Jobbelijobb

Nu har min andra jobbvecka på kyrkogården börjat. Det är ett trevligt jobb, vädret har ju inte varit så tokigt den här första tiden (nästan på gränsen till för varmt bitvis, man klarar inte av nåt annat än att vara i skuggan..!). Och vi är ett mycket trevligt gäng som jobbar där tycker jag =) I helgen var jag på Boden Alive med Linnéa, (hon har lagt upp lite bilder på facebook), kvällens svängigaste musik var movits! Yeah! Annars var söndagen en av dom skönaste dagarna på länge, den bestod till största delen av slappande på gräset på en filt, lite strandpingis och årets första bad. najs! På kvällen blev det lite masserande, och trevligt besök från Piteå.

Midsommarhelg

I helgen har jag och Manne varit ute i stugan. Vi har haft det mysigt=) Jag åt midsommarmiddag hos släkten, mycket trevligt, och har även gått på skogspromenader och eldat i kaminen osv. Jag hade nästan hunnit glömma hur mysigt det är att elda. Bara sitta där framför brasan och ha det varmt och gott, se hur elden sakta slukar papper, pinnar och vedträn. Man blir så lugn på nåt sätt. Det kan jag varmt rekommendera! (hö-hö..)

Lite bilder kommer här:

Världens sötaste collievalp (tillhörandes kusin Hanna, och Janne), lilla Guldus, man blir ju valpkär!


Manne fick busa av sig på stranden. kuuuuul tyckte han!ha ha... =)


Snygging!Jag gick på en spännande promenad och hittade en hemlig okänd strand! Endast myror bodde där. Det känndes som att jag var på robinson, fast jag var mätt och belåten, och slapp vara med om öråd, och kunde gå hem när jag ville. najs.

Det är inte så ofta man önskar att folk ska missa tåg, men igår hade jag faktiskt hoppats på att brorsan skulle missa det tidiga nattåget från Stockholm, och vara tvungen att ta det senare. (nu har han muckat, och blir lulebo igen över sommarn:) Tyvärr hann han med det tåget, vilket ledde till att jag fick stiga upp tidigt och åka hem  till stan och släppa in honom kl halv8 eftersom han inte hade någon nyckel och ingen annan var hemma. Så kan det gå. Det positiva var att jag inte sov bort hela dan, vilket i och för sig var ganska bra. Så idag har jag hunnit ligga på en filt på gräset och sola hela dan, inte så tokigt. Sen kom gräsklipparhästen och klippte gräset nedanför oss! Det är en sån himla bra idé att klippa gräset med en häst, och en sån cool snubbe som sitter där med sin hatt. Jag blir alltid så glad när jag ser dom=)

Coolaste gräsklipparen!

Imorgon börjar jag jobbet på kyrkogården! Det ska bli kul faktiskt, men är ju alltid lite spännande såhär kvällen innan "första jobbdagen" (fast det blir ju fjärde året jag jobbar nu, ojoj..!) Tyvärr har jag inte fattat än att jag måste gå och lägga mig tidigare än jag brukar, när jag börjar jobbet kl7.. Men snart bör jag lära mig det, hehe.

Sommarkurs! och lite framnäsnostalgi

Nu är jag hemma igen från Framnäs. Jag är mycket nöjd med veckan! Det har varit så trevligt och lärorikt =) Det har varit mycket spelande, mycket ätande, precis som det brukar. Det är alltid lite konstigt att komma hem igen sen, man har verkligen varit i "musikbubblan på Framnäs" under veckan, och hunnit glömma bort att det finns en värld utanför också =P. Ibland känns det lite skumt att vara tillbaka på Framnäs, man får så mycket gamla minnen, och allt är "likadant fast ändå inte". Så många olika gamla minnen, från samma plats, som blandar sig med nutiden, och krockar lite i skallen på nåt sätt.. Men jag gillar Framnäs!!

Midnattsol i fagotten är en speciell känsla, här är Anna


Lektion med Hampus Linderholm, Emir har tagit bilden med sin iphone:)


En dag fick vi fara på utflykt till storforsen, det var trevligt!

Nu har resten av familjen åkt iväg ut med en segelbåt över midsommar, och jag är själv hemma med Manne. Snart ska vi bege oss ut i stugan var det tänkt =) Och om vi har tur hittar vi där några fina kusiner, och kanske får man även chans att träffa lilla
Guldus! Det ser vi fram emot!

Glad midsommar till er alla!

Gårdagens alster (monster?)

Igår var jag med min cykel till verkstan för att låta dom kolla på mitt skeva backdäck, om det var någon idé att försöka rikta det. Jag fick hjälp av en rätt söt kille som kunde konstatera att det inte var någon större idé. Fälgen var av rätt dålig kvalitet för det första, den var böjd på flera ställen, minst 2 ekrar hade lossnat, och dessutom var det sprickor på tre ställen, hehe. (vad har jag gjort med min stackars cykel egentligen? =P) Ett nytt hjul kostar mellan 800-1500spänn. Är cykeln värd det? Nej. Lika bra att skaffa en ny cykel då. Så jag bestämde mig - min cykel ska till skroten! Ack vilken tragik. Min trogne tjänare som burit mig så många mil under alla dessa år! Men man kan väl säga att den gjort ett bra jobb under sin livstid. Men ändå, lite sorgligt är det. Hur ofta skrotar man cyklar? Dom blir väl oftast stulna typ? =P

Sen var jag och simmade med Anneli, och sen for vi hem till mig och pysslade hela kvällen lång. Trevligt var det! Vi trädde pärlödlor och knöt vänskapsband, sånt som man sällan tar sig tid att göra, men som egentligen är väldigt kul=)
Nu tänkte jag visa några av våra vackra alster:

Inspirerad av Annelis "spiderman" (som dock försvunnit för en tid sedan) skapade jag denna ödla/tusenfoting/alien. Är den inte vacker så säg!


Till vänster har vi en "petit crocodile" skapad av mig, och till höger en igelkott som muterade till råtta, skapad av Anneli hihi =)

Annars känner jag att jag ligger lite efter i "planeringen" ikväll. Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag har inte packat än, inför sommarkursen, som börjar imorgon, (jag åker på morgonen.) Jag har inte hunnit duscha, som jag också hade tänkt, och klockan är mycket. Fast egentligen vet jag nog  visst vad det var som hände när jag tänker efter. Jag satte mig och tänkte ta tag i lägenhets-sökandet i Uppsala (har varit lite lat där), och det tog ungefär 100 år och jag blir mest bara förvirrad! Jag blir så less när jag inte fattar saker! Det finns ju 100 sidor att söka på, och jag kan ingenting om Uppsala. (Okej då, det finns kanske värre problem här i världen). Men det löser sig. Allt löser sig =)

Snart: mot Framnäs och en veckas cellospel! Ska bli grymt =D

big hair dayDen coolaste frillan jag haft på ett bra tag befann sig på mitt huvud i lördags, då det var dags för party för första gången på ett bra tag. Det var jag, Linnéa, Frida och Fridas kompis Sofia (det var hon som fixade frillan, tack!)  Vi gick till klubben "Make out", det blev en heltrevlig kväll, mycket dans - mycket skoj var det!

Vad har jag annars gjort dom senaste dagarna... Jag har uträttat min medborgerliga plikt och varit och röstat, friserat Manne, och hunnit träffa Johanna och fika lite på stan=)  Annars är det mest uppladdning inför sommarkursen, dvs ÖVNING. Min största utmaning är Haydn C-dur cellokonsert sats 3... hehe, den är väldigt kul, men den går fort och den går ljust och det är mycket tumläge(aj). Jag har en bit kvar om man säger så, men det går lite framåt i alla fall, tur är väl det.

(jag ligger väl nånstans på halva tempot ungefär, men visst är den snygg!:)

Kusin
Hanna har skaffat världens sötaste lilla valp! Har inte träffat den på riktigt men man blir ju kär bara av titta i bloggen =) (Varning för lättpåverkade personer..)Hoppsan, terminen tog slut..?

För några dagar sen laddade jag upp inför några intensiva dagar i Piteå. Det var rep, kvartettspel, stråkkonsert i foajen, spela på Helenas examination, renessanskonsert i fojaen och stråkfest som väntade. En massa grejer alltså! På tisdag kväll, efter en mycket trevlig stråkfest, satte jag mig på bussen mot Umeå och samlade tankarna. Jag insåg att från ha varit inblandad i en massa olika projekt och ensembler, så har nu allt plötsligt avslutats! På två dagar. Jag fattar ingenting! Plötsligt var min tid på musikhögskolan i Piteå förbi, typ. Hur kunde det hända så fort? Pang sa det!

Fast egentligen tog inte "terminen" slut riktigt än, onsdag och torsdag har jag varit i Umeå och gjort massagepraktik, och massageteoriprov. Det gick bra, jag klara provet! Yes! Bara praktik kvar nu, känns otroligt skönt. För första gången någonsin kan jag nu titta på min massagepärm utan att tänka "ouch, jag borde plugga". Nu kan jag istället tänka "mohahaa, ligg du kvar där din lille pärm, jag tänker inte öppna dig idag!" (Fast, jag kommer ju såklart öppna pärmen även framöver. Men inte med det primära syftet att plugga till provet i alla fall =)

Så nu har jag alltså sommarlov, typ.Ett tag i alla fall! Veckan som kommer ska jag förhoppningsvis massera lite, och ÖVA! För i slutet av nästa vecka börjar stråksommarkursen på framnäs! Jag längtar =)


En bild från den rafflande fotbollsmatchen, förra årets sommarkurs.