Knasig dröm..

Inatt drömde jag otäcka drömmar om Max. Först var jag ensam i köket, för de andra hade nåt slags möte.. Och så kom det folk som stod länge och väntade på att få beställa, det fanns ingen annan som kunde ta beställningen och göra maten, förutom jag. Så jag fick ta beställningen och skulle börja göra maten men jag visste inte hur jag skulle göra, vilka bröd eller vad som skulle vara på, allt gick jättesakta och jag fattade ingenting! Så jag vaknade vid 6 typ och var helt stressad, haha. Gick upp på  toa, somnade om. Sen vaknade jag igen typ halv 9 med ett ryck, jag tänkte att "mars har ju 28 dagar (..eeh?), och smask var ju den 28:e, alltså måste det vara april nu, och jag har inte schemat för april, tänk om jag ska jobba idag!" Ganska snabbt insåg jag sen att mars har 31 dagar, så det var lugnt! haha.. (Varför jag drömmer om max nu?!)

Idag har jag i alla fall varit förbi max och hämtat schemat för april. Kanske drömmen ville påminna mig om det =P Och varit och simmat, det var skönt! Nu ska jag till Piteå...

Smask 09!

Nu är smask över för i år. Det var grymt! Helt rätt låtar vann =) gruppen *OSYNK vann med låten "vi ska bilda pojkband", och Gustav och Märta kom tvåa med "Våra rynkor ska alltid matcha varann". Helt värdiga vinnare! Efter att ha roddat ner på norrmalmia och staplat tusen golvmattor var det efterfest på statt. Det var så kul! massa schlager och smasklåtar och glada människor på dansgolvet =)

Idag har varit en mycket oproduktiv dag, jag har sovit oförskämt länge (dessutom blev ju natten en timme kortare) och sen har jag inte gjort något vettigt alls. Men det känns faktiskt helt ok efter en intensiv smask-vecka. Imorgon tänkte jag fara och simma, det var nu alltför länge sen sist.

Sälen

Nu är jag hemma igen från Sälen. Det har varit jättekul! Härlig åkning, det har varit mycket trevligt=) Här kommer några bilder från resan:


Frida i backen. Vi hyrde snowboard på lördgen! Svinkul var det, förutom att jag fick skavsår på hälsenan. Vi höll oss till gröna och blåa backar, det var lagom =) Jag vill åka mer bräda!


Min bräda


Jossan och Frida, fika i toppstugan och varm choklad, gott gott!!


Där fanns även en "slaktad" (?) dalahäst! aaah =o hahaha! staackars liten!


Om man tittar noga kan man ana att bilden är tagen från en sittlift, på nervägen. Det är så skönt med sittlift! Nästan lite som att åka parisehjul.

På söndag och måndag var det skidor som gällde. Och då blev det även röda och svarta backar, skoj skoj :) Förutom den brantaste backen med självskapad puckelpist, vargtjutet. Den skippade vi, det var nog tur =P


På hemvägen passerade jag Äppelbo med tåget. Äppelbo! Coolt va! För en stråkmuikser är detta en mycket specell upplevelse, då Äppelbo gånglåt är typ den vanligaste folkmusiklåten som de flesta har spelat ca en miljon gånger. Jag blev helt lyrisk!

På tågresan roade jag mig med att ta lite spännande spegelbilder i fönstret...


Efter byte i malung, borlänge och avesta krylbo hittade jag en mystisk liten lucka på tåget som hette S13. haha! Det tyckte jag var lite kul. Tyvärr tror jag bara det är gamla framnäsare som förstår det roliga.. om ens det, så roligt var det inte egentligen=P För er icke-framnäsare kan jag tala om att det finns ett övningsrum på framnäs som heter S13.. Jag började bara fara iväg i tanken och fundera på vad man skulle kunna hitta bakom den där lilla luckan.. En liten brass-ensemble kanske? ;)

Mot sälen

I morgon bär det av mot Sälen! Jag ska dit och hälsa på Frida, åka skidor, och förhoppningsvis åka lite snowboard också =) Det ska bli riktigt skoj! Imorgon går bussen 7.50 och efter ett antal byten mellan olika tåg och bussar bör jag komma fram 23.45. En ganska dryg resa, men det ska nog gå bra..! Jag kommer hem sen på tisdag nästa vecka. Det ska bli spännande att ge sig ut på äventyr till en ny stad där jag aldrig varit förut.

