Paris och lite nya planer

Nu är jag hemma hemma i Luleå. Paristurnén var fantastisk! Jag blev lite småkär i staden och vill åka dit igen nån gång. Jag kan ingen franska, men det är så trevligt att lyssna på :) Vi har hunnit se mycket, haft konserter, och ätit god mat. Chévre-ost, bland annat. Sjukt gott! Här skall jag läskas med ett urval av vad vi har gjort:


Spegelsalen i slottet i Versailles


... med en tillhörande liten gullig trädgård.

Efter x års parkarbete på kyrkogården funderade jag givetvis på hur de bär sig åt för att hålla trädgården så välskött och hur de lyckas klippa träd som är typ 15 meter höga. Jag insåg snart att de måste ha lite coolare trädgårdsutrustning än vi har luleå griftegårdsförvaltning.(Som en jämförelse)Eiffeltornet!!

Bland det coolaste på resan för min del var att gå i Amelies fotspår i Montmarte! Vi hittade kikaren, och fikade på caféet där Amelie jobbar i filmen "2 moulins" (som finns på riktigt!). Jag och Malin var barnsligt förtjusta!


Jag har också haft en av mina bästa pizzaupplevelser någonsin. Vad tror ni om detta:

mmmmmm!

För att uppväga allt trevligt i Paris lyckades jag sedan med en av mina största tabbar någonsin. Jag försov mig. Och missade flyget hem! Ve och fasa! Det var en ytterst obehaglig upplevelse jag aldrig tänker göra om. Turligt nog tog jag mig hem på ett ganska smidigt sätt ändå, jag lyckades boka ett senare flyg och hann vara med på största delen av Lindas studentfika... Jag har nu lämnat detta bakom mig och dragit lärdomen att om jag är så trött att jag kommer stänga av väckarklockan i sömnen är det troligtvis bättre att inte gå och lägga sig alls! 

Hemma i Luleå har nu äntligen känslan av sommarlov börjat infinna sig. I helgen har jag spelat på ett väldigt vackert brölopp i Piteå. Jag har också invigt kajaken för i år. Sen blir ju saker inte alltid riktigt som man tänkt sig. I detta fall blev sommar"lovet" delvis förvandlat till sommarjobb! Lite mer klirr i kassan är inte fel :) I torsdags när jag stod och packade väskan i hotellrummet i Paris ringde chefen från kyrkogården och undrade om jag kunde jobba? Jag hade ringt och sagt att jag eventuellt kunde jobba lite trots att jag tackat nej, då mina sommarplaner ändrats lite fram och tillbaka. Så idag har jag påbörjat min (x+1):e sommar på kyrkogården. Dom kommer nog aldrig bli av med mig! :P men det känns ganska bra ändå, det är skönt att göra något man kan, något man blir klar med, och dessutom utomhus. I like it!

Kommentarer
Postat av: Erik

Hej Elin. Kul att du hade så roligt i Paris. Om du var i Versailles med orkestern såg du Anais under ert vistelse? Tråkig att missa flyg men nu har det lärt dig att hantera en rejäl stress upplevelse. Lycka till

2011-06-16 @ 19:10:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback