Valborg 2010

Tänkte berätta lite om min trevliga valborgsmässoafton.

Dagen började med att jag, Elin & Therese gick och satte oss vid ån vid 8-tiden och hade lite champagnefrukost. Gäller att vara ute i tid om man ska få bra platser till forsränningen! Vi hittade ett elskåp som vi tyckte var en ganska bra plats. Det blev ganska mycket folk efter ett tag, har hört att det skall vara ca 40 000 pers längs ån som kollar på forsränningen (!).Vi fick se många fina flottar och några fina kraschar :) Här kan man se alla 99 flottarnas färd ner för kvarnfallet.
Sen åt vi lunch i ekonomikumparken tillsammans med några tusen andra människor. Galet med folk! Kl 15 kunde man vifta med sin studentmössa i carolinabacken (men jag hade inte min studentmössa här tyvärr). Sen anslöt jag spelmanslaget som marcherade till V-dala nation och sedan jammade där ett tag, skoj skoj. Det är ju ganska fett att kunna gå och spela samtidigt måste jag säga! Inget man är bortskämd med som cellist.På kvällen grillade vi på taket på hus nr 11 i flogsta. Det var mycket folk där också. Dom hade ordnat med dj och grejer. Inte så tokig utsikt från dansgolvet om man säger så! Vi gick också och kollade en sväng på majbrasa, som snarare var en maj-glöd när vi kom dit. Vilket iof var bra för då kunde vi grilla mashmallows :)

Jag brukar säga att jag gillar kombinationen "göra konstig sak på konstig plats, konstig tid". Det blir nästan alltid kul! Jag tycker valborg innehöll ganska mycket av den känslan. En hel drös lustiga flottar som får för sig att åka ner för fyrisån, och krascha i vattenfallen. En massa glada människor ute på stan kl 8, en fredagmorgon. Tusentals människor som har picknick samtidigt i en park. Ett fullsmockat tak med dansande och grillande människor, som plötsligt börjar tok-vråla när klockan blir 10. Det blir lite halv-udda situationer, något utöver det vanliga, och sånt gör mig så glad :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback