Jill dansar och ler
Igår torsdag var jag och
Linnéa på PDOL och såg Jill Johnsson =) Hon är ju så bra! Proffsiga musiker och proffsig Jill! =D Vi köpte också nudelwok, godisrem och kollade lite på ett annat countryband, och sen for vi hem igen. Det enda jobbiga var att både jag och Linnéa började jobbet kl 7 dagen efter, idag altså (fast snäppet värre för Linnéa för hon behövde ju åka till boden också :P) Men det är sånt man får ta, jag är ändå alltid trött på morgonen så det är inte så stor skillnad.

I helgen ska jag till Skellefteå och hälsa på hos Ester. Ska bli kul med en utflykt, jag får ta reda på om sommarluften är annorlunda i Skelleftå jämfört med Luleå, för det verkar faktiskt bli bra väder i helgen, yess!

Why does it rain?

De senaste dagarnas väder kan man inte direkt kalla föra bra. Det har varit regnigt och blåsigt. Måndag var värst med regn i princip hela dagen. Idag har det varit väldigt växlande väder (regnjacka på, av, på, av) det har växlat mellan sol (väldigt lite), moln, och riktiga störtskurar. Jag hppas på bra väder imorgon! Annars händer det inte så mycket spännande. Vi slipper vattna, och rensar ogräs istället. Jag har börjat brodera en liten korsstygntavla (som jag hittade i en låda hemma) på rasterna och lunchen. Det är faktikst riktigt skoj!

Nu till "dagens lektion" =P
En grej jag har funderat på angående växthuseffekten, är varför kor anses vara så dåliga för miljön? Det sägs ju att boskap påverkar växthusefekten lika mycket (eller mer, eller hur är det nu?) än all transport i hela världen. Det tycker jag har låtit väldigt konstigt, eftersom korna äter gräs, och gräset hade ju ändå hade släppt ut koldioxid när det förmultnar. Bilarna däremot bränner bensin och olja, som kommer från underjorden och altså tillför koldioxid till kretsloppet och atmosfären.
Men nu har jag fått veta att det beror på att korna pruttar metangas, och det påverkar växthuseffekten 21 gånger mer än koldioxid, enligt wikipedia. Katching!

Tölt i skogen

Idag har jag varit på turridning med Islandshäst, och töltat runt i skogen någonstans bortanför alviksträsk. Det var jättejättehärligt, och så skönt väder =) Jag hade denna söta häst, Laura. Vi som var på turridning var Jag, Mamma, syrrorna och några fler vänner till oss som är på besök i Luleå. Vad det är kul att rida i skogen!! Sen har jag legat på gräset hela eftermiddagen och inte gjort nånting, men skönt var det. Senare på kvällen, när det äntligen slutade blåsa, har jag och Frida varit ute en tur med kajaken. Vi for över till bergnäset, längs den strandkanten en bit och sen hem igen. Det har varit en skön dag och jag är alldeles för seg för att ta mig i säng nog snabbt, med tanke på att jag ska upp tidigt imorrn och jobba som vanligt. Men det första steget är väl i alla fall att stänga av datorn, så jag gör det nu. Godatt!

lite tokig fredag

Förmiddagen idag på jobbet ägnades åt vattning. Jag och Elisabeth körde vattenbilen, det brukar vanligtvis gå ganska lugnt till men idag hände det faktiskt lite mer utöver det vanliga! Det började med en lite för häftig inbromsning/sväng vilket resulterade i att vatten kom farande på mig. Sen hittade jag plötsligt bajs på min axel! En fågel hade skitit på mig, haha. En liten stund senare när jag vevade upp vattenslangen lossnade den från pumpen, och det sprutade en massa vatten. Sen råkade Elisabeth backa in i en stenkant, och ännu lite senare lossnade även hennes slang från pumpen. Så idag har det varit lite mer dramatik än vanligt, vi har blivit lite blötare än vanligt men också skrattat mer än vanligt, så det var ganska kul =)

Förra helgen var jag och Elina och såg Mamma Mia. Den var jättebra! Man blir så glad av såna filmer =)

Och nu är det helg igen! tiden går fort. Så skööönt med helg! Imorgon ska jag ha sovmorgon, yees....

Korkad

Jag gjorde världens dummaste grej ikväll. Tänkte se en film på tv, satte på tv:n och började se. Efter typ en halvtimme kommer pappa in och säger "det skulle vara nån guldbaggenominerad film på tvåan". Och det var ju den jag hade tänkt se! Men jag satt och såg på ettan, där det var nån dålig tysk kriminalfilm. Och jag hade inte fattat att jag såg på fel film! hahaha! Så otroligt dumt. Så jag blev lite arg på mig själv och övervägde att fara iväg och hyra "Om jag vänder mig om" som filmen hete, bara för att jag hade bestämt mig för att se den, och nu hade jag slösat bort en massa tid med att se en annan dålig film och missat början av den jag ville se. Så störande! Men jag lyckades sansa mig, och såg slutet av filmen. Det jag hann se var i alla fall bra :)

Idag har jag annars sovit ganska länge, spelat lite piano, och sorterat en massa tråkpapper in i min "ekonomipärm", men det var bra att få det gjort. Släktingarna på besök har åkt hem, det var trevligt att dom var här!

Jag funderade på en sak för några dagar sen.. det här är ju en
mapp. Och det är är en pärm. Men vad är det här? Är det en mapp eller pärm? Eller heter det tidskriftsamlare? känns ju inte som man använder ordet "tidskriftsamlare" så ofta, i alla fall inte jag...

Sommar och gocart


Det är SOMMAR idag! 28 grader varmt och sol, helt underbart skönt! Det är en sån här dag man har längtat efter hela vinern, när det blåser varmt och man kan cykla i linne utan att frysa det minsta, det är så skönt!

Vi har släktingar på besök hos oss nu, pappas kusin Marie, faster Ingegerd och våran tremänning William, från Norrköping. Det är kul! Dom är här till på lördag =) Ikväll har vi varit och kört gocart, det är så roligt! Känns som det var länge sen jag körde sist. Det gick sisådär, Henrik och William körde om och ifrån mig.. men jag blev i alla fall inte varvad :P Jag körde om Frida några gånger, men det fanns liksom ingen som var ungefär lika snabb som jag som jag kunde fajtas mot, Henke och Wille var lite för bra, det var väl det enda som var mindre kul :P