Polen

Nu bär det snart av mot Polen!  Vi ska dit med spelmanslaget, till en stad som heter Lublin. Det kommer nog bli riktigt najs! Åter till Sverige på måndag.

gudinna, jag?

En liten uppdatering kommer här. Jag kan börja med att berätta att jag har nyss varit ute och sprungit, i t-shirt! Det är typ 15 grader varmt, I like it!

I Fredags var vi på studiebesök på Forsmarks kärnkraftverk, det var coolt! En massa säkerhetskontroller och grejer. I lördags repade vi med kapellet, och i söndags hade vi stämrep med cellostämman. På lördagkväll var det ES-fest - tema "gudar och gudinnor". Jag var hinduisk gudinna, här får ni se min fantastiska outfit när jag posar tillsammans med Jesus:
Ett tips, lite klag, och besök

I helgen såg jag en jättebra film - Temple Grandin. Den handlade om en tjej/kvinna som har autism och tänker i bilder och har ett extremt bra minne för detaljer. Därmed har hon också stor förståelse för djur, och har doktorerat inom boskapsskötsel och har bl.a. designat slakterier som minskar stressen för djuren. Vilken hjälte! En fantastisk film, tänkvärd, inspirerande, gripande och allt möjligt. "The world is cruel, but we don´t have to be". Den finns att se på svt play fram till på lördag. Den riktiga Temple Grandin håller ett intressant föredrag om autism bl.a. här kan man se på det, ca 20 minuter långt.

Idag är det tisdag. Jag kan än en gång konstatera att elektromagnetism tydligen inte är min grej. Inte än i alla fall. (På omtentan kommer det vara min grej!) Just nu känns det ungefär som att ingenting riktigt är min grej. Jag vet att man inte ska jämföra sig med andra men ibland är det svårt att låta bli! Det känns som allting går alldeles för sakta in i huvet och för snabbt ut. Gwah.

Ikväll får jag dock besök av Sofie som ska söka till Falun och samtidigt hälsa på här i Uppsala. Det ska bli trevligt!

En ledig lördag

Nu tänkte jag berätta vad jag har gjort idag. Dels för att jag känner mig lite duktig och dels för att jag har lite dåligt samvete för att jag inte har pluggat än och då känns det lite bätte om jag får poängtera vad jag gjort istället och kan få det att låta viktigt!

Dagen började med en nästan oförskämt lång sovmorgon. Sen har jag "vårstädat" mitt rum, dammsugit, tvättat, nya lakan, ställt undan vinterskor och hämtat sandalerna från källaren. Lite väl optimistiskt kanske, men snart kommer dom nog till användning! I den här korridoren har vi det ganska lyxigt för fönsterputsning ingår i hyran. Så igår fick jag mitt fönster putsat. Mina dammiga blommor har fått duscha av sig. Ingen gammal disk kvar. Mitt rum är helt enkelt lite mer fräscht nu!

Sen har jag märkt ut några olika springrundor på eniro.se. Där kan man klicka in en runda och se hur långt det är. Jag hittade ett träsk som hette "
kodöden". Det lät ju lite läskigt men nästan ännu mer spännande. Lätt att jag ska åka dit på utflykt nån gång!

Igår kväll blev det ett halvspontant besök till Västerås av alla ställen. Vi var några från spelmanslaget som spelade till dans på nån slags lajv-happening där. Skoj skoj!

Nu hade jag tänkt bli kompis med Euler och kanske beräkna nåt tröghetsmoment. Mekanik II, om ni undrar.