Gammalt mästerverk av mig

Under min städning för rum-bytet hittade jag flera gamla skolgrejer, bland annat en läxbok från fyran (tror jag) där vi varje vecka hade i läxa att skriva en berättelse. haha, det var roligt att läsa. Jag undrar vart den fantasi man hade då har tagit vägen...

Skriv om...
Telefonsamtalet. När jag vaknade på morgonen kände jag först inte igen mig. Ett svagt gryningsljus silade in genom gardinerna. Vid ett litet bord vid fönstret satt en okänd figur. Just då ringde telefonen...
Vem var den främmande figuren? Vad gjorde den i ditt rum? Vem var det som ringde?

"Först trodde jag att jag drömde, men efter ett tag märkte jag att det var verklighet. Jag undrade vem den lilla rymdvarelsen var. Och frågade var han kom ifrån. Han pratade inte svenska i alla fall men det lät som om han sa att han kom från Jupiter. Men då ringde telefonen. Det var den lilla rymdvarelsens mamma som ringde från jupiter. Hon sa att hennes lilla pojke hade lekt med hennes rymdbil och råkat starta den och farit ner till jorden. Som tur var hade rymdbilen en sändare så att mamman kunde se vart han var på sin dator. Det tar ungefär 1 dag att åka till jorden från jupiter sa hon och undrade om han fick stanna över natten. Jag sa att det gick bra. Jag frågade vad han pratade för språk men då sa hans mamma att han kunde alla språk i hela världen men att han bara hade pratat Danska för att han trodde att han var i danmark. Då sprakade det till i luren och hon försvann.

Jag sa till den lilla figuren att han skulle prata svenska istället för danska och frågade han om han ville ha något att äta. Han ville gärna ha en prickikorvmacka med ost. Det fick han. Efter det ville han ha en prickikorvmacka med leverpastej. Det fick han också och sen frågade han mig om han kunde få en prickikorvmacka med gröt på men då sa jag att jag inte hade någon gröt men att han järna kunde få en vanlig prickikorvmacka.

Då ringde hans mamma igen och sa att jag skulle skicka hem honom genast för han hade 3 läxor att göra. Hon förklarade hur man skulle starta rymdbilen och sa att den stod uppe på taket. Jag la på och sa till rymdvarelsen att han skulle åka hem men han ville inte åka tillbaka för han hade blivit så förtjust i mina prickikorvmackor med ost och leverpastej. Men då sa jag att han kunde få med sig några prickikorvmackor med ost och leverpastej. Han tyckte att jag skulle följa med till Jupiter men jag sa att jag inte kunde följa med för jag måste gå på stan. Jag och rymdvarelsen gick upp på taket och startade rymdbilen men man var tvungen att sitta i den för att starta den. Jag startade den men hann inte hoppa ur så rymdbilen for iväg med mig och rymdvarelsen.

Jag tyckte det var väldigt långtråkigt att åka i 24 timmar men jag antar att en rymdbil inte kan gå fortare än så. När vi kom fram tyckte jag att det var väldigt fint på jupiter. Det såg helt annorlunda ut än vad alla tror. Jag frågade rymdvarelsens mamma om hon hade någon mat. Då sa hon att hon hade massor med mat i skafferiet. Då kom jag på prickikorvsmörgåsarna som låg i rymdbilen och sprang och hämtade dom. Rymdvarelsens mamma blev jätteglad när hon såg dem för de åt aldrig såna på jupiter, de åt bara palt. Jag tycker att alla var så intelligenta på jupiter. Till exempel mamman hade uppfunnit en dammsugare, diskmaskin, kylskåp, toalett, ugn, spis, tv, radio och  tvättmaskin i ett. Jag tyckte att det var en smart uppfinning. Men nu vill jag åka hem till jorden igen. SLUT!  "


För övrigt kan jag berätta att våran Pajalaresa var lyckad, vi hade det mycket trevligt och hann både hälsa på i seskarö, gå på Ikea (där jag hittade världens finaste gardiner, som jag ska ha på framnäs!), gå på teater, kolla på några olika forsar och gå upp på ett berg, och även slappa och ta det lugnt!  har lagt upp bilder på min
pixbox för den som är intresserad..


Kommentarer
Postat av: Linnéa

Haha det var den bästa historien jag har läst på länge!
Palt! Hahhahahaha! Prickikorvmacka med gröt på! Hahhahahaha!

Postat av: Ester

Jadu, Elin. Det var ju en fin historia. Kanske blir du nästa ledamot i Svenska akademin, nu när det är en som har slutat, ha ha. Jag gillar påståendet om att palten skulle komma från jupiter.

2007-07-27 @ 22:09:08
URL: http://ester.paltkoma.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback