Hår

Jag har nu provat färga håret med henna-färg från lush (den röd-bruna nyansen). Det var ett omfattande och ganska geggigt projekt, men jag är nöjd med resultatet!


Det är svårt att tro att man ska få ett rödaktigt svall när man kletar grönbrun gegga i håret.


Resultatet blev som tur var inte grönt, utan en lite rödare nyans än innan :)


För att ge er en ännu bättre uppfattning om färgen försökte jag slänga lite med håret.Henna - because you´re worth it!

Hem ljuva hem

Jag är hemma!!!

När man varit borta några månader kan det ha hänt ett och annat hemma. Bland annat detta:


En ny, lååång, matta i hallen.Kristallkrona i taket i mitt och Fridas rum!!! =D (Mamma har fått ett nytt intresse - gå på autkioner)Nytt duschmunstycke som går att ställa om i tre olika lägenOch såhär kan det gå när man plötsligt är 6 pers hemma som ska hålla på gå på toa i samma husOch vad tusan är det här? Men ååh, det är ju Manne!
alltid lika lustig lista

Favorit i repris, igen...

Instruktioner:

1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga


1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Tack! Det var lite roligare att lämna verkligheten än att komma tillbaks till den =P

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Hej på torsdag kommer jag till arlanda och då ska jag kolla om det finns billigt flyg till luleå.

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Totalt eller?

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Hej, jag tror du hade skickat ett sms men den har försvunnit...

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Hej jag och therese ska se på idol hemma hos mig klockan 8.

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Mycket mycket dans! Bara bara dans!

7. Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom?
Underbart! Jippiiiie!

8. Vad vill du höra mest av allt?
Okej jag blir nog också sen

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Jupp och en svart tavla är alltid så inspirerande :)

10. Din romantiska replik?
Klubb Norrlandica på Norrlands ikväll!

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Det är bra med mig också.

hahaa... nr 3. blev ju helt klart brutalast.

Historien om min baklampa på cykeln

Här i Uppsala är polisen rätt duktiga på att bötfälla folk som inte har lysen på sina cyklar (tror man får böta typ 500 per saknad lampa?) vilket leder till att nästan alla har lysen på cykeln, vilket är bra.

Min fina baklampa till cykeln tappade sitt "röda plasthölje" på någon skumpig väg nån gång förra året. Det har dock funkat bra att använda ändå, trots att man kan se batterierna och de två lysdioderna direkt. Tidigare i veckan råkade jag dock tappa ett batteri under färd, och för några dagar sen tappade jag ett igen! Vintervägarna är för knaggliga (och Uppsala är värdelösa på att ploga men det var ju ingen nyhet). Hur som helst är det kanske inte så bra att sprida batterier kring sig i naturen, så jag satte mig och pysslade med lite eltejp och tepjade fast batterierna, jättefint. Men nästa dag tappade jag istället hela baklyset! Vet inte vart, men skulle gissa att det ligger i mitten av någon snöhög nu. Typiskt!

roligt roligt!!

Det känns som det varit ovanligt mycket ironi i min blogg på senaste. Och kanske så även i mitt riktiga liv?

Det är så mycket roligt som händer just nu!! Och där är jag ironisk till ca 50%.
Det har varit mycket roligt med kapellet och trevligheter med spelmanslaget, o.s.v!

(Nu ska jag testa göra som bonde-söker-fru-
Thilde gör ibland i sin blogg, länkar till gamla inlägg): Jag har varit på resa, blivit lite klokare... mycket roligheter alltså.

Och sen har vi elektromagnetismen, som är ett stort skämt!
Ja, det känns nästan som hela jag är ett skämt. Elin Grahn, haha! Elin Grahn, ingenjör?! HAHAHA! kul där, vilket kul skämt!

Men ironi är ju kul så det blir väl ändå roligt till 100 % då, eller?

Jag hade elmag-tenta idag och det gick ungefär som förväntat, d.v.s. åt skogen. Nu är det inte heller tal om att "kanske klara med lite tur" utan här snackar vi fetkugg! Det som är lite knäppt är att jag liksom inte bryr mig, läskigt obrydd. Det går liksom från dystert-->tragiskt-->komiskt och där är jag nu :P Dock pepp att klara matematiska statistiken på måndag. ååh, vad smart jag ska bli nu i helgen! Och där gömmer det sig ingen ironi!! (?)


