Mellandagar

Ett tag sen jag skrev nu.. men har man jullov så har man =)

Jag har återupptäckt en otroligt bra grupp: Rondo Veneziano.
Man kan väl på ett sätt beskriva det som uppoppad klassisk musik. Klassiska instrument plus trumset och elbas, typ. (Jag vet, en del tycker nog det är en gräslig kombination. Men jag gillar det!) Det är otroligt snygga melodier, lättsamt, svänigt, man blir så glad! Melodin växlar oftast mellan gitarr, stråk (ibland fioler, ibland cello), oboe och trumpet. Jag menar, hallå kan det bli bättre?!? =D
Här är ett smakprov på youtube.

Annars har jag mest tagit det lugnt, ätit en massa godis, läst lite bok.. Ungefär som ett jullov "ska" vara. Gäller väl att passa på att njuta medans man fortfarande går i skolan och har jullov.. Emir var här på besök igår. Idag ska jag, Elina & Linnéa se lite jane austen filmer. Imorgon blir det linedance i Piteå. På söndag bär det av mot London! =D Eller.. stockholm först, med tåg. Längtar =)

image39
Manne kan konsten att smälta in i en matta!

Här är några fler bilder från jullovet:


1. Manne fick en korvkalender i julklapp. Altså en tom chokladkalender med korv i luckorna. Han hade dock lite svårt att öppna lyckorna i rätt ordning...
2. Fin utsikt eller fin utsikt?
3. Vi lyckades, för ovanlighetens skull, ha en rätt snygg adventljusstake i år =)
4. Jag på julafton. Linda fick locka mitt hår.
5. Åka skridskor på blankis är härligt!

Mot ljusare tider, snart

Jag har sträckt mig i benet, eller något sånt (?). Det hände igår, när jag gick precis som vanligt, och så var det som att en sena hoppade fel och benet tog liksom stopp fast jag fortsatte gå och så sträcktes det nångonstans i låret. Aj!! Helskumt! Så igårkväll hade jag lite svårt att ta mig fram, idag är det lite bättre så jag kan iaf gå runt här hemma utan större problem, fast några långpromenader är det inte tal om. Så det är lite synd om mig.. fast egentligen inte så farligt. Men nu har jag klagat lite iaf =P

Igår var jag en sväng på stan och köpte dom sista julklapparna. Jag var bl.a på röda korset, där jag hade tur och hittade en rikitgt bra cdskiva, bland alla mrMusic hits och aaron carter singlar.  Den hette "folkmusik i frack", en stråkkvartett som spelade folkmusik. Dessutom var det halva priset på allt i hela affären. Ibland gör man fynd =)

Igår var jag också på badhuset med Linda, Frida och Julia. Det var skönt. En lite pinsam grej råkade dock hända.. Linda hade tagit på sig ett par simglasögon som låg på kanten, som hon trodde var våra. Sen märkte jag att "men vänta nu, det står ju namn på gummibandet, så det kan ju inte vara våra..". Det hade ju inte varit någon skade skedd, om det nu inte hade varit så att Linda råkade he sönder glasögonen, gummibandet hade gått av och gick inte att laga, haha. Vad gör man?! Det stod ett killnamn på glasögonen så vi frågade den enda killen som var i bassängen (förutom två st som simtränade som redan hade på sig simglasögon) om det var hans, men det var det inte.. Vi chansar på att det var någon sen tidigare som hade glömt glasögonen där. Men lite pinsamt ändå. Så det kan gå..

Idag har jag sovit, ätit, och städat en del. Nu ska det bli julfint!

Kom ihåg att idag är årets mörkaste dag! Sen går det mot ljusare tider.

Jullov!

Nu är det jullov!

I måndags hade vi terminsuppspelning, det gick rätt ok bra. Sen var det tg-avslutning hemma hos Stig och Lena det var trevligt. På tisdag spelade vi med kammarorkestern på musikhögskolans julkonsert i studio acusticum, det gick faktiskt riktigt bra så det var kul! =) Sen på onsdag hade vi en kort avslutning och spelade två låtar med balkanorkestern, och sen var det jullov!

Det blev inte mycket till sovmorgon idag hursomhelst, har varit och spelat på gammal svensk julkantat som spelas varje jul på gymnasieskolan i luleå, och vi skulle samlas kl 8.. Nåväl det gick bra iaf, har ju varit med och spelat den några gånger nu så man vet liksom när man ska komma in efter pauser och så, rätt skönt.