I veckan har kusinerna och Sven och Debra från USA varit här. Det har varit så kul och trevligt! Vi har ätit palt och falukorv (ingen korv för mig dock), varit ute på isen, fikat, umgåtts osv. Riktigt mysigt har vi haft det =) Hoppas det inte ska dröja alltför länge innan vi ses igen!

 
Linda, Madelaine, Cecilia


Karin Turesson!

De senaste dagarna har jag haft fullt upp. Det har varit mycket, men det har varit väldigt kul =) Vi har spelat stråkkvartett med Karin Turesson i Skellefteå och Luleå. Riktigt skoj var det! De hamnar under kategorin "konserter jag kan tänka tillbaka till och bli glad vid tanken" =) Och bäst av allt - det är inte över än! Alla ni som missade har chansen igen den 2 april kl20.00 i Acusticum, Piteå. Musikenstilen är någon slags vis-pop-jazz, sång, piano, trummor, kontrabas och stråkkvartett. Välkomna! 

Annars har jag varit lite smått upprörd över recensionen i Kuriren av Karin Turesson spelningen vi hade i Luleå. Recensionen var rätt så dryg tyckte jag! Den fokuserade på så konstiga saker. Man ska ju alltid ta recensioner med en nypa salt, och det gör jag också. Men ändå! Han tyckte bland annat att det var total brist på scenshow, vilket han har rätt i, det var inte mycket scenshow. Men vad hade han väntat sig? Sen påstår han att "När sju personer befinner sig på en scen och antingen står still eller sitter ner känns det förstås ganska statiskt." Vadå statiskt? Jag skulle vilja fråga honom hur många pianister, trummisar och stråkkvartetter han har sett, som stått upp under sitt framträdande. Inte så många skulle jag tro. Fast han kanske hade väntat sig något som  Alexander Bard eller Apocalyptica?Och något sådant var det naturligtvis inte tal om denna konsert. Som cellist känner jag mig en aning kränkt över detta uttalande!

Annars har det varit smaskelismask helg. Alltid kul med smask, nu fick vi även höra sången till låtarna. Jag kännde mig inte speciellt peppad att hoppa på bussen mot Piteå kl7.50 på lördag morgon, efter flera intensiva dagar, och konsert och därefter orkesterförening-rep kvällen innan. En sovmorgon hade suttit betydligt bättre. Men vad gör man inte för schlagern! =P

Melodifestivalfinal har det ju varit också. Och rätt låt vann!! Tjoho! Vilken rafflande omröstning det blev. Det var riktigt kul att se den tillsammans med andra engagerade musiker, som alla (typ) hejade på samma låt =)

Morgondagen blir spännande. Då ska jag vikariera som cellolärare! För första gången någonsin. Så imorgon ska jag åka runt i Piteås byar och ha några celloelever, he-he-he. Det känns faktiskt rätt kul. Mycket spännande. Vi får se hur det går. Det ska förhoppningsvis gå bra, men jag ska försöka ställa in mig på att även om det skiter sig så är ju inte det hela världen... =) Wish me luck!

Hjärnsläpp eller?

Igår skulle jag köpa fika på kåren för 18kr. Jag  hade slut kontanter och tänkte betala med kort så jag drog mitt kort, slog in kod men så sa den "kod ej godkänd". What? Jahaja, sen insåg jag att jag hade slagit koden jag har på kortet som går till skolan, så det var ju inte så konstigt att det blev lite tokigt. Man måste ju använda rätt kod, hehehe! Och den rätta koden är.. öööh.. den är...  ingen aning! Jag kunde inte för mitt liv komma på vad jag hade för kod till mitt bankkort, som jag har använt en miljon gånger. Läskigt! Det var som att koden hade gått och gömt sig i någon liten lucka inne i hjärnan, och luckan gått i baklås.
Jag stod och funderade ett bra tag och kom på en himla massa olika nummer. Nej, det är numret till mitt gamla kort, nej det är koden till telefonen, koden till pappas jobb, koden till mammas preem-kort som jag använt en gång, koden till mitt framnäskort förra året. Jag kom till och med ihåg mitt anställnignsnummer på max! Men koden till mitt bankkort - ICKE! Det var helt blankt i skallen. Det slutade med att jag fick be om ett kvitto att skriva på istället. Det gick ju också bra. Men fatta läskigt ändå, hur kan man få hjärnsläpp sådär? =O

Män som hatar kvinnor, har sett!

