorgon! Jag har inte hunnit fatta det. Det ska bli grymt :)

En annan bra grej: det snööar ute! Och snön ligger kvar, yey!

http://www16.plala.or.jp/christmas1956/05ch-coun01/2005-jill-johnson.jpg

lovely julmusik

Om du vill lyssna på julmusik kan jag tipsa om sveriges radios webbradio, där finns två kanaler med enbart julmusik! En med mer klassisk kör-musik, "SR klassisk jul" och en med lite mer poppig julmusik, "SR bjällerklang".

Sen måste jag tipsa om en av de allra vackraste låtarna som finns, "O Magnum Mysterium". Den kommer kanske inte riktigt helt till sin fulla rätt på youtubevideo, men det var den bästa jag hittade. Den ska givetvis helst upplevas live. På SR klassisk jul spelar dom en version med manskör, det är ju så man smälter! Som osten i ugnen!


Silvia

Hahaha, från parlamentet för några veckor sedan..



Lista, favorit i repris

Idag den 9 december 2009 är det 2,2 grader ute och regnar. Då är det bäst att sitta inne och roa sig med annat. För över ett år sedan hade jag med denna roliga lista på bloggen, nu tänkte jag göra den en gång till, hehe. Testa du också!

Instruktioner:

1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga


1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Nu tänkte jag vara ute i god tid... :)

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Kommer du hem när du slutat?

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Bästa fantastiska budfirmechef!

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
En vecka kvar till vi ska se jill :)

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
haha, tändsticka i strumpan!

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Så kul! Det var en Elingrej mitt i prick.

7. Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom?
Sup. Norrland sucks.

8. Vad vill du höra mest av allt?
Åh, fett!

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Okej :)

10. Din romantiska replik?
Jag vet detta.

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Hej, Elin!

Korrejulmys

I söndags hade vi "julmys" i korridoren och bakade och pysslade. Mycket trevligt!


Våran fina korridorsgran, som jag hittade på myrorna för 25 spänn, inklusive ljusslinga och pynt (!). Den groteska julstjärnan medföljde dock inte.


Lussekatter! och några andra spännande kreationer. Varför heter det katter egentligen?


mmmmm!


Fikapaus ungefär i halvtid




Pynt med glasyr och godis


Vi som bakade önskar en god jul!


Fint köksfönster :)


Fantastiska kreationer!


och ett pepparkakshus, typ precis som på bilden!


och KNÄCK!

Visst var vi ambitiösa! Julstämningen sitter som en smäck. Eller som en knäck kanske. Det finns ännu lite fler bilder på
facebook.


De två tv-programmen jag följer

För tillfället följer jag två tv-program slaviskt. Det ena är Bonde söker fru! Det måste ju vara bland det mest underbara, roliga och fantastiskt töntiga programmet som finns! haha, jag blir så kär varje gång jag ser det. Speciellt dagens avsnitt, omg Thilde och Stefan! Och undrar hur det ska gå för dom andra.. spännande spännande. Det är så lyckligt och fånigt så man bara måste skratta.
http://www.tv4.se/polopoly_fs/1.1268567.1255441660!image/1042675345.jpg_gen/derivatives/w450/1042675345.jpg


Det andra är årets julkalender, som jag faktiskt tycker är riktigt bra! Bättre än jag hade förväntat mig :) Det är så roligt, haha, tycker dom har lyckats få med många fula roliga detaljer. Fyndigt att döpa skurken som inte kan läsa till Anna Flabet", lol :) Och så är det kul att det är med en låt i varje program, tycker det varit helt bra låtar hittills. Bra jobbat SVT!
http://svt.se/content/1/c8/01/72/92/56/jul_400_1.jpg



en bild

Linda hade redigerat lite gamla bilder och skickade den här till mig, jag tyckte den var fin :) Den är från när jag just flyttat till Uppsala. Frida och Manne står nedanför mitt fönster.


Foto: Linda Grahn

Jag är en cykel

När man är student i Uppsala cyklar man överallt, hela tiden. Cykeln är ju ett fantastiskt fordon! En "nackdel" är att när jag väl promenerar någonstans, så tror jag fortfarande att jag är en cykel. Jag går på cykelvägen och är nästan på väg att gå ut i bilrondellerna. haha...

Numera har jag till och med lärt mig cykla med cellon! Förut trodde jag inte man kunde cykla med en cello, men sen flyttade jag hit och insåg att nästan alla cyklar med cellon. Så då måste det ju gå. Och det gör det! Man ser ju kanske lite lustig ut, men det gör man ju när man går med den ocskå. I orkestern är det till och med en som cyklar med sin kontrabas! Det är coolt! :)



"ledig" fredag

Idag är det fredag. Och jag är ledig! Inga lektioner, najs :)
Igårkväll somnade jag vid 12, ställde klockan på 10 för att inte sova bort hela dan. Vaknade sen kl 10, stängde av klockan, somnade om och vaknade 12.20 (!). Oj! Där sov jag bort halva dan, 12 timmars natt :P Men, det var så himla skönt och det känns välbehövligt. När jag vaknade kännde jag mig faktiskt lite klokare på en uppgift i kemin :P sova är bra! 

Sedan har jag duschat och ätit lyxfrukost kl 14 beståendes av gröt, macka med god ost, och kokt ägg och chai-te. Nu är det labbrapport som gäller, yes yes.

Sol, kemi och saffran

Idag har det varit soool! flera minusgrader, frostigt och vackert. Såhär fint var det när jag cyklade hem från SLU:


Vi hade kemidugga idag. Det gick rätt kasst, men som tur är så är det ingen gräns man måste över för att klara duggan, utan alla poäng man får på duggan får man extra på tentan, typ:) Jag hade förväntat mig att jag skulle kunna någon uppgift och inte kunna ganska många, och det var väl ungefär så det gick så det känns ändå ok..!
Jag har här ritat en vacker bild för att illustrera min relation till kemi just nu!


Sen läste jag ÖoB's reklamblad där dom säljer saffran:

Brukar man verkligen skriva ut jämförspris per kilo när det gäller saffran? haha, det är ju inte direkt så att man tänker "åh det var ett bra kilopris, dit åker jag och köper min saffran!" eller?

kemi vs folkmusik

Vad gör man kvällen innan kemidugga, när man inte fattar ett skit?
Jo, man åker på folkmusikkväll på v-dala nation!