Sen så längtar jag efter jullov. Då vet ni det.

Det som inte dödar...

Ibland kan man komma på sig själv med att stanna upp och tänka "hmmm... vänta, hur tänkte jag nu egentligen?" Det hände mig idag nånstans halvvägs till skolan. Eller, snarare några meter utanför dörren.

Scenariot var följande:
-Snöstorm ute
-Jag ska ta mig till SLU

-->Jag tar cykeln.

Hur tänkte jag där?
Nåväl, jag kom i alla fall fram, en aning försenad och ganska svettig. Men jag får ändå säga att det var en upplevelse. Snöstorm kan vara ganska faschinerande att befinna sig i. Dock finns det bättre val av farkost än cykel!
Hemfärden gick bättre som tur var, pga bättre vägval och rejäl medvind. Oplogade cykelvägar är ingen hit!

äntligen!

Alltså, jag har ju haft min blogg ganska länge (över 4 år, herregud! dags att gå vidare snart eller?!?). Och jag börjar inse nu att jag jag varit ganska trög, inte riktigt hängt med i svängarna, inte fattat grejen...  Förrän nu! Nu har jag äntligen insett att är man bloggare måste man ha en blogg-pose! Nu har jag blivit inspirerad och jag börjat träna, jag kan inte säga att jag är fullärd än, men har väl kommit en bit på väg eller vad tror ni?


asså det är lite svårt att få till, but I will note give up!

Godnight people!

shoppingtorsdag och genidragkedja

Idag har varit en bra dag. Jag lever nu för en stund i konsumtionens glada rus och i den härliga "efter muntlig redovisning"-lättnaden, dessutom mätt i magen på en massa godsaker. Kunde vart värre!

Vi hade matematisk-statistik-projekt-redovisning på förmiddagen och sedan ledigt. Då cyklade jag ut till IKEA för att äta lunch, återlämna två lågenergilampor jag köpt som slutat fungera efter kort tid, och handla lite annat smått och gott, som det brukar bli...

Sen for jag till "Lelles MC" (ja, du läste rätt) eftersom jag fått tips om en väldigt smart grej - "zlide-on" (http://www.zipclip.se/), en dragkedjegrej man klipsar på kedjan och så funkar den igen! Lelles MC var återförsäljera av denna genialiska uppfinning här i Uppsala, så lets give it a try tänkte jag, och efter att lite vilsen vandrat runt bland hjälmar och motorcykeldräkter ett tag fick jag hjälp och hittade till slut en dragkedja som passade och vips var jackan var lagad! Jackan happy igen, och även jag! :)

Sen shoppade jag loss på apoteket, bland annat ett par broddar. Tänkte att jag ska undvika att halka och krascha min cello om vi ska ut och promenera någon hal vinterdag framöver. Smart va!

Slutligen fick även en cd-skiva följa med mig hem, "christmas around the world". Jullåtar i lite mer latino/världsmusik-stil. Riktigt bra faktiskt! Kanske  blir man spyless efter ett antal genomlyssningar, men än så länge är det bra. Var ett tag sen jag köpte en cd-skiva... :)

En mindre bra grej är att jag är förkyld, har nyst typ 20 gånger idag och då snackar vi inte små atshi utan rejäla aaaaattssschhhhooooooooo!!! nysningar med skrämma-livet-ur-folk-potential, gu vad kul när man går på stan!

En annan mindre bra grej är att jag upptäckte att jag glömt betala hyran för december, vilket jag genast gjorde och sen såg jag... ojojoj, vad det ekar på kontot! hehe. Så kan det gå när man har roligt.

Idiotjacka

Dragkedjan på min vinterjacka har pajjat. Idiotjacka!
Som tur är har den knappar som funkar tills vidare. Sen kanske dags att köpa en ny, eller går det att laga sånt här?


broken

omfester

För ett tag sen gjorde jag ett test på facebook, "UR:s flytta hemifrån test" där jag blev "studenten" (förvånande?)
Där fick jag den kloka kommentaren:

Det finns inga omfester, bara omtentor!

yes, jag kör på det...! Någon klokhet finns det väl i det ändå? ;)