Nu har jag sett "Män som hatar kvinnor" på bio, såg den igårkväll. Fick med mig brorsan som sällskap=) Och den var jättebra!! Jag har läst boken, men det var ett tag sen (typ 1½ år sen?). Tror det var helt perfekt lagom länge sen. Nu hade jag bra koll på handlingen (brukar alltid vara så trög på att fatta filmer annars:P) men samtidigt har jag hunnit glömma rätt många detaljer, så det var ingenting jag störde mig på att de hade ändrat på. Och det är klart, boken är ju i princip alltid bättre eftersom man får med så mycket mer detaljer osv. men jag tycker det var en riktigt bra film, klart sevärd! Känndes inte som det hade gått 2½ timme när filmen var klar. Lisbeth var också riktigt bra tyckte jag, just som man hade tänkt sig.  Hoppas de andra två böckerna också ska komma som film! Ska dom göra det? Jag ser fram emot det!

Idag har jag jobbat på max, och det ska jag göra imorgon också. Och ikväll kom även familjen hem från Thailand. Dom är oförskämt bruna!

Män som hatar kvinnor, vill se!

Jag är så nyfiken på "Män som hatar kvinnor" filmen som går på bio. Jag vill se den! Nån som vill hänga på? =)
Eller nån som har sett den? är den lika bra som boken?

Jaha, men sen då?

Idag har varit en slags planeringsdag. Jag har bestämt lite massagepraktik-tider, funderat över sommar jobb, ringt lite samtal och kollat upp vissa grejer. Men vad svårt det är! Ska jag jobba på kyrkogården i sommar, när kan jag i såna fall jobba? Eller bara fortsätta på max? Det beror ju också på vad jag ska göra till hösten. Vad ska jag göra till hösten? Måste jag bestämma det redan..=P Ska jag stanna kvar i stan, jobba på max, kanske massera, ska jag fortsätta plugga musik, eller dra till Uppsala och plugga? Jag vet inte.  Häint lätt å vet!

Men det känns som det löser sig. Jag mår bra i nuläget, dont worry be happy!
Läskig mandarin

Jag satt just och skalade en mandarin. Och plötsligt börjar det lukta nånting.. som en blandning av gummi, tunnelbana och typ, hydraulik olja eller vad det nu heter, ni vet som det kan lukta där en traktor just har varit och skottat hårt. Nej förresten nu kom jag på vad det luktar som ännu mer, som i maskinrummet på en båt! Det är nånting som känns lite fel med att en mandarin luktar så. En mandarin borde väl lukta mandarin? Hur mycket bekämpningsmedel innehåller det där skalet egentligen? Visserligen var mandarinen en av dom godaste jag någonsin ätit, perfekt saftig, syrlig och söt! Men med en touch av hydraulikolja känner jag mig lite skeptisk...


Gott med grape

Jag hittade en grapefrukt i kylen nyss, den låg ganska långt in, och såg ut som att den nästan var på väg att bli gammal, den hade som blivit lite extra mjuk.. Men jag gav den stackars frukten en sista chans att bli uppäten, och ni anar inte hur god den var! Den var svingod!

 Sen kan jag ju berätta att det är snöstorm ute. För den som nu inte visste det. På en del ställen är det nästan barmark, där snön blåst bort. Men på de flesta ställena är snödrivorna helt enorma! Jobbigt för de som kör fast med bilen, men  ändå härligt med lite busväder tycker jag. Har ni aldrig provat att kasta er i en snödriva med lössnö - gör det!

Sen kanske jag skulle nämna gårdagen. Den blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag hade förväntat mig en lugn dag hemma, pyssla på med lite olika saker, öva, handla osv. Men på morgonen ringde telefonen, det visade sig att stackars Pia-Karin hade blivit sjuk och låg hemma i feber. Hon skulle ha spelat cello på musikhögskolans avslutningskonsert för midwinter festival, kunde jag hoppa in istället? Jo visst, jag har inget annat för mig, I´ll do my best! Så dagen spenderades i Piteå med genrep och konsert, det var några musikallåtar och så  spelade vi "äppelbo gånglåt  jorden runt", som jag som tur var hade spelat en gång förut för några år sedan (gillar det arret starkt). I alla fall, allting gick bra! Det var första gången jag blev inkallad till konsert samma dag. Och det känns så himla skönt att jag ändå klarade av det någorlunda =) Konserten som helhet blev även jättebra, alla var så duktiga!

Idag ska jag försöka lägga mig tidigt. Det känns som jag håller på bli sjuk, I hope not..