Trombon under the sea!

(Varning för musiknördigt inlägg)

Som ni säkert redan känner till finns det en himla massa bra låtar i Disneyfilmer! Alla låtar i lejonkungen, skönheten och odjuret... Lovely! En av mina absoluta favoriter är dock denna låt. Jag blir alltid glad varje gång jag hör den!



När man hör låten först är det en bra, glad, trevlig låt! Men det bästa kommer sen: lyssna sedan en gång till, ännu nogare, på alla "små" stämmor som finns där i bakgrunden. Lyssna på rytmerna i trummorna och slagverket, lyssna på flöjternas små melodisnuttar, brassets snygga fills, basens finurliga stämma. Hela låten är liksom ihopvävd av en massa skitsnygga små melodier och rytmer! Visserligen är det mycket som "försvinner" i denna halvkassa youtube version. Lyssna på en bättre version om ni kan hitta någon.

Stig Eriksson (spelar oboe i NUS och bygger och lagar stråkinstrument) uttryckte en gång sin åsikt om några andra slags instrument:
"elgitarr är ett ord jag helst inte använder. Ännu värre med trombon eller saxofon. Värst är elbas."

Haha!! Jag förstår hur han tänker, fast jag håller väl inte riktigt med alla gånger.Trombon är visserligen inte ett av mitt favoritinstrument, MEN efter att ha hört  den snyggaste trombonmelodin som finns i hela världen, i den här låten, (ja, den finns i den här låten!), då måste man bara förevigt älska trombon!  Och som sagt, detta är en youtubeversion och av någon anledning hörs trombonmelodin nästan inget alls. Kanske hör jag den bara för att den hörs tydligare i låten jag har på datorn, och att jag nu "vet" att den ska vara där :P Men den finns i alla fall vid 2.17, så lyssna där eller ännu hällre försök hitta en bättre version. Jag vet inte vad det är som gör den så himla bra. Den har liksom så perfekt timing. Yeah! Eller vad tycker ni?

(musiknörden Elin har talat klart för denna gång. Ni kan andas ut.)

Kommentarer
Postat av: orkEster

Ha ha! Har inte lyssnat så mycket på den låten förut. Vad som slår mig är det fruktansvärda syntljuden mitt i allt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback