Fulaste videon!hahaha, den här videon fick jag se för någon dag sedan, och jag tyckte den var så fantastiskt fult rolig så jag måste dela med mig vidare. Jag säger bara ha ha ha!!

Lookalike!

hehe.. Jag brukar ofta lyckas hitta en massa likheter mellan folk. Rätt ofta är det ingen annan som håller med..
Men kolla här!

Nu vet jag inte om man egentligen bör skriva saker om sina lärare på bloggen, men jag gör det ändå. Det här är en av våra mattelärare (fast han har kortare hår nu):Han är, såklart, en kombination (=P) av:


Orlando Bloom och professor Snape! Eller hur? =)


Dagens fynd

Denna fina brosch hittade jag idag på Myrorna för 25kr!Inte för att jag använder broscher på kläder speciellt ofta.. men den var jättefin! Den trivs så bra i min gardin =)
Dalarna vad najs

Som jag skrev var vi på studieresa i Dalarna tisdag-torsdag. Det var tre trevliga fullspäckade dagar! Vi har varit på en massa studiebesök, på sågverk, stålverk, vattenkraftverk, m.m. Har lagt upp lite bilder därifrån på facebook för den som vill se :)

Sen har det varit helg, har mest pluggat matte och tagit det lugnt. Det är så mycket nya grejer att lära sig i matten, och det går så fort framåt. Gaah! Man blir helt snurrig! Men det är väl bara att fortsätta nöta och hoppas att poletten hinner trilla ner innan tentan.. :P Igårkväll var jag och simmade. Hade nästan hunnit glömma bort hur mycket jag gillar att simma, men nu blev jag påmind. Det borde jag försöka göra i fortsättningen! Igårkväll såg jag även Amelie från montmarte. Det är verkligen en av mina absoluta favoritfilmer! Jag blir alltid så glad av den. Det är en film man bör se med jämna mellanrum, så man kommer ihåg att ta vara på livets små nöjen, vara lite busig, men även att man inte ska fega ur så ens chanser försvinner, typ =)

mot Dalarna

Imorgon ska hela ES åka på studieresa till Dalarna! Det ska bli skoj=) Vi ska på många förhoppningsvis spännande studiebesök. Har även hört rykten om en badtunna.. Två nätter blir vi borta, kommer hem på torsdag kväll.


Cykla fort

Just det, jag har kommit på en ny sport! Den heter "Cykla till skolan fort", och innebär helt enkelt att man ska cykla till skolan fort. Det som gör det till en sport är att det är några tusen andra som också cyklar till skolan, ungefär samma väg, ungefär samma tid, men inte lika fort som jag. Alltså krävs det en viss planering, taktik, och kondition. Det kan bli riktig fartfylld action!  Man kan säga att en omcykling ger poäng, och blir man själv omcyklad blir det minuspoäng. Men att bli omcyklad behöver inte alltid vara negativt, eftersom personen som cyklar om då får agera hare. Jag är vargen. Bara att haka på liksom!
Nackdelen är att vissa bieffekter kan uppkomma, exempelvis måttliga till kraftiga eftersvettningar i skolan sedan. Men det är sånt man får ta. På det här viset blir vägen till skolan lite roligare!

Idag har jag förresten lämnat in min tappra häst (cykeln alltså) på service hos "Leffes cykel". Så nu har den en ny sadel, ett stöd, fungerande vassa bromsar, justerade växlar och inget gnissel! Fantastiskt! Visserligen kostade det faktiskt mer än jag betalde för själva cykeln, men det fick det vara värt. Vilken skillnad det blev! Det var nog dagens bästa händelse.

Skitmatriser

Ja nu ska vi se, dags att uppdatera lite igen kanske. Sen sist har det då hänt ganska mycket, jag ids inte skriva om allt och ni ids inte läsa om allt =P I alla fall så är nollningsveckorna slut, såhär i efterhand har minnena liksom smält ihop till en klump, minns inte vad som händer när, men man kan väl sammanfattningsvis säga att det varit intensivt, galet och sjukt kul!! I helgen for jag till Stockholm och kollade på Swedish Open linedancetävling, där var även Frida och Julia m.fl och lite annat linedancefolk. Riktigt skoj var det, trots att jag var ganska trött =P På söndag blev det inte heller någon rast och vila, då var jag på mitt första rep med "akademiska kapellet". Vi repade Mahlers 6:e symfoni. Det blev mycket avistaläsning, men det känns väldigt kul att vara med där..!

Sen har skolan börjat mer "på riktigt". Vi har börjat med de tre kurser vi kommer läsa första perioden, linjär algebra och geometri, baskurs i matte och introduktion i energisystem.. Det "värsta" just nu är linjär algebra där vi börjat med hundra nya grejer, bland annat räkna med matriser, vilket säkert är kul och användbart när man fattar det, vilket jag inte gör än. Skitmatriser!! Mycket nytt alltså. Förhoppningsvis hinner lite mer sjunka in innan det är dags för dugga och tenta...

Idag hade vi bara en lektion, väldigt skönt. Men imorgon har vi lektioner 8-17, pju.. Igår var det "hembjudningar" på SLU, det är alltså del av deras nollning som även vi fick vara med på. Det var en intressant tillställning, hehe, men jag hade i alla fall jättekul! Man kan väl säga så att det var inte riktigt vad man hade förväntat sig, kvällen innehöll ögonbindel, starwarsklädsel, en del alkohol och shake ass på dansgolvet! Jag fick lite flashback både från framnäsnollningen och från mamma&pappas 50års-bus.

Dagens bonus blir en bild från vårat recceuppdrag som vi utförde förra veckan, nämligen ett lådbilsrace ner för Pollaxbacken!


Våran fina lådbil, pimpad och klarrace! som mariokart, hehe :)

Mitt rum...

...är superfint!! Det matchar till och med min blogg!


...men?..


...hm, ja, man kan väl säga att det i nuläget finns en viss förbättringspotential...

fräsigt att va recce, recce.

Oho det händer väldigt mycket nu under recceveckorna. Jag hinner inte berätta om allt men överlag är det väldigt intensivt och superkul!! Under den gångna veckan har jag hunnit vara utklädd två gånger, ena gången på mikrogasquen (en "tränings-sittning") med filmtema (jag var en julgran.. "ha-ha.." =P hade på mig glitter, en stjärna på huvudet och piff och puff i mitt samvete. Det var det bästa jag kunde komma på.)  Sen har det varit Big Bang fest med rymdtema, då var jag någon slags rymdvarelse med folie-diadem och lysande ringar, se så fint:Igår var det klass-olympiaden i engelska parken, en tävling mellan alla nya klasser. Och våran klass, den bästaste, ESB, vann såklart alltihop! På kvällen hade vi klassfest beståendes av en gasque (alltså en middag där man sitter vid långbord och sjunger snapsvisor och skålar och spexar osv) och därefter eftersläpp, dansgolv i tältet. Innan vi satte oss i tältet var det några tävlingar mellan våran klass och två andra klasser som hade klassfest samtidigt, och under middagen fick varje klass spela upp sina 3 spex som vi fått i uppdrag att förbereda, även dom poängsattes. Och vilka vann alltihop, jo såklart ESB! Wohooo!
REKÅ gjorde även spex för oss reccar, och det var hur bra som helst! speciellt imponerad blev jag av tjejerna i REKÅ som sjöng en flera låtar med omgjorda roliga texter, och dom sjöng så bra, i stämmor, så snyggt! Jag blev jättesugen att börja sjunga i kör igen. Eller i alla fall sjunga stämmor, kan ingen komma hit och sjunga lite stämmor med mig?

Idag har vi cyklat till SLU för första gången, där vi ska ha en av våra kurser under hösten. Utbildningen jag går, "civiningenjör i energisystem" är ju alltså via två universitet, SLU och UU, vi har några kurser på varje universitet. Där har vi gått på rundtur och även haft introduktion i kursen "introduktion i energisystem". Vi ska få fara på studiebesök på flera olika anläggningar med anknytning till "energisystem", det ska bli riktigt kul faktiskt! Sen har jag varit och handlat kurslitteratur, matteböcker, Calculus och Linjär algebra. Det gick på 1130kr, inte så billigt. Man kan ju köpa begagnat och det har jag nog tänkt göra senare, men det var skönt att slippa koncentrera sig på att hitta begagnade böcker just nu.

Under alla tältsläpp och partyn är det en speciell koreograferad dans som brukar återkomma under kvällen, som REKÅ lärt ut till oss. Den är jättekul! :D Så dagens låt-tips blir alltså denna, eller om du vill se dansen när REKÅ gör den så finns den här!

Så det får vara allt för nu. Jag har börjat få lite ont i halsen och hoppas verkligen INTE att jag är på väg att bli sjuk, det vore typiskt olämpligt. Därför valde jag att stanna hemma ikväll och dricka ingefärste och uppdatera bloggen och så. Och sova tidigt ska jag göra. Hej hopp!