Det här med fjärrkontroller...

Jag minns den tid då man hade en tv och en fjärrkontroll. Möjligtvis ytterligare en fjärrkontroll till videon. Man kunde välja de olika siffrorna, ändra volym, en knapp för att byta kanal, en knapp för text-tv, en för videoläge och kanske några enstaka till man inte riktigt visste vad de gjorde. Det var tider det.

För några dagar klagade mamma över att hon inte kunde sätta på tv:n. Jag skrattade hånfullt åt min otekniska moder som ibland kan ha liknande problem att slå på/av sin dator exempelvis. Hur svårt är det att få igång en tv?

Sen dess har jag vid ett antal tillfällen försökt komma överens med våran tv, och lika många gånger misslyckats. Jag håller på bli lite tokig! Jag har skrikit och hotat men vad hjälper det? Problemet ligger till stor del i att vi har inte längre en kontroll, utan fem stycken och alla används till olika saker, men ser i princip likadana ut. Tv:n har en kontroll, videon en, dvd:n en, tvboxen en och ljudet en.. alla kontrollerna har siffrorna 0-9 och fyra av dem har även volymkontroll. Men det är bara en av dom som kan användas till att byta kanal, och det är inte den till tv:n som man kanske kunde tro, utan den till boxen (vilken det nu är?). Och om man har råkat trycka på fel knapp på någon kontroll hamnar man i mysko-mode och kan inte göra nånting förrän man hittat rätt knapp på rätt kontroll och sen nån annan knapp på nån annan kontroll. Hopplöst säger jag!

I-lands lyxproblem, oh yes!


Vilken kontroll skulle du välja för att sänka ljudet och byta kanal?

Kommentarer
Postat av: Ida

Hahaha känner igen mig, satt och såg film för nån dag sen och skulle höja ljudet..jag höjer och höjer men inget händer..tills jag kommer på att jag kopplat in högtalarna till tvn och att man då ska använda en annan fjärrkontroll till ljudet :P


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback