Orientering?

I Januari i år köpte jag nya joggingskor. För nån vecka sen städade jag bland skorna i hallen och hittade ett par joggingskor och funderade "Hm, vad är det här för skor?" Sen kom jag på att det var ju mina skor! Fortfarande oanvända, haha... oj. Var det så länge sen jag tränade?
Men alltså, egentligen är det inte så att jag bara har latat mig. Baddräkten jag köpte samtidigt har jag faktiskt använt desto mer. Och så har jag faktiskt sprungit lite, men mest till bussar. Och dansat lite linedance... Nåväl, idag blev det i alla fall ändring på den saken för nu har jag varit ute på joggingtur! (/promenad) med Manne. Det var inte så tokigt. Det enda jobbiga är att Manne är så seg ibland! Han borde ha kondition för han har då sprungit på isvägen hela vintern. Tycker han det är jobbigt för att det blir för varmt? Kanske. Men egentligen tror jag att han bara är lat! Om han ser en spännande hund där långt framme, då kan han minsann springa. Dumhund! Men han är söt ändå =)

Jag har fått en jättebra idé inför sommaren. Förutom att gå cellokurs och jobba på kyrkogården, så vill jag börja med orientering! Det är ju jättekul, och det var länge sen jag gjorde det, typ högstadiet senast? Dom två stora fördelarna med orientering, förutom att man får motion, är:
1. Man springer alltid mot ett mål, eller snarare mot flera små delmål. Man springer inte bara för att springa, utan man är alltid på väg någonstans. Och det är ju så spännande, som att gå på skattjakt! Man följer en karta och hittar visserligen inte riktiga "skatter", men kontroller. Man blir så glad när man hittar en kontroll! =)
2. Man springer ofta i skogen. Och det är kul att vara i skogen!

Nackdelarna är: Inga! Eller, det finns ju en risk att gå vilse eller att råka hamna i ett sumpträsk. Men det är sånt man får ta ;) På ormberget ska det finnas kontroller ute, och så kan man köpa en karta och springa och hitta kontrollerna på egen hand. Det ska jag göra!

Kommentarer
Postat av: Frida M

5dagars i sommar då

2009-05-13 @ 13:30:40
Postat av: Elina

Låter roligt med orientering! Kan hänga på nån gång i sommar och leta kontroller :)

2009-05-13 @ 13:32:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback