Cykla fort

Just det, jag har kommit på en ny sport! Den heter "Cykla till skolan fort", och innebär helt enkelt att man ska cykla till skolan fort. Det som gör det till en sport är att det är några tusen andra som också cyklar till skolan, ungefär samma väg, ungefär samma tid, men inte lika fort som jag. Alltså krävs det en viss planering, taktik, och kondition. Det kan bli riktig fartfylld action!  Man kan säga att en omcykling ger poäng, och blir man själv omcyklad blir det minuspoäng. Men att bli omcyklad behöver inte alltid vara negativt, eftersom personen som cyklar om då får agera hare. Jag är vargen. Bara att haka på liksom!
Nackdelen är att vissa bieffekter kan uppkomma, exempelvis måttliga till kraftiga eftersvettningar i skolan sedan. Men det är sånt man får ta. På det här viset blir vägen till skolan lite roligare!

Idag har jag förresten lämnat in min tappra häst (cykeln alltså) på service hos "Leffes cykel". Så nu har den en ny sadel, ett stöd, fungerande vassa bromsar, justerade växlar och inget gnissel! Fantastiskt! Visserligen kostade det faktiskt mer än jag betalde för själva cykeln, men det fick det vara värt. Vilken skillnad det blev! Det var nog dagens bästa händelse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback