Jaha vad ska man rösta på sen då?

http://svt.se/val är en rätt bra sida om valet. Där kan man göra ett test för att se vilket parti man tycker likast :) Guuu vad bra tänkte jag, det är så svårt att veta vad man ska rösta på, kanske man kan få lite vägledning! Äsch, jag ska alltid vara så velig och hamnar "i mitten" typ hela tiden! Det går ju att se allt från 1000 olika håll, hur ska man då kunna bestämma sig??:P Jag vet att jag tycker grönt, men kan inte bestämma mig om jag tycker mer rött eller mer blått... Tyvärr vet jag inte om jag blev så mycket klokare på testet, där jag tydligen sympatiserade med ALLA partier (förutom pp och sd) mellan 51-63%... Ingen jättetydlig vinnare alltså :P  Men kanske hinner jag träffa någon vis person innan valet som får mig på bra tankar, och sen kan jag göra testet igen.. :)




Uppis!

Nu är jag åter i Uppsala, några kilo stabilare efter sommaren och relativt peppad :) Jag kom fram i morse efter att ha sovit ovanligt gott på tåget trots att jag är förkyld, som hör och häpna kom fram en kvart tidigare än väntat! Hur ofta händer det?!

Det känns både roligt, jobbigt och lite nervöst att vara tillbaka. Men mest roligt just nu, när jag sitter här i mitt fina rum :) År 2 börjar snart, vad kommer vara likadant och vad kommer vara annorlunda? Efter att ha lämnat familjens trygga vrå känns Uppsala som en större värld med mer folk. Mindre trygghet, mer äventyr :) chans till större ensamhet men också större gemenskap. Högre krav på mig, från omgivningen och från mig själv.

Efter att ha levt det goda livet ska det bli skönt att få lite rutin på saker och ting igen och jag ska försöka återgå till lite bättre vanor. En del kommer nog gå av sig själv, då t.ex tillgången på fika är något torftigare i mitt student-skafferi (jag ska försöka hålla det så också :P) Och så ska jag träna minst en gång i veckan. Simma eller jogga. Man vill ju inte bli svag!

Dagens mål är att
* Packa upp mina grejer
* Skaffa en ny cykel (min förra är paj och inte värd att laga)
* Handla mat
* Gå på faddertacksittning med tema finlandsfärja :D


Världens sötaste hund, han kommer jag sakna!

Träskhund

Sen sist har jag hunnit fylla ett år äldre (23 alltså), jobba en vecka till, och ha typ "avslutningsmiddag" med jobbet, vi var och åt kinamat på Waldorf, sen gick vi till Allstars och till slut blev det dans på färjan. Riktigt kul kväll! =D Känns lite tråkigt att fler och fler slutar! Men bara en vecka kvar för mig nu. :)

I helgen har jag, Pappa, Frida och Manne varit ute i stugan för att plocka blåbär och elda i kaminen och ha det mysigt. Vi fick inte ihop några groteska mängder bär, det känndes ganska utplockat, men en del i alla fall. I lördags var vi först uppe på "berget" och plockade, det var varmt och skönt men lite för varmt för Mannes smak. När vi kom till lite lägre och blötare/mossigare marker tänkte vi "åh, vad skönt för Manne med lite svalare mark". Allt var frid och fröjd tills vi hörde ett avlägset *plask, skvätt, plums, splash, squish* en bit in i skogen. Och ingen hund i sikte. åh. NEJ.
nej nej nej nej nej nej nej NEJ!
Jag såg för min inre syn hur den ljusa fluffiga pälsen förvandlades brunare och geggigare för varje plums. Tyvärr hade jag rätt.

Vi ropade, och efter ett tag kom en glad, avsvalkad, och nyfärgad hund springande. Nybadad från nos till svans, i  sumpträsk. Härligt!


(Som en jämförelse):


Sen träffade vi på en annan hund i skogen, vars ägare först trodde att Manne var en björnunge. Det säger väl allt :P Senare fick Manne tvångsbada i älven för att få bort det värsta. Efter det kunde man bara ana en lätt grön-brun ton i pälsen.

Nåväl, värre saker kan hända och detta blev trots allt helgens största skratt!



Sandgrönnorna i present

Idag har jag och Mamma varit ute på den fantastiska ön Sandgrönnorna! Vi klev på båten kl 11, tillsammans med en klar majoritet fågelskådande människor, och kom tillbaka kl 19. Det var Laponias enda tur dit ut nu i sommar, och jag fick båtturen i födelsedagspresent. Bra present! Något som var extra kul var att Linda jobbade idag, hennes sista arbetsdag på båten :) Något som var mindre kul var vädret, det var nämligen spöregn och blåst, till och med lite åska, när vi gick av båten och promenerade runt på ön. Men som tur var klarnade vädret upp och man hann nästan bli halvtorr innan båten fortsatte vidare hemåt :)


Laponia


blöta byxor efter typ 5 minuter


Stormvindar höll på ta livet av mitt paraply


Guidad tur, härliga förutsättningar!


Omväxlande väder, det klarnade till slut!



Regnbåge


Tjoho! supernajs dag! Om man får fara ut till sandgrönnorna en gång om året lever man lycklig resten av livet! kanske :)

Förra året hade vi också en fantastisk dag på ön. Har ni chansen att fara dit, far dit!

Lulekalasande

Detta blev en helg helt i lulekalasets tecken som började med ett framträdande i kalaskyrkan med familjen i torsdags. Ett gratis kvällspass förvandlades till ett helgpass så sen var jag där både fredag och lördag kväll :)

Fredag sprang jag och Magda runt och hann se både Brolle, Miss Li, Hoffmaestro och The Ark. Det var riktigt skoj!! The Ark var superbra, inte mina största idoler men oj sån underhållning och bra stämning! =D


Brolle har blivit lite svår men mjuknade lite under konsertens gång :) Jag märkte att jag kunde fler av hans låtar än jag trodde.


Det är typ inne med rutiga skjortor!


Ola Salo är grym!

Det är egentligen ett ganska komiskt fenomen att man bygger staket runt en liten del av staden, och så betalar folk en massa pengar för att gå runt där inne och trängas. Fast det är ju ganska kul ändå. Kanske just för att det är ett lite udda fenomen, sånt brukar vara kul.

Jag blir dock lite irriterad på folk som t.ex. pressar sig framåt i ett tajt publikhav (man får väl va där i tid om man vill stå långt fram!) eller folk överlag som beter sig allt för drumligt i en publik och på så vis förstör en bit av min konsertupplevelse!

På lördag dag, med helt underbart väder, lyssnade jag på Bosse och bältornas män som var grymt bra som vanligt!! Efter nudelwook och linedanceuppvisning var det kväll igen och jag och Frida (syster) såg Melissa Horn, sen dansade vi lite på dansbanan till Shake (he-he), sen gick vi runt och glodde lite och åt sockervadd, lyssnade slutet på Petter och sen bytte jag sällskap till kusin Hanna och såg Twisted Sisters. Inte mina favoriter, men kul att se riktiga hårdrock-kungar in action. Kvällen avslutades med helgens godaste langos!

Frida kom fram till en intressant slutsats:
"Alltså.. när man går runt såhär, så kollar man typ efter två grejer:
1. Folk man känner
2. Snygga killar "

Jag fortsatte sedan med en iaktagelse gällande punkt nr 2. Ibland, eller rätt ofta, kan det känns det som jag tillhör lite fel målgrupp när jag står framför scenen och diggar. Inte för att det gör mig nånting, men ändå! Ofta omgiven av medelålders par (en bit bak) eller "fjortisar", typ folk mellan 13-17 år (längre fram). Det finns en hel drös undantag givetvis. Men ibland funderar jag, vart är allt folk i "min ålder", nånstans där mellan 20-30 år?
Jo, i öltälten! Ack, synd att jag inte tycker det är så himla skoj att sitta där.. :P

Åskväder, PDOL och junkön

Idag är det måndag och jag har passerat halvtid på jobbet. Mindre än 3 veckor kvar nu! Förra veckan var det helskumt väder. I tisdags var det åska, ett av de större åskoväder jag upplevt någonsin. Blixtar och muller i princip hela tiden, och det höll på oavbrutet i 1½ timme! galet! (Vi fick sitta inne och dricka kaffe).
Nästa coola väder inträffade sedan på fredag, då ett svinmörkt moln drog in över stan vid halv 8 på morgonen. Och det blev mörkt, verkligen mörkt! Som på natten, gatlyktorna tändes! Underlig känsla. Därefter åska och blixtar och störtskur. En skum men häftig upplevelse.

Fredag kväll var jag på PDOL. Jag såg början på Oskar Linnros, sen Salem al Fakir, och slutligen Lars Winnerbäck. Helnajs kväll! Oskar Linnros var helt ok, Salem al Fakir var jättebra! Lars Winnerbäck var över förväntan, jag är fortfarande inte helsåld på hans musik, men shit vilken show! Väldigt effektfullt och snyggt, härlig stämning och allt sånt =)


Linda och Frida på Oskar Linnros


Salem! In my heart!!!!!


Winnerbäck!


På lördagmorgon åkte jag och Linda med Kungsholm (turbåten) ut till Junkön där vi sedan spenderat helgen. Resten av familjen åkte ut på fredag. Vi hyrde en av de stugor som kommunen har där ute. Vädret var ok men inte strålande, det var lite regnigt på lördag, och det blev ingen tur till sandgrönnorna på söndag som vi eventuellt hade tänkt. Istället gick vi promenader och spelade spel och sånt trevligt. Och fikade och åt hela tiden.


På väg ut med Kungsholm


yeah....ööh


Vi hittade typ världens största myrstack! Stackars Linda och Frida som tvingades posera bredvid den...




Una piña por favor

Syster Frida har startat en blogg, ni kan ju kika in om ni har lust!

http://unapinaporfavor.wordpress.com/