En grej som är lite "läskigt" med att vara hemma på lov, är att man plötsligt inte vet vad man ska göra, för man har liksom inga rutiner. Det blir lätt att jag bara går omkring och gör ingenting, fast det kan ju vara skönt att göra det ibland också. Det man har som rutin är ju egentligen inte så jobbigt, just för att det är en rutin, det måste liksom göras och så gör man det. T.ex öva cello här hemma brukar aldrig gå något vidare, dels för att det finns mer andra saker att roa sig med här än i övningsrummen på skolan, men också för att här har jag inte övningen som någon rutin, inte på samma sätt som på framnäs iaf. Så då blir det mycket jobbigare att öva här hemma.. Men, nu är det ju jullov och då är väl meningen att man ska ta ledigt från det man gör annars, och det man huvudsakligen gör under terminerna är ju att öva..

Bastuklubben reunion.. typ

Aah, har just varit och bastat ikväll. Så skönt det är med bastu! Vi hade tänkt oss en bastuklubben reunion, men det slutade med att det bara blev jag och Mia, men det var nog så trevligt ändå =) Så vi har bastat i typ 2 timmar, jag har rullat mig i snön (som var ganska hård tyvärr), och vi har haft en is/snö hink med kyld dryck. riktigt trevligt! =) Och nu är man sådär skönt trött... Jag kommer sova gott inatt!

Idag har jag också bakat, både lussekatter och kladdkaka, som tyvärr råkade få vara i ugnen lite för länge (men den blev god ändå=) Och så gick jag en promenad medans det fortfarande var ljust, och såhär fint var det då:



Tvärt emot vad dom flesta andra verkar tycka, så är inte mörkret den här årstiden något större problem för mig. Det är nästan så jag tycker om det, det blir liksom så mörkt och mysigt. Hur mysigt är det t.ex att ha levande ljus om det redan är ljust ute? Men nu när det är mörkt, är det jättemysigt! (fast jag gillar när det är ljust dygnet runt också.. =) Och om man är deppad nu kan man alltid skylla på mörkret. Om man är deppad på våren, då har man liksom inte något att skylla på på samma sätt, och då kan man bli ännu mer deppad bara därför, typ.. =P

Vad har hänt annars.. jag har farit fram och tillbaka mellan lule-pite-boden en del den här veckan, jag "förstärkte" bodens kommunala stråkorkester som spelad på julgalan (där bl.a Brolle jr var med =) i onsdags, var med på framnäs luciatåg på torsdag, och spelade på ett luciatåg i gammelstads kyrka på kvällen.

Nu ska jag sova skönt efter bastun.. =)

Tråkväder

Altså, vad är nu detta, en massa slask och regn såhär innan jul! Var ut med manne en promenad och hann gå typ några meter innan jag blev helt blöt om fötterna.. Mina skor är inte anpassade för sån här Skånevinter.
Sen började faktiskt ett stilla snöfall. Eller snarare ett slaskfall.. det blev i alla fall slask när snön nådde marken.

Igårkväll hade vi Makedonien-återträff hemma hos Dan och Chris. Vi åt shopska sallad och en jättefin Makedonientårta som Fanny hade gjort, kollade på en massa bilder och på Dans film. Det var riktigt skoj! Shit vilken
resa vi har varit med om altså! =) Det är nästan lite som att vara där igen när man ser bilder och film, bortsett från den 40gradiga värmen då...

Och över till nåt helt annat. Tänk, Internet, det är ju som så himla stort! Som en hel egen värld. En värld som egentligen inte finns? Läste i tidningen att idag drar youtube lika mycket ström som hela internet gjorde för 4-5 år sedan. Internet ökar stadigt.. Men tänk om det plötsligt skulle bli strömavbrott, inte för att det är så stor sannorlikhet, men ändå. Då existerar inte internet-världen längre. Allt som finns på dator är ju inget man kan ta på, utan bara en massa ettor och nollor. Det är verkligt fast ändå inte. Vad är verkligt? Hmmm...

Glupsk

För ett tag sen gjorde jag den revolutionerande upptäckten att det bästa sättet att inte äta en massa onyttiga grejer, är att inte ha en massa onyttiga grejer hemma.. Däremot om man har en massa gott hemma, och dessutom besöker affären varje dag i 3 dagar, så slutar det med att man äter en massa onyttigt... (hmm vem kunde gissa det?) Mindre bra. Men gott =)

Jag var och handlade mat i tisdags för att jag behövde (köpte visst lite godis också..), sen skulle jag fara och fixa mitt pass i onsdags men dom stängde kl 3 (jag kom dit typ halv 4), så för att det inte skulle vara en helt onödig tur in till stan gick jag förbi dollarstore och handlade några ljus, och hoppsan, dom hade visst också chips för 10 spänn! Idag for jag till stan igen för att fixa passet och lyckades med det (vi ska fara till London över nyår med familjen) Och så gick jag förbi coop (och ååh, vad man kan plötsligt bli sugen på marabou med daim!) Jag gick också och kollade på röda korset som har flyttat till dollarstores gamla lokaler, och hittade flera "fina" prydnader till S14 =) haha... alltid spännande att se vilka gulliga, gräsliga och fula prydnader man kan hitta på såna second hand affärer=P

[tänkte lägga in några bilder här men webblogg var inte på humör ikväll, lägger in några senare..]

Har även upptäckt att mango är väldigt gott! Dom sålde på Ica "mango från brasilien" för 4,50kr/st. kanske inte det klimatsmartaste man kan handla, men jag köpte en ändå och det är ju supergott! Sen fick man idag provsmaka pepparkaksfil på coop. Det var inte så äckligt som man kan tro. Faktiskt riktigt gott =) Så jag köpte det också. Ikväll har Framnäs haft julkonsert i Öjebyns kyrka, kören sjöng och det var några ensembler som spelade. Det var trevligt =)

Julkaktus

Om man inte har någon julgran (visserligen är jag en grahn, men jag har lite för lite barr..) så kan man alltid pynta sin kaktus! Såhär fint kan det bli:
image31

Här är några fler bilder från min fina nypyntade lägenhet, och på apelsinen jag gjorde på pysseldagen i fredags:


Julkalender

Mia kom igår med den briljanta idén - att man kan faktiskt vrida på tv:n, så man kan ligga i sängen och se!
Så i morse vaknade jag 1 minut i 9, och kunde se julkalendern utan att ens behöva gå upp ur sängen. Underbart! =D
Annars har jag nystädat och fint hemma hos mig nu. Har inte hunnit sätta upp allt mitt glitter, men jag ska..!
Idag far jag hem till Luleå idag en sväng för att repa lite jullåtar som vi ska spela med familjen nästa helg..

En annan smart grej, om man har windows vista på datorn, är att man kan ha en liten sr-radio i högerkanten, så det är jättelätt att lyssna på radio. Smart smart, om man inte har någon vanlig radio =)

Fullt upp för tillfället

Tjohej!

Igår var det adventsamling i aulan och sen "frid-lufs dag", man fick gå runt och pyssla det var trevligt =) Jag gjorde två apelsiner med nejlikor i, (Aj min tumme!) en till mig och en till Siv, som jobbade sin sista officiella dag på framnäs igår =/ Så nu är hon pensionär efter att ha jobbat 42 år på framnäs. Det är rätt coolt.

Sen hann jag fara och lyssna på Bosse som spelade sina låtar på krokodil, det bjöds på låtar om bland annat lastbilschaffisar, frukt, bältdjur, med mera. Riktigt bra! =)
Kl 15 var det rep inför jazzkvartett inspelning, (som vi har haft idag) och sen hann jag precis tillbaka tills vi skulle sjunga med kören som välkomst-underhållning på "Framnäs salonger". Framnäs salonger är tänkt att vara ungefär som Wallmans salonger, middag med underhållning. Det är nytt för i år, typ det största projektet på framnäs den här hösten.. Sångarna serverar och underhåller under själva maten, sen spelar jazzarna på fikat, och sen spelar pop&rockarna efter det, och då får alla komma och lyssna. Tror det blev riktigt lyckat! Jag hörde pop&rockarna igår dom spelar superbra!

Idag steg jag upp tidigt, känndes det som, tröttelitrött trött... (så farligt var det egentligen inte, klockan ringde kl 8) och for till mhsk för jazzkvartett inspelning. Det var ljudteknikerna som skulle lära sig spela in jazz, och så behövde dom en stråkkvartett. Förutom stråket var det bas, trummor & gitarr. Vi hann spela in 2 låtar. Riktigt kul var det faktiskt! Trots att det alltid blir en viss "väntetid" när man spelar in saker i studio.. som Kristina sa, "teknik är bra! När det fungerar..." Stämmorna var lite knepiga på sina ställen, (jazziga rytmer och bförtecken och sånt), och man är ju inte direkt van att spela jazz.. men tycker ändå det gick bra =) Skulle vara kul att göra om.

Sen har vi spelat med balkanorkestern innan framnäs salonger, det är samma grej med framnäs salonger ikväll som det var igår (förutom att kören byttes ut mot balkan) Det gick bra! Fast jag var tyvärr enda stråket, men jag hade i alla fall en mick så jag hördes rätt mycket ändå, för ovanlighetens skull.. =) Och jag spelar solo på en låt! Det är läskigt, men samtidigt kul.

Hm. Nu ska jag städa, och dammsuga, och julpynta. Nu känner jag mig rätt sugen på att städa faktiskt, inte så ofta det händer.. så det gäller att ta vara på dom tillfällena ;-) Sen ska jag nog gå en sväng till matsalen shaka loss till pop&rocks svängiga musik. yey.