När repet är helt vertikalt griper Markus tag i apan

Idag har jag haft tenta i mekanik. Nu är jag helt slut i huvet! Det känns som att man på nåt sätt lyckas förbruka hela dagens tankekraft under dom 5 timmar man sitter och skriver. Stressigt blev det på slutet dessutom, men jag tror det gick bra!

Termotentan i fredags var till viss del ett nöje att skriva då alla uppgifter hade StarTreck-tema (!!). Inte för att jag kan speciellt mycket om StarTreck, men det var ändå ett klart glädjeämne i tentasalen. (Det mesta jag kan om StarTreck har jag lärt mig på termodynamikkursen, tack vare en härligt StarTreck-nördig lektionsledare :)

Den största underhållningen på dagens tenta var en uppgift som utspelade sig på en cirkus där artisten Markus svingar sig i ett rep och griper tag i en apa på 40kg. Därefter skall diverse hastigheter och spännkrafter beräknas just innan Markus griper tag i apan, efter markus griper tag i apan, osv. Det var tentans största uppgift och där satt jag i säkert över en timme och läste och räknade på uppgiften där uttrycket "Markus griper tag i apan" förekommer typ 4 gånger... Ju längre det går desto mer komisk blir situationen där jag sitter och föreställer mig gång på gång hur Markus griper tag i sin apa. Markus svingar fram och tillbaka med sin apa.. vilket uttryck egentligen, "gripa tag i en apa", hahaha alltså. Det var ganska roligt.

Det var alltså vad jag sysslade med idag vid 10-11-tiden! Vad gjorde ni?


Snart kommer Markus.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Haha, jaa det var en bra deal, vi tycker synd om varandra! ;PMen hur många kurser har du läst den här läsperioden? Har du tre tentor?! Isåfall tycker jag jättesynd om dig